Štai aštuoni rytiniai įpročiai ar veikiau klaidos, kuriomis kenkiame savo veido odai:

1. Atmestinai prausiate veidą rytais

Nepakanka ryte vos apšlakstyti vandeniu odą. Norite tikėkite, norite ne, bet per naktį ant veido susikaupia riebalų – juos atsikėlus būtina kruopščiai nuplauti. Dermatologės Jennifer Levine teigimu, merginos, moterys dažnai pamiršta kruopščiai nusiprausti veidą ryte. O jei dar netyčia pro pirštus pažiūrėjote į veido prausimą iš vakaro? Tada rytinis prausimas – dvigubai svarbesnis žingsnis. Odos priežiūros specialistai pabrėžia – būtina pradėti dieną maksimaliai švariu veidu, kad visi ant jo tepami produktai būtų maksimaliai veiksmingi.

2. Naudojate per stiprius prausiklius ir šveitiklius

Ryte veidą reikia švariai nuprausit, bet tai nereiškia, kad kasdien būtina naudoti stiprius prausiklius ir nusluoksniuojančius šveitiklius. Dermatologė Karen Hammerman sako, kad kasdien naudojant šveitiklį su rupiomis dalelėmis (sėklomis, grūdeliais), veido oda sudirgs, gali prasidėti uždegimai, dėl to – užsikimšti poros, netgi atsirasti rudų dėmelių ir raukšlelių. Muilas sausina odą, tad įsigykite švelnų prausiklį be lipidų.

3. Krapštote odą, spaudote spuogelius

Kuri nėra stovėjusi prieš veidrodį ir krapščiusi ar spaudinėjusi spuogelio. Bet juk į vonios kambarį pašvietus ryto saulei, viskas geriausiai matosi? Dermatologai pabrėžia – jokiu būdu nevalia to daryti. Pačioms spaudant spuogelius, gali prasidėti uždegimas, galite sužaloti odą, kuri „atsidėkos“ dėmelėmis ir randeliais. Be to, skausmingi, kieti ir raudoni spuogai dažnai yra cistos, neturinčios tiesioginio ryšio su oda, jie atsiranda dėl hormonų svyravimų ir išsivaikšto savaime.

Kad ir kokia didelė pagunda išspausti spuogelį, atsiminkite – dažniausiai tai sulėtins gijimą. Jei dažnai spaudote spuogelius, jei viršutinis odos sluoksnis nuplonėjęs, gali likti randelių. Geriausia patepti spuogelius džiovinančia priemone su benzoilo peroksidu.

4. Jūsų makiažo šepetėliai nešvarūs

Su švariais makiažo šepetėliais lygiau padengsite veidą tepamomis priemonėmis, o nešvarus šepetėlis gali sukelti tikrą chaosą ant veido. Šepetėliai, kaip ir kempinėlės ir pan., kuriomis tepate makiažo priemones, puiki terpe veisti ir klestėti mikrobams, jei retai juos plaunate. Argi malonu tepti nešvariu šepetėliu, ką tik švariai nusiprausus veidą? Tai dar viena priežastis, kodėl visus apliaktorius būtina dažnai plauti ir laikyti švarius.

5. Neprižiūrite ir nesaugote lūpų

Net labiausiai mėgstančios dažytis lūpas gražuolės neretai per menkai rūpinasi lūpomis. Lūpos mums nesisieja su odos priežiūra, bet tai klaidingas požiūris, juk jos – veido dalis. Dermatologų teigimu, lūpos ne mažiau jautrios saulės spinduliams nei veido oda, netepant apsauginėmis priemonėmis, gali išryškėti pūslelinė (daugelis pamiršta, kad karšti saulės spinduliai gali suaktyvinti virusą). Įpraskite prieš eidamos iš namų pasitepti lūpas balzamu su SPF filtru.

6. Netinkamai naudojate veido priežiūros priemones

Vakaro ritualus daugelis yra įsisąmoninusios, o štai rytais padarome klaidų. Dermatologė Mona Gohara pataria įsigyti serumą odai, nes jo molekulės mažesnės, jos lengviau įsiskverbia į odos sluoksnius ir aprūpina juos veiksmingais komponentais. Jie – puiki priemonė nuo raukšlelių, pablyškimo, odos nelygumų.

Kita svarbi taisyklė – ryte naudoti priemones su antioksidantais. Antioksidantai labai reikalingi odai, jie saugo nuo aplinkos žalos, padarytos laisvųjų radikalų. Antioksidantai lygina raukšleles, skaistina odą. Argi ne puiku?

7. Tepate priemones netinkama tvarka

Ne mažiau svarbu tepti veido priežiūros priemones tinkama tvarka. Juk išleidžiate joms nemažai pinigų, tad kodėl nepasistengus išgauti maksimalios naudos? Viena iš pagrindinių taisyklių – pirmiausia tepti skystesnės konsistencijos produktus, paskui – tirštesnės konsistencijos priemones. Priešingu atveju, sodresnės konsistencijos kremai gali trukdyti skystesniems produktams įsigerti į odą.

8. Netepate kremo su apsauga nuo saulės

Na ir paskutinis, bet ne mažiau svarbus dalykas. Atrodytų, tai savaime suprantama, bet daugybė merginų ir moterų ryte išskuba iš namų nepasitepusios kremu su apsauginiu SPF filtru (nors visos žino, kad taip daryti negalima).

Kremas su apsauginiu filtru, saugančiu nuo ultravioletinių spindulių – būtina kasdienės veido priežiūros dalis, nepaisant to, kokios spalvos jūsų oda ir koks sezonas. Net per trumpą laikotarpį saulės poveikis veido odai gali būti žalingas, taigi kas rytą pasitepti veidą kremu su SPF filtru turi tapti įprastu žingsniu, kaip dantų valymas ar plaukų šukavimas, primena specialistai.

Be to, kremai su SPF filtru ne tik saugo nuo senėjimo, nuo vėžio, bet ir atstato jau padarytą žalą odai – tai patvirtino neseniai atliktas tyrimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)