Plaukų stilistė, meistrė, salono „SPICY BEAUTY“ įkūrėja Eglė Saunorytė-Kinderienė papasakojo apie pagrindines 2023-iųjų metų spalvines tendencijas.

„Be abejo, kaip ir aukštojoje madoje, šukuosenų tendencijos kinta kasmet. Būna periodų, kai pasiūlomi radikalūs pokyčiai, o būna periodų, kai esantys madingi kirpimai ir dažymai transformuojasi palengva. Kaip tik šiuo metu ir yra toks laikotarpis.

Vyksta lengvos transformacijos nuo vieno madingo įvaizdžio prie kito. Didieji prekių ženklų kūrėjai visada pasiūlo naujus įvaizdžius, aktualius būtent šiam ar būsimam sezonui.

Žiemos-pavasario tendencijose šiemet vyrauja absoliučiai individualizuotos spalvos. Siūloma kiekvienam individui sukurti jo tipažą, jo stilistiką atitinkančią spalvą. Bendrai yra siūlomi keturi šiuo metu madingiausi atspalviai.

Pirmoji, kuri labai traukia akį – žalia spalva. Ji ypatinga tuo, kad yra tarsi atėjusi iš gamtos, absoliučiai organiška. Nuotraukoje matyti salotos lapas su visais įmanomais perėjimais. Ši spalva pavadinta vitality – angl. „gyvybingumas“. Iš esmės tie pavadinimai netgi sunkiai verčiami į spalvų pavadinimus, nes atspalviai labai individualizuoti. Ji – gana neutrali, tinkanti tiek šilto, tiek šalto spalvinių tipų žmonėms.

Goldwell nuotr.

Antroji sezono spalva – ledkalnio mėlyna. Tas mėlynumas labai gilus, irgi su individualiais perėjimais, išlaikant tamsesnes šaknis. Spalva sukurta pagal tam tikrą žmogaus tipą, kuriam tiktų. Spalva įdomi tuo, kad visi perėjimai yra labai subtilūs, išlaikytos detalės. Ši spalva tinka šalto spalvinio tipo atstovams.

Goldwell nuotr.

Trečioji spalva – akacijų geltona. Ji labai specifinė. Šio pavasario geltonos tendencija – tarsi užfiksuotas saulėlydžio momentas, kuomet rausva susimaišo su auksu ir plyksteli geltonos spalvos tvyksnis. Ši spalva tinkama šilto spalvinio tipo atstovams.

Goldwell nuotr.

Ir ketvirtoji madinga spalva – rožinė. Mūsų šalyje, manau, ji bus labai populiari. Rožinė šį sezoną įgauna šiek tiek kitokį gylį ir tampa rausvai pudrine spalva. Ji rami, nerėžianti akies, angliškai vadinama rose beige. Ši spalva gali būti pritaikyta individualiai ir pagal pasirinktus atspalvius bei perėjimus tikti tiek šalto, tiek šilto spalvinių tipų žmonėms. Kam užteks drąsos, būtent šią spalvą rekomenduočiau pavasariui, jeigu norite būti madingos.

Goldwell nuotr.

Metų spalva – tamsiai raudona – taip pat svarbi. Bet kalbant apie tendencijas reikia turėti omenyje, kad galima ne sekti madą aklai, o naudotis tam tikrais jos elementais. Pavasario paletėje yra ir ruda, ir šviesios spalvos, pagrindinis akcentas – kad spalvos pritaikomos individualiai, kuriamos kiekvienam asmeniškai“, – įvardijo E. Saunorytė-Kinderienė.

Meistrė patikino, kad lietuvių konservatyvumas – geras bruožas.

„Lietuvės yra labai pragmatiškos. Moterys renkasi patogius įvaizdžius, kurie nesukelia nepatogumų. Dažnai klientės prašo, kad šukuoseną būtų lengva prižiūrėti, žiūri į plaukus labai racionaliai, ir tai yra sveikintina.

Taip pat lietuvės konservatyvios, sunkiai pasiduoda naujovėms, rekomendacijoms, atsargiai priima stilistų pasiūlytus pokyčius. Bet nelaikau to trūkumu. Tai – klasika, o klasika visuomet bus madoje.

Tačiau pastebiu ir vieną trūkumą. Kartais matau, kad lietuvės patingi išsiplauti plaukus, prižiūrėti, kad jie būtų elementariai tvarkingi ir švarūs, žibėtų. Tarsi numoja į save ranka, o tada ieško atsakymų kirpimo formoje. Bet ne kirpimas yra esmė, o požiūris į save, kasdieninė rutina ir meilė sau“, – sakė plaukų stilistė.

E. Saunorytė-Kinderienė įsitikinusi – nėra tokio dalyko, kaip „per retai“ ar „per dažnai“ plauti galvą.

„Mano absoliučiai kategoriška nuomone nėra vieno universalaus sprendimo dėl plaukų plovimo dažnio. Mes esame labai individualūs. Mūsų odos tipas, riebalavimosi dažnis, mitybos įpročiai daro įtaką mūsų odos riebalavimuisi. Kartais plovimas kas antrą dieną gali padaryti didesnę žalą nei naudą.

Yra moterų, kurioms pakanka plauti galvą kartą per savaitę, yra ir tokių, kurioms būtinai reikia kas dieną plauti plaukus. Jeigu reikia plauti kasdien (pavyzdžiui, kai oda labai riebi, o plaukų apimtis – maža), rekomenduoju rinktis švelnius produktus, tausojančius plaukus. Bet kuriuo atveju reiktų konsultacijos metu objektyviai įvertinti plaukų ir galvos odos būklę ir susikurti individualią rutiną“, – atkreipė dėmesį stilistė.

Seniau „susidėti cheminį“ būdavo senųjų laikų asociacija. Tačiau šiuo laikotarpiu sugrįžta ir dirbtinių ilgalaikių garbanų sušukavimas!

„Įdomu tai, jog cheminis sušukavimas išgyvena tam tikrą renesansą. Pastaraisiais metais buvo labai daug garbanojimo užklausų. Tam tikrais atvejais cheminis gali būti labai gera išeitis, o tam tikrais – labai pakenkti plaukui.

Pats cheminis šukavimas šiandien yra labai transformavęsis, atliekamas šiuolaikinėmis priemonėmis, naudojami suktukai yra labai skirtingų diametrų, o suktukai sukami naudojant skirtingas technikas, kad galima būtų išgauti skirtingus efektus – net ir, pavyzdžiui, paplūdimio bangas.

Rinka prisotinta, yra įvairiausių žaliavų ir galimybių, svarbiausia tinkamai atsirinkti, ko norisi ir įvertinti, ar tą rezultatą galima pasiekti su jūsų plaukais“, – sakė E. Saunorytė-Kinderienė.

Užsienyje itin plačiai regima tendencija – žilų plaukų šukuosenos – pradėjo populiarėti ir mūsų šalyje.

„2023-iaisiais vyrauja visos klasikinės kirpimų tendencijos, tačiau formos tampa ypatingai minkštos. Visi kirpimai lengvučiai, galiukai oriniai, plevenantys, formos neišdidintos. Išlieka prigludusių, šlapių plaukų efektai. Kirpčiai taip pat išlieka ant bangos.

Žilų plaukų atsiauginimo tendencija taip pat išlieka. Dabartinė tendencijos pasaulyje – neturėtume vergauti nei pramonei, nei madai. Tai ir pastūmėjo mus prie natūralesnių įvaizdžių. Pastebiu, kad šie pokyčiai jau regimi ir Lietuvoje, moterys nebenori tiek maskuotis. Visuomenė, vis dėlto, sensta, ir vyresnio amžiaus žmonės taip pat nori būti madingi bei šiuolaikiški. Jie tampa tokiomis netgi ikonomis.

Atsiranda daug stiliaus mėgėjų, kurios socialiniuose tinkluose įkvepia kitas natūraliai žilais plaukais. Tokiu atveju, jeigu pasirenkate atsiauginti žilus plaukus, reiktų daugiau dėmesio atkreipti į garderobą ir makiažą. Palaikyti juos modernesnius ir ryškesnius. Nes jei ir atsiauginsite natūraliai žilus plaukus, ir nesidažysite, rizikuojate atrodyti blyški, nematoma. Taigi, tam, kad netaptumėte pilka pelyte, reiktų atkreipti daugiau dėmesio į sudedamąsias įvaizdžio dalis.

Kokio žilumo turėtų būti plaukai, kad būtų verta juos atsiauginti? Tarp meistrų vyrauja tam tikra gradacija, žilų plaukų procentas. 30 proc. žilų plaukų, 50 proc. žilų plaukų arba 100 proc. žilų plaukų visoje bendroje plaukų masėje. Kai „perkopiama“ 50 proc. žilų plaukų riba, verta susimąstyti apie tokius pokyčius“, – patarė meistrė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)