Pačioje renginio pradžioje pasirodė baltus kostiumus vilkintys manekenai. Įspūdingiausia jų pademonstruotų ansamblių detalė – prie nugaros pritvirtinti gigantiški sparnai, pagaminti iš baltų nėrinių.

Netrukus išžingsniavo visai kitokios stilistikos drabužiais vilkintys modeliai. Dabar buvo galima prisiminti tai, ką priimta laikyti V. Abloh vizitine kortele, – trumpas striukes ir kepures su snapeliu.

Įspūdingą mados šou papildė smuikininkai ir artistai. Pastarieji imitavo kritimą nuo laiptų ir sugrįžimą iš apačios.


V. Abloh gimė į Jungtines Valstijas iš Ganos atvykusių migrantų šeimoje. Jis tapo pačiu žinomiausiu mados pasaulyje juodaodžiu dizaineriu ir vienu pagrindinių „Louis Vuitton“ vyrams skirtų drabužių kolekcijų kūrėju. V. Abloh mirė pernai lapkritį, po dvejus metus trukusios žūtbūtinės kovos su retos formos vėžiu.

V. Abloh prisijungimas prie LVMH korporacijos komandos 2018-aisiais davė pradžią gatvės stiliaus ir aukštos klasės mados suliejimo idėjos įgyvendinimui. Tik nuo tada tapo įmanomi tokie deriniai kaip sportbačiai arba kamufliažinių spalvų kelnės ir rafinuoti kostiumai arba vakarinės tunikos.

Įtakos šio dizainerio kūrybai padarė grafičių menas, hiphopo stilius ir riedlenčių kultūra.

„V. Abloh būdingas revoliucinis charakteris aktualus ir šiandien. Tokius dalykus kaip nėriniai, religinė simbolika, otkutiūras ir gatvės kultūra jam pavyko sujungti taip, kad jie derėtų tarpusavyje ir darytų reikiamą įspūdį. Jis mąstė keliais lygmenimis. Tai buvo didis Virgilo Abloh talentas. Kas nors galbūt gali prikišti, kad jis intensyviai dairėsi aplinkui ir begalę detalių pasiskolino iš kitų dizainerių. Tai, žinoma, yra tiesa. Tačiau jo sujungti komponentai visada įgaudavo naują charakterį. Šioje „Louis Vuitton“ kolekcijoje būtent tai ir norima akcentuoti“, – sakė „Fashion Network“ vyr. redaktorius Godfrey Deeny.

Kai kurie renginio svečiai pasinaudojo proga prisiminti ir mados žurnalistą, redaktorių Andre Leoną Talley, mirusį sausio 18 d., kai jam buvo 73-eji.

„Andre asmenybė pranoksta patį gyvenimą. Jis niekada nebus pamirštas. Vien dėl žmonių, kuriuos jis pats paskatino, – dėl jaunų talentų, aktorių, dizainerių ir begalės kitų šios pramonės atstovų, jutusių jo paramą ir pastangas. Mados pasauliui jo labai pritrūks. Rasti, kas galėtų pakeisti tokį išskirtinį žmogų, bus tikrai sunku“, – kalbėjo modelis Natalija Vodianova.

Kaip skelbiama LVMH išplatintame pranešime, surengto šou kūrėjų tikslas buvo sujungti temas ir žinutes, persipynusias V. Abloh dirbant mados namuose sukurtuose darbuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)