Stilistas siūlo atkreipti dėmesį į pagrindinius 4 produktus, kurie turėtų būti kiekvienos moters (arba savo plaukais besirūpinančio vyro) grožio lentynėlėje.

1. Šampūnas, skirtas išplauti nešvarumus ir ant plaukų susikaupusias apnašas.

„Šampūnas yra skirtas tik plaukų plovimui. Jis nėra skirtas nei plauko maitinimui, nei drėkinimui. Į šampūno sudėtį gali įeiti drėkikliai, tačiau šios priemonės paskirtis – tik nuplauti visas apnašas ir nešvarumus“, – sako K. Rimdžius.

2. Kondicionierius, skirtas naudoti po kiekvieno plovimo. Palaikyti kondicionierių reikėtų mažiausiai 3-5 minutes. Jei nuskalaujate produktą iš karto - jis nespėja įsigerti ir neturi jokio poveikio. Kondicionieriui geriau pinigų netaupyti, sako stilistas.

„Geriau turėti vieną gerą priemonę, nei penkias, kurios neduos jokio poveikio. Jei kosmetikos produktas kainuoja 3 eurus, jo savikaina, greičiausiai, yra 3 euro centai. Ar jūs norėtumėte tai tepti ant savo galvos?“ – retoriškai klausia K. Rimdžius.

3. Kaukė nuo plaukų pažeidimo. Palaikyti ją ant plaukų reikėtų mažiausiai 20 minučių. Būkite kantrūs ir leiskite veikliosioms medžiagoms įsigerti į Jūsų plaukus.

„Kosmetikoje svarbiausias dalykas – ingredientai ir jų aktyvumas. Jei taupote ir negalite sau leisti penkių produktų iš prabangios linijos, atkreipkite dėmesį į kaukę arba kondicionierių. Tai – pagrindiniai produktai“, – tikina stilistas.

4. Aliejus, kuris maitina, drėkina ir apsaugo plaukus. Naudoti jį reikėtų tiek vasarą, kai kenčiame nuo saulės, tiek žiemą, kai dėl šildymo patalpose būna sausa ir mažai drėgmės.

Kalbėdamas apie šildymo sezono metu sausėjančius plaukus, K. Rimdžius pastebėjo, kad šįmet - pirmąsyk per 16 savo darbo metų - išvydo tiek daug klientų išsausėjusiais plaukais ir galvos oda. To priežastis, jo manymu, yra 7 mėnesius trukęs šildymo sezonas.

5. Nenuplaunamas purškiklis su UV filtru, apsaugantis nuo plaukus sausinančių saulės spindulių.

„Daug kas galvoja, kad tai mitas, tačiau tiek veidui, tiek kūnui naudojame kremą su SPF, tą patį turėtume daryti ir prižiūrint plaukus. Jei negalite sau leisti įsigyti visos linijos produktų – įsigykite bent jau purškiklį nuo kenksmingų saulės spindulių“, – rekomenduoja K. Rimdžius.

Daugiau naudingų patarimų apie plaukų priežiūrą ir nedovanotinas klaidas – Agnės Gilytės ir Kęsto Rimdžiaus pokalbyje per DELFI TV Gyvai konferenciją:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)