Faktas/mitas: Dailaus užpakaliuko tiesos ir mitai

Paaiškinimas: Bandome naują dietą, paslapčia ieškome stebuklingų papildų lieknėjimui, TOP trijų efektyviausių pratimų dailiems sėdmenims ir skaitome istorijas apie kardinalius kūno pokyčius – tiksliai tada ir ten, kur norime, kad jie įvyktų, ir pas mus. Ir tuomet dauguma nepajėgiame išlikti motyvuotos ir pozityviai nusiteikusios siekti bei eiti sveikesnės savęs link, kai negauname to, ko iš tiesų norime. Galiausiai, tai turėtų būti ženklas atkreipti dėmesį į pamatinius dalykus savyje.

Kad ir kiek ieškotume, vienos auksinės taisyklės, tinkančios kiekvienai, kaip pasiekti dailų ir tvirtą užpakaliuką be celiulito, norimos formos, tiesiog seksualų – nėra. Bet apie tai yra begalė tiesų ir mitų, kuriuos galime patvirtinti arba paneigti, dėl kurių jūs vis dar negalite ramiai užmigti.

Pritūpimai – efektyviausias pratimas sėdmenims?

Pritūpimai nėra vienintelis ir pagrindinis pratimas, kuris formuoja sėdmenų raumenis. Treniruojant šiuos raumenis vienareikšmiškai laimi pratimų įvairovė. Nepamirškite, kad sėdmenį sudaro trys pagrindiniai raumenys – didysis, vidurinysis ir mažasis. Mažasis raumuo (nepaisant kuklaus savo pavadinimo) atlieka labai svarbią funkciją – būtent jis suteikia užpakaliukui riestumo. Todėl į savo mankštas nepamirškite įtraukti ir mažojo bei viduriniojo sėdmens raumenų aktyvavimo.

Sėdmenys

Kardiotreniruotės padės deginti riebalus tik nuo sėdmenų?

Perskaitykite šio punkto pavadinimą. Perskaitykite dar kartą. Ar tikrai manote, kad numesti svorį įmanoma tik nuo tam tikros kūno dalies? Nėra nieko blogo, kai kardiotreniruotę pasirinkate ant steperių ar laiptų, ir taip padedate raumenims stiprėti, tačiau tai nieko bendro neturi su riebalų deginimu tik iš konkrečios kūno dalies – ir tai turėtumėme žinoti.

Jei atliksite tuos pačius pratimus, turėsite tokius pačius sėdmenis kaip JI?

Dalis moterų gimė su patraukliomis kūno linijomis. Viskas, ką jos turi padaryti, yra palaikyti fizinį aktyvumą ir atkreipti dėmesį į subalansuotą mitybą, o jų užpakaliukas vis tiek atrodys dailiai šiandien ir (greičiausiai) ateityje. Tačiau daugumai moterų viskas nėra taip paprasta, ir dėl dailių sėdmenų jos turi įdėti visai kitas pastangas. Ir čia genetika vaidina svarbų vaidmenį: kai kurios moterys gali pastebimai pakeisti sėdmenų išvaizdą per 8 savaites, o kitoms tai gali užtrukti metus ar daugiau.

Svorio netekimas išryškins sėdmenis?

Badavimas ar alinančios dietos nėra tinkamas būdas pasiekti sėdmenų apvalumus. Tiesą sakant, jūsų kūnui kaip tik reikia daugiau visavertės mitybos ir fizinio darbo, dėl kurių būtų galima statyti raumeninį audinį, kuris jums suteiks tą apvalią ir tvirtą formą, kurios visada norėjote.

Jolanta Verseckaitė su kolege

Rezultatas: Jūsų kūno formas (taigi – ir jūsų sėdmenų formą) iki 70 procentų lemia genetika, likusioms dalims įtakos turi mityba, mankšta, miegas, laikysena – viskas, kas nepatenka į jūsų genetinį kodą. Vis dėlto, net ir džiaugiantis sėdmenų forma šiandien, ateityje ji tikrai keisis. Pvz., 50 metų moters sėdmenų profilis yra kur kas lygesnis, nes besikeičiantis hormonų lygis po menopauzės daro įtaką kūno formoms, raumenų audiniui, taip pat kaupia riebalus pilve, o ne sėdmenyse.

Geros naujienos? Treniruokite sėdmens raumenis (vis dar galioja auksinė įvairių pratimų derinimo taisyklė, taip pat negalima pamiršti subalansuotos mitybos) ir taip norimas formas išlaikysite ateityje. Ir dar: kai kitą kartą pajausite, kad jūsų pačių kūnas nėra tobulas, tiesiog prisiminkite, kad „tobulumas“ yra trumpalaikis idealas, kuriam lemta transformuotis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)