Tvarkingų garbanų paslaptis

Garbanotų plaukų savininkes dažnai kamuoja išsausėję, pūstis ir veltis linkę plaukai, rašoma pranešime spaudai.

Pasak plaukų priežiūros priemonių prekės ženklo „Rich Hair Care” ambasadorės, plaukų stilistės Liudos Šluinskytės, kitaip žinomos kaip „Jazz’as plaukuose”, reikia laikytis kelių pagrindinių garbanotų plaukų priežiūros taisyklių, padėsiančių sutramdyti nepaklusnias garbanas.

„Norint mėgautis dailiai krentančiomis bangomis, svarbiausia ištrinktus plaukus iššukuoti šukomis retais dantukais. Nepamirškite naudoti glotninamąsias priemones, kurios suteiks žvilgesio ir neleis plaukams pūstis”, – sako plaukų meistrė.

Pasak „Jazz’as plaukuose”, modeliuojant plaukus reikėtų naudoti tinkamas plaukų priežiūros priemones, kurios leis mėgautis stulbinančiu rezultatu lyg išėjus iš grožio salono.

„Iššukavus šlapius plaukus, naudojant glotninamąsias arba garbanų formavimo priemones, rankų pagalba formuokite norimo storio garbanas. Galiausiai, suformuotiems plaukams leiskite natūraliai išdžiūti arba naudokite plaukų difuzorių”, – patarimais dalijasi plaukų priežiūros ekspertė.

Mėgaukitės ne tik ilgais, bet ir sveikais plaukais

Tiesūs ir ilgi plaukai nėra tokie pretenzingi kaip garbanoti plaukai. Ilgakasėms dažniausiai nerimą kelia viena mintis – kaip išlaikyti sveikų plaukų ilgį. „Jazz’as plaukuose” rekomenduoja atsižvelgti ne tik į tinkamas plaukų priežiūros priemones, bet ir į taisyklingą mitybą bei vitaminų vartojimą.

„Visų pirma, svarbi ne tik išorinė priežiūra – drėkinamųjų bei maitinamųjų priemonių naudojimas. Pastebėjus, kad ilgi plaukai praranda apimtį ir pradeda slinkti, reikėtų pasidaryti profilaktinį kraujo tyrimą, kuris padės nustatyti, kokių medžiagų organizmui trūksta. Subalansuota mityba bei reguliarus vitaminų vartojimas yra svarbi kasdienė disciplina, padedanti išlaikyti sveikus plaukus”, – teigia plaukų meistrė.

Daugelis ilgų plaukų savininkių baiminasi juos trumpinti ir vengia apsilankymų grožio salonuose. Plaukų priežiūros ekspertė ragina nepamiršti, kad ilgi, bet išsišakoję ir pažeisti plaukai nėra gražių plaukų etalonas.

„Negailėkite kirpti plaukų galiukų – jiems pradėjus skilinėti, pažeidimai kyla į plauko viršų ir toliau jį gadina. Laikykitės paprastos auksinės taisyklės – geriau šiek tiek trumpesni, bet sveikesni plaukai”, – sako plaukų specialistė.

Sausiems plaukams – itin maitinančios priemonės

Anot plaukų priežiūros ekspertės, turinčioms sausus plaukus, pirmiausia, reikėtų investuoti į stipriai maitinančias plaukų priežiūros priemones, kurios praturtina juos reikalingomis medžiagomis.

„Moterims, kurios nuolat kovoja su linkusiais sausėti plaukais, rekomenduoju naudoti tas plaukų priežiūros priemones, kurių sudėtyje yra argano aliejaus, stipriai drėkinančio plaukus”, – sausų plaukų savininkėms pataria „Jazz’as plaukuose”.

Plaukų meistrė akcentuoja, kad prieš modeliuojant plaukus, vertėtų nepamiršti naudoti apsaugą nuo karščio, kuri apsaugo plaukus ir neleidžia jiems dar labiau išsausėti.

Intensyvi dažytų plaukų priežiūra

Patikėjus savo plaukus grožio meistrams ir atsisveikinus su natūralia plaukų spalva, pirmosiomis dienomis plaukai atrodo lyg iš žurnalų viršelių – lengvai krentantys, žvilgantys ir praturtinti sodrios spalvos. Deja, netinkamai juos prižiūrint, po kelių dienų jie gali tapti nepaklusnūs ir praradę savo intensyvią spalvą. „Jazz’as plaukuose” pataria, kaip prižiūrėti dažytus plaukus.

„Naudokite plaukų priežiūros priemones, kurios skirtos dažytiems plaukams, nes šių produktų sudėtyje yra medžiagų, padedančių išsaugoti spalvos pigmentus. Taip pat rekomenduoju plaukus trinkti po drungnu vandeniu, nes karštas vanduo palaipsniui pašalina spalvą iš plauko paviršiaus”, – pasakoja meistrė.

Plaukų stilistė pabrėžia, kad ypatingą priežiūrą reikėtų skirti šviesintiems plaukams. Norint išsaugoti norimą šviesų atspalvį, verta investuoti į plaukų priežiūros priemones, kuriose yra gelsvą pigmentą šalinančių medžiagų. Retkarčiais plaukus patartina palepinti gydomosiomis ir atstatomosiomis procedūromis grožio salonuose.

Plaukai
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)