Kosmetikos ir parfumerijos tinklo „Douglas“ odos priežiūros ekspertė Laima Kairienė pasakoja kokias grožio procedūras derėtų atlikti prieš vestuves, kad šventės metu atrodytumėte nepriekaištingai, rašoma pranešime spaudai.

Teisinga veido odos priežiūra – esminė gražaus makiažo detalė

Kad vestuvinis makiažas atrodytų tobulai ir išliktų visą dieną, o veido oda natūraliai švytėtų, L. Kairienė rekomenduoja pradėti rūpinti veido odos būkle iš anksto. Labai svarbu, kad jūsų veido oda būtų lygi ir švari. Todėl specialistė rekomenduoja likus pora savaičių iki vestuvių specialiu šveitikliu švelniai nušveisti veido odą. Taip pašalinsite odos paviršiuje susikaupusius nešvarumus ir negyvąsias ląsteles, oda taps lygesnė, skaistesnė ir jaunatviškesnė. Be to, panaikinus ant odos susikaupusius nešvarumus, maitinamieji ir drėkinamieji produktai lengviau įsigeria į odą ir efektyviau ją puoselėja.

Ne ką mažiau svarbus žingsnis – odos drėkinimas. Specialistė pataria savo įprastą odos priežiūros rutiną papildyti drėkinamuoju veido kremu ar serumu su vitaminu C ar hialiurono rūgštimi. Veidą drėkinkite tiek ryte prieš makiažą, tiek vakare prieš einant miegoti. Taip pat rekomenduojama karts nuo karto veidą palepinti intensyviai drėkinančiomis kaukėmis. Turint drėgmės prisotintą ir tolygią odą makiažas dengsis tolygiai ir išliks ilgesnį laiką.

Išraiškingų akių paslaptis – gerai suformuoti antakiai

Antakiai – viena svarbiausių veido dalių. Tinkamai suformuoti antakiai įrėmina veidą, suteikia akims išraiškingumo, o veidui gyvybingumo. Kad gražiai suformuotais ir padažytais antakiais galėtumėte džiaugtis ne tik vestuvių dieną, tačiau ir per savo medaus mėnesį, specialistė pataria juos suformuoti bei padažyti ilgalaikiais dažais. Kad antakių forma nebūtų pernelyg griežta, o dažai spėtų nusiplauti nuo odos, rekomenduojama procedūrą atlikti keletą dienų prieš vestuves.

Jeigu nesate įgudusi antakių formavime, patikėkite šią procedūrą antakių meistrams. Juos galite rasti ne tik grožio salonuose, bet ir kosmetikos tinkluose įsikūrusiose salelėse.

Kaip nesudėtingai ir greitai padailinti kūno linijas?

Prieš svarbiausią savo gyvenimo šventę daugelis nuotakų stengiasi padailinti kūno linijas. Tam, kad galėtumėte džiaugtis sveika, stangria ir lygia oda, svarbu pasirinkti tinkamus metodus. Žinoma, sveika mityba ir sportas yra svarbiausi kūno formas lemiantys veiksniai. Tačiau norint pasiekti efektyvesnių ir greitesnių rezultatų odos priežiūros ekspertė pataria naudoti stangrinamąsias kosmetikos priemones, kurių sudėtyje yra veikliųjų medžiagų aktyviai kovojančių su celiulitu: peptidų, retinolio, hialurono rūgšties, dumblių, molio ar kofeino.

Kad dar labiau paspartintumėte odos stangrinimo procesą, rekomenduojama reguliariai namuose atlikti probleminių vietų įvyniojimus bei masažą. Odos stangrinimui taip pat puikiai tinka kontrastinis dušas, masažas su šiurkščia pirštine, kavos pupelėmis, medumi bei druskos vonios.

Skaisti oda ir natūraliai atrodantis įdegis

Jeigu prieš vestuves nespėjote pasilepinti natūraliomis saulės voniomis, į pagalbą pasitelkite savaiminio įdegio priemones. Jos suteiks kūnui natūralaus įdegio efektą, oda atrodys sveika ir švytinti.

Kad savaiminio įdegio losjonas pasidengtų kuo tolygiau, o įdegis atrodytų natūralus, specialistė rekomenduoja pirmiausiai švelniai nušveisti odą. Ši procedūra pašalina negyvas odos ląsteles ir užtikrina, kad įdegis pasidengs tolygiau, išliks ilgesnį laiką.

Savaiminio įdegio priemones rekomenduojama naudoti keletą dienų prieš šventę: geriausia tai daryti vakarais prieš einant miegoti. Tuomet nebus jokios sąlyčio su vandeniu ar varžančiais drabužiais, kurie gali lemti netolygų įdegio padengimą. Ryte pabudus, švelniai nušveiskite kūną su kempine ir dušo žele, tuomet įdegis pasidengs tolygiai ir gražiai. Jeigu norite intensyvesnio įdegio efekto, procedūrą galite pakartoti keletą kartų.

Sveiki ir žvilgantys plaukai

Plaukai yra vienas svarbiausių nuotakos įvaizdžio akcentų. Kad vestuvių dieną galėtumėte džiaugtis sveikais ir žvilgančiais plaukais, teks jais pasirūpinti dar prieš šventės dieną. Vasaros sezonu plaukai būna varginami saulės, vėjo, druskuoto jūros vandens, todėl svarbu juos atgaivinti ir prisotinti drėgmės.

Pirmiausiai reikėtų plaukus kruopščiai išplauti. Tam puikiai tiks giliai valantis šampūnas – jis iš plauko išvalo visus kosmetikos priemonių likučius ir kieto vandens mineralų nuosėdas. Plauko pluoštas atgaivinamas, suteikiamas gaivos pojūtis.

Plaukams sustiprinti puikiai tiks plaukų kaukė. Kaukę reikėtų parinkti pagal poreikį ir norimą pasiekti rezultatą. Jeigu jūsų plaukai išsausėję, rekomenduojama naudoti drėkinamąją kaukę, jeigu dažyti – spalvą išsaugančią ar atstatomąją, jeigu norite puresnių plaukų efekto – rinkitės apimties suteikiančią kaukę. Būtinai atkreipkite dėmesį, kad priemonių sudėtyje nebūtų amoniako ar peroksido, kurie kenkia plauko struktūrai. Po kaukių plaukai yra lengviau formuojami, jie natūraliai žvilga ir atrodo sveiki.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)