Žinoma, be tinkamai sudėliotos odos priežiūros rutinos, svarbi ir genetika, ir gyvenimo būdas. Kaip pranešime spaudai paaiškina kosmetologė, „Biologique Recherche“ kosmetikos trenerė Gabrielė Dranginytė, pastaruoju metu pastebima tendencija grožio pasaulyje – natūralumas. Žmonės yra linkę rinktis kokybiškus produktus, kurie skatina natūralius odos procesus.

„Klientai yra linkę rinktis kokybiškus produktus, atsižvelžgiant į jų odos būklę, sąmoningai skaitant etiketes ir renkantis produktus su aukštomis aktyvių ingredientų koncentracijomis be dažiklių, kvapiklių ar kitų kontraversiškai vertinamų aktyvių ingredientų“, – pasakoja kosmetologė.

Odos būklę lemia ir DNR

Kaip teigia G. Dranginytė, svarbu pasirinkti priemones, kurios tiktų pagal odos tipą ir spręstų odos problemas, todėl geriausia prieš investuojant į kokybiškas priemones atlikti odos diagnostiką ir identifikuoti, kokios priemonės tiktų.

„Renkantis priemones reikėtų įvertinti odos būklę, pagrindines jos problemas, nustatyti drėgmės lygį, hidrolipidinės plėvelės funkcionavimą, odos elastingumą, išskiriamą sebumo kiekį, pigmentacijos pakitimus ir tuomet atrinkti produktus, kurie spręstų esamas problemas, o jei jų nėra, palaikytų gerą odos būklę“, – sako specialistė.

Pasak jos, odos būklę lemia ir gyvenimo būdas, įpročiai, tad priemonės turėtų būti pritaikytos individualiai atsižvelgiant į visumą. Be to, reikšmingos įtakos odos būklei turi ir genetika, tad, jei yra galimybė, galima savo odą pažinti ir užbėgti įvykiams už akių atliekant DNR tyrimą.

„DNR tyrimo metu, iš seilių mėginio yra įvertinamas genetinis polinkis į tam tikras problemas, kurios kartais nematomos šiuo momentu. Po šio tyrimo atliekama ir momentinė odos diagnostika, įvertinama esama odos būklė, genetinis polinkis, tuomet paruošiamos rekomendacijos ne tik odos būklei šiuo momentu gerinti ar palaikyti, bet ir užkirsti kelią galimų problemų atsiradimui“, – apie naujausias technologijas pasakoja G. Dranginytė.

Odos priežiūros rutina

Odos priežiūros ryto rutina įprastai yra trumpesnė ir greitesnė, nei vakaro. Kaip paaiškina kosmetologė, dienos metu reikėtų palaikyti tinkamą drėgmės lygį odoje, apsaugoti odą nuo ultravioletinių saulės spindulių, mėlynosios šviesos, laisvųjų radikalų, mažinti odos reaktyvumą ar reguliuoti išskiriamą sebumo kiekį odoje.

„Vakare atliekame tiek pat žingsnių, tik dažnai tepame daugiau produktų, kadangi nakties metu oda atsinaujina, dėl suaktyvėjusios kraujotakos ir kitų procesų naktį geriausiai pasisavinami aktyvūs ingredientai, todėl naktį naudinga aktyvinti fibroblastų veiklą, kovoti su senėjimo procesu, šviesinti pigmentaciją, mažinti uždegimines reakcijas odoje, palaikyti tinkamą drėgmės lygį“, – akcentuoja odos priežiūros specialistė.

Anot jos, atliekant odos priežiūros rutiną namuose pagrindiniai du etapai – odos paruošimas, kai oda yra švelniai nuvaloma, naudojamas losjonas ar šveitiklis, subalansuojamas odos PH lygis ir tepama veido kaukė, ją pasitarus su specialistu galima naudoti ir kasdien.

Antrajame etape geriausia naudoti aktyviausius produktus ir tepti kvintesencinius, o esant poreikiui, ir tikslinius serumus, paakių kremą, veido kremą, baigiamąjį serumą. Dienos metu rutiną pabaigti reikėtų priemone saugančia nuo kenksmingo saulės spindulių poveikio, – paaiškina kosmetologė.

Tiesa, dažnai žvelgdami į rekomendacijas žmonės išsigąsta, svarsto, ar gali skirti kasdien tiek daug laiko ryto ir vakaro rutinai. Vis dėlto kosmetologė ramina, tinkama rutina dažniausiai nereikalauja tiek daug laiko, kaip gali pasirodyti.

„Esu kartą skaičiavusi, kiek užtrunku nuo odos nusiprausimo iki baigiamojo serumo aplikavimo – tai vos trys minutės mano laiko. Aplikuojant kaukę užtrunku 15–20 minučių ilgiau“, – drąsina ekspertė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją