Vizažistė akcentavo, kad pirmas ir visų svarbiausias žingsnis – tinkamai pasirūpinti savo veido oda. Prieš makiažą odą reikėtų kruopščiai nuvalyti, sudrėkinti ir tik tuomet galima pradėti įprastą makiažo rutiną.

Jei jaučiate, kad vien drėkinamojo kremo nepakanka, prieš tepdami makiažo pagrindą galite naudoti bazę. Makiažo bazę reikėtų rinktis pagal veido odos tipą. Riebiai odai tiks matinė, o sausai – drėkinanti makiažo bazė. O štai silikonines makiažo bazes, kurios vizualiai sumažina veido odos nelygumus, rinkitės tik išskirtiniais atvejais – kai laukia svarbus renginys ar vakarėlis.

„Patarčiau vengti silikoninių makiažo bazių kiekvieną dieną, nes jos kemša poras. Ilgainiui tiesiog nusivilsite savo veido odos būkle“, – kalbėjo vizažistė Emma.

Renkantis makiažo pagrindą svarbu atkreipti dėmesį ne tik į tai, kokiam odos tipui priemonė yra skirta, bet ir didelį dėmesį skirti spalvos pasirinkimui.

Lengviausias būdas tą padaryti – išsirinkti kelis jūsų odos spalvai artimus pudros atspalvius ir patepti jais žandikaulio liniją. Išsklaidykite pudrą. Jei ji idealiai susilieja su jūsų veido ir kaklo odos spalva – šis atspalvis jums tinka.
Makiažas

„Patarčiau vengti sunkaus, kaukės efektą sukuriančio makiažo pagrindo – netobulumus paslėps maskuokliai", – patirtimi dalijosi ekspertė.

Maskuoti, anot jos, galima dviem būdais: naudojant spalvotus maskuoklius prieš makiažo pagrindą ir arba naudojant kūno spalvos maskuoklį, kuris plonu sluoksniu tepamas ant makiažo pagrindo.

Paakių maskuoklis neturėtų būti pernelyg šviesus, idealu, jei jis pustoniu šviesesnis už veido pagrindą. Dar didesnis pliusas, jei turi šviesą atspindinčių dalelių.

Paskutinis veido odos paruošimo etapas – tai fiksavimas biria permatoma pudra, kuri veidui suteiks matiškumo, apsaugos nuo blizgėjimo.

Šešėliai dieniniam makiažui, anot Emmos, nėra būtini, tačiau neprašausite pasirinkusi kreminius šampaninės, dramblio kaulio spalvos šešėlius. Vis dėlto, vizažistė sako, kad atliekant dieninį makiažą svarbiau išryškinti antakius ir blakstienas, švelniai paryškinti veido formą.

Pamoka, kaip pasidaryti gaivų kasdienį makiažą per 10 minučių ir daugiau vizažistės grožio triukų – vaizdo įraše:

Vizažistė DELFI Stiliaus skaitytojams pateikia savo patarimų penketuką:

1. Prieš atlikdami makiažą visada paruoškime odą. Ją nuvalykime, sudrėkinkime. Drėkinamajam kremui leiskime įsigerti porą minučių ir tik tuomet tepkime makiažo bazę (jei yra poreikis) ir makiažo pagrindą.

2. Nepamirškime makiažo pagrindu padengti kaklo, o jei vilkime palaidinę su iškirpte – ir dekolte zonos.

3. Rūpinkimės ir drėkinkime ne tik veido odą, bet ir lūpas – prieš makiažą palepinkime jas balzamu. Ant sudrėkintų lūpų dažai atrodys nepriekaištingai.

4. Sausa, biria ar presuota pudra kruopščiausiai denkime T zoną (kaktą, nosį, smakrą – DELFI), mat ji ima greičiau blizgėti. Likusią veido dalį padenkime perregimu pudros sluoksniu.

5. Must-have priemonė kiekvienos moters kosmetinėje – skaistalai! Jie suteikia veidui gaivumo ir skaistumo.
Makiažas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt