„Galvos oda išskiria riebalus, kurie slenka plaukais žemyn, taip užfiksuodami jų drėgmę. Galvą reikia plauti tiek dažnai, kiek to reikalauja galvos odos būklė: riebią – du ar tris kartus per savaitę, sausą – pakanka kartą per savaitę. Per daug plaunant plaukus jie gali išsausėti, padidėti negyvų odos ląstelių kaupimasis, taip pat plaukai gali pradėti lūžinėti.

Be to, kaskart, kai naudojate šampūną, daugiausia dėmesio turėtų gauti galvos oda. Svarbiausia plauti ją, o ne plaukus. Jūsų plaukai užtektinai išsiplaus muilinam vandeniui tekant per juos. Jei galva riebaluojasi dažnai, rekomenduoja naudoti plaukų apimtį didinančius šampūnus, lino sėmenų aliejų, nenuplaunamus kondicionierius arba riebiai galvos odai skirtus šampūnus, kurie padės pašalinti riebalų perteklių“, – sakė specialistas.

Jis daugiau papasakojo ir apie galvos odos šveitimą. Dalykas, apie kurį visi, atrodo, pradėjo kalbėti tik pastaraisiais metais, bet gal jis turėtų būti kiekvieno mūsų rutinoje?

„Galvos odos šveitimas – tai valomoji procedūra ir kosmetinis šveitimas. Gali būti naudinga tiek sveikai, tiek probleminei odai. Problemos, nuo kurių gali padėti švetimas:

pleiskanos;
riebaluoti plaukai;
per sausa oda;
plaukų slinkimas;
galvos odos niežėjimas ir pleiskanojimas;
blankumas, plaukų apimties stoka.

Galvos odos šveitimo procedūra labai efektyvi, tačiau ja piktnaudžiauti nereikėtų! Per dažnos procedūros, padarys daugiau žalos nei naudos. Riebiai odai šveitiklį naudokite kartą per 1,5-2 savaites. Sausai ir jautriai odai 1-2 kartus per mėnesį“, – patarė D. Solncevas.

Taip pat jis pridūrė, kad nereikėtų plauti galvos pasilenkus virš vonios žemyn: plaunant galvą tokioje padėtyje šampūnas patenka ant plauko pagrindo kitu kampu ir žvyneliai pernelyg atsidaro. Taigi, plaukai gali tapti labiau trapūs ir porėti.

Technologas atsakė ir kaip paskatinti plaukų auginimą: „Žinoma, genetinių polinkių, kaip ir amžiaus, koreguoti negalima, bet kiekvienas gali paskatinti plaukų augimą. Norint suaktyvinti maksimalų tempą, plaukų priežiūra turi būti visapusiška ir veikti tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Plaukai turi būti reguliariai aprūpinti baltymais, amino rūgštimis ir vitaminais.

Grožio priemones plaukams: paprasta naudoti namuose, nes jos yra tokio formato, kuris patogus tolygiai paskirstyti – ampulės, serumai, purškalai. Tačiau paprasčiausias variantas, kurio gali pakakti pradiniame plaukų augimo etape, yra profesionalus stiprinantis šampūnas. Plaukų plovimo procedūrą pageidautina užbaigti vėsiu arba šaltu dušu, kuris skatina galvos odos kraujuotaka, o plaukai tampa žvilgantys ir sveiki.“

Daug klausimų kyla ir dėl teisingo plaukų džiovinimo. Ar galima džiovinti natūraliai, apsukus rankšluosčiu? Jei taip – koks tas rankšluostis turi būt? Ir kaip taisyklingai naudoti plaukų džiovintuvą?

„Plaukų džiovinimui tinka lygus audinys – galite naudoti šilkini rankšluosti. Kitas sprendimas yra mikropluošto rankšluostis. Mikropluoštas gerai sugeria drėgmę, tačiau nepašalina dregmės iš plaukų. Todėl plaukas mažiau pučiasi ir lūžinėja.

Atrodytų, kas čia sunkaus išdžiovinti plaukus plaukų džiovintuvu? Tačiau galiu nurodyti bent penkias klaidas, kurias reguliariai daro visi ir kurių reiktų vengti:

1) nelaikykite plaukų džiovintuvo per arti. Optimalus atstumas yra 15–20 cm;

2) nedžiovinkite pernelyg šlapių plaukų, duokite jiems 10-15 minučių, kad jie natūraliai pradžiūtų;

3) nedžiovinkite pačia karščiausia temperatūra – vidutinė tiks labiausiai;

4) naudokite plaukų džiovintuvo antgalius. Antgalis leidžia nukreipti karštą orą į konkrečią vietą, o ne pūsti ji į skirtingas puses, sukuriant chaosą;

5) prieš džiovindami naudokite apsauginę priemonę nuo karščio, tai vienintelis būdas išlaikyti plaukus sveikus ir tvirtus.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją