Odos maitinimas svarbus žingsnis, kurio nereikėtų praleisti, jis padeda užtikrinti apsauginį odos barjerą. Tiesa, nereikėtų suklysti manant, kad tam pakanka tik tinkamai pasirinkto veido kremo. Anot G. Lapinskaitės, veido priežiūra yra kompleksiška ir saugant jos būklę reikia pasitelkti įvairias priemones.

Šaltuoju sezonu rūpinantis tiek veido, tiek viso kūno oda G. Lapinskaitė pataria prieš einant į lauką lengvus, gelinės tekstūros kremus pakeisti į maitinančius, o drėkinančius kremus pasilikti tik vakarui, kai žinome, kad laiką leisime tik viduje.

„Svarbu pamiršti stereotipą, kad maitinantis kremas turi būti riebus, sukuriantis sunkumo ant odos jausmą. Technologijos sparčiai žengia į priekį, todėl ir maitinantis kremai, losjonai gali būti lengvos tekstūros, greitai susigeriantys, nepaliekantys lipnumo jausmo“, – akcentuoja G. Lapinskaitė.

Gitana Lapinskaitė

Dažnai kyla klausimas, kuo maitinantis kremas skiriasi nuo drėkinančio, pasak specialistės, pagrindinis skirtumas, jog maitinantis kremas padeda sukurti apsauginį barjerą ir neleidžia drėgmei išgaruoti iš odos.

Vis dėlto klaidinga tikėtis, kad maitinanti priemonė atstos drėkinantį veido kremą, šios abi priemonės atlieka skirtingas funkcijas ir yra vienodai svarbios grožio rutinoje.

Rūpinantis odos būkle rekomenduojama nepraleisti ir veido toniko naudojimo bei serumo. Anot G. Lapinskaitės, į savo odos priežiūros rutiną įtraukus šias priemones galima tikėtis geresnio efekto.
Žiemos iššūkių išvarginantą odą specialistė rekomenduoja reguliariai pamaitinti veido kaukėmis. Jos dažnai padeda sustiprinti visų kasdien naudojamų priemonių efektą ir turėtų būti naudojamos bent kartą per savaitę.

Odos maitinimas

Svarbu ne tik kremas

Odos priežiūros rutinoje prausimasis yra ypač svarbus žingsnis, tačiau reikėtų pasirinkti ne tik jūsų odos tipui tinkantį veido odos prausiklį, bet ir vandens temperatūrą.

„Ypač šaltuoju sezonu dažnai persistengiame ir pasirenkame per karštą vandenį. Rūpindamiesi odos būkle rinkitės kūno temeratūros vandenį, antraip rizikuojate pakenkti savo odos būklei“, – apie temperatūros pokyčių žalą kalba specialistė.

Rūpinantis veido odos maitinimu, svarbu nepamiršti to daryti ir iš vidaus – svarbu gerti pakankamai vandens. G. Lapinskaitė pataria, pasistengti paversti tai įpročiu. „Turėkite su savimi gertuvę, dirbdami visada po ranka turėkite stiklinę vandens, o jeigu net ir tai nepadeda, nusistatykite priminimą telefone. Jeigu nepasirūpinsime, kad organizmas gautų pakankamai vandens, net ir efektyviausios priemonės neatneš džiuginančio rezultato“, – sako grožio specialistė.

Taip pat svarbu atkreipti dėmesį ir į mitybą. Grožio specialistė rekomenduoja į savo mitybos racioną nepamiršti įtraukti šviežių vaisių ir daržovių, vengti daug cukraus turinčių produktų.

6 patarimai, kaip pamaitinti odą visapusiškai:

1. Bent kartą per savaitę naudokite veido kaukes.

2. Gerkite pakankamai vandens.

3. Grožio rutiną papildykite serumu ir toniku.

4. Į savo mitybos racioną įtraukite šviežių vaisių ir daržovių.

5. Venkite odą prausti karštu vandeniu.

6. Naudokite maitinamąsias priemones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją