Plaukų specialistas Davidas Dainauskas pabrėžia, kad prieš apsilankymą pas kirpėją reikėtų žinoti vos kelias gudrybes, kurios padėtų išvengti nemalonios patirties.

Anot šukuosenų meistro, plaukų kirpimas turėtų būti pritaikytas individualiai, atsižvelgiant ne tik į veido formą, bet ir plauko struktūrą, kūno sudėjimą, amžių. Jei patiems nepavyksta apsispręsti, kokia gi šukuosena geriausiai atitiktų visus šiuos kriterijus, plaukus patikėkite specialistams.

Pavyzdžiui, ilgesni plaukai atrodo moteriškiau, trumpi – žaismingiau. Tačiau ilgų plaukų šukuosena tinka iki tam tikro amžiaus, o trumpų plaukų šukuosenos sendina.

Jei mėgstate ryškiai dažytis, D. Dainaukas pataria rinktis blankesnį šukuosenos variantą, tačiau jei makiažo beveik nenaudojate arba labai minimaliai, patartina rinktis išraiškingesnį kirpimą ar dažymą. Tai, anot D. Dainausko, moteriai suteiks daugiau žaismingumo.

„Žinoma, atsižvelgiame ir į apsirengimo stilių, nors dažnai šis aspektas yra pamirštamas. Iš savo klienčių taip pat dažnai girdžiu, kad kirpėjai visai nepaiso kliento pomėgių, laisvalaikio, gyvenimo ritmo. Šukuosena negali tik būti efektinga ar atitinkanti naujausias mados tendencijas ir trukdyti. Gi nesinori, kad kiekviena diena taptų iššūkiu bandant susitvarkyti plaukus“, – šypteli D. Dainauskas.

Plaukų stilistas tiek moterims, tiek vyrams siūlo nesibaiminti ir kartu su savimi atsinešti patinkančios šukuosenos pavyzdį. Taip pavyks išvengti nesusikalbėjimo ir netenkinančio rezultato. Žinoma, jei mėgstate eksperimentuoti, galite savo pokyčius patikėti tik kirpėjui. O kas šiuo metu populiaru?

„Pastaruoju metu vis dažniau grįžtame prie natūralumo, tiesių, natūraliai garbanotų, vidutinio ilgio plaukų, tačiau drastiški kirpimai irgi niekur nedingo“, – šypteli plaukų stilistas.

Taip pat jaunatviškai ir stilingai atrodo natūraliai blizgantys, lengvai iškarpyti plaukai. Šiuo metu itin populiarios ir netvarkingos, tarsi „laužytos“ bangos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)