Plaukų sruogos aplink veido ovalą, kirpčiai gali stipriai paryškinti jūsų veidą. Vyresnės nei 40 metų moterys turėtų atkreipti dėmesį į pailgintus variantus. Trumpų ir retų kirpčiukų geriau vengti.

Paprašykite savo kirpimo meistro, kad nukirptų jums tankius ilgus kirpčius. Juos galima sukurti tiek prie trumpų, tiek prie ilgų plaukų.

Ant kaktos krentančios sruogos puikiai atrodo ir kvadratiniam veido tipui, ir apvaliam, o kirpimas gali būti įvairus: trumpi plaukai su pailgintais, į juos įsiliejančiais kirpčiais ar ilgos ant pečių krentančios garbanos ir kirpčiukai.

Tiesus arba banguotas „bob“ kirpimas

„Bob“ kirpimas laikomas viena populiariausių šukuosenų. Ji nuo seno žinoma kaip „firminė prancūziška“ šukuosena ir neabejotinai prideda daug stilingumo jūsų įvaizdžiui.
Dauguma moterų renkasi tiesų arba lengvai banguotą „bob“ kirpimą – jis turi galią pakeisti jūsų išvaizdą.

Jei turite tobulos formos veidą, dailiai simetriškus bruožus ir ne per aukštą kaktą, nusikirpusi „bob“ stiliumi pabandykite plaukus perskirti per vidurį. Jei tai jums netinka, tuomet labai tiks įstrižas ir asimetriškas sklastymas.

„Bob“ kirpimą galima pritaikyti ir tiesiems, ir banguotiems plaukams. Pagrindinė taisyklė – plaukai neturėtų būti per ilgi. Jei plaukai nesieks pečių, pastebėsite, kaip pailgėja kaklas.

„Pixie“ kirpimas (arba su sruogelėmis)

Daugelis stilistų mėgsta „pixie“ kirpimą. Tai – itin trumpi plaukai, kaklą atidengianti šukuosena. Nukirpta pakaušio dalis ir dailios sruogos ant viršugalvio tikrai puošia. Tačiau svarbu rasti aukso viduriuką.

Nesirinkite per ilgų kirpčiukų, jei galva nuskusta mašinėle. Apimtį ir kirpimo ilgį (nuo vyriškai trumpų iki vos ilgesnių) rinkitės pagal savo galvos formą. O neįprasti akcentai, pavyzdžiui, pašviesintos ar ryškiaspalvės sruogos, pabrėš jūsų individualumą.