Apie plaukų dažymo kainas

Plaukų dažymo kainų spektras, anot A. Kačinsko, salonuose iš tiesų gali būti labai platus. Paslaugų kaina priklauso nuo pasirinktos technikos, plaukų ilgio, medžiagų ir laiko sąnaudų. Sudėtingos technikos reikalauja laiko, kantrybės ir ne vienerius metus sukauptų žinių, kurių meistras semiasi visame pasaulyje vykstančiuose seminaruose, šiuo metu persikėlusiuose į virtualią erdvę.

„Jeigu šaknų dažymas gali trukti apie 2-3 valandas, tai sudėtingos technikos net iki 8 valandų, tačiau rezultatu džiaugsitės gerokai ilgiau ir ilgalaikėje perspektyvoje jūs sutaupysite ne tik pinigų, laiko, bet ir išsaugosite maksimaliai sveikus plaukus“, – teigia A. Kačinskas ir priduria, kad plaukus dažant sudėtingomis technikomis, įprastai apsilankymai salone retėja iki karto per pusmetį ar net ilgiau.

Šviesinimas iš tamsios spalvos, anot plaukų meistro, yra pati sudėtingiausia procedūra. Procesas labai imlus laikui ir medžiagoms. Norint nepažeisti plauko, toks dažymas trunka nuo 8 iki 18 valandų, tad tęsiasi per kelis vizitus.

„Aš visuomet sakau, kad greitai, pigiai ir gerai nebūna, tad linkiu išsirinkti patikimą plaukų meistrą, kuris saugos jūsų plaukus ir negailės nei savo laiko, nei žinių jums“, – sako specialistas.

Kirpykla

Apie spalvos išsilaikymą po dažymo

„Mūsų plaukų spalva priklauso nuo to, ant kokių plaukų dėsime dažą: jei dažas bus dedamas ant natūralių plaukų, o pasirinkta spalva bus tamsi, ji išsilaikys ilgiau, tuo tarpu kalbant apie šviesintus plaukus, gausime priešingą variantą ir nuolat besiplaunančią spalvą.

Tęsiant temą apie šviesiaplaukes ir šviesius atspalvius, normalu, jei plaukų tonas išlieka tris, keturias savaites, tačiau jei plaukai pažeisti, jie yra ne karta šviesinti, pats plaukas porėtas, vargiai džiaugsitės spalva mėnesį. Kuo daugiau kartu šviesinti plaukai, tuo spalva greičiau išsiplauna“, – sako plaukų meistras.

Tiesa, tame jis įžvelgia ir pliusų – esą tokiu atveju galime turėti visą spalvų paletę ir dažnai keisti plaukų spalvą tonavimo pagalba. Šiuolaikiniame pasaulyje, kai viskas taip greitai kinta, tai – didelis pliusas, nes „nepririša“ mūsų prie vienos spalvos.

„Gamtoje yra 4 metų laikai, tai atsispindi ir klientų nuotaikose ir norimų spalvų paletėje. Kalbant apie patį plaukų šviesinimą, noriu paminėti, kad plaukai tokią „baltą puotą“ gali atlaikyti iki 5 kartų.

Tai nebūtinai yra taisyklė, nes kiekvieno žmogaus plaukų situacija yra individuali. Vis dėlto, po kiekvieno balinimo, visada rekomenduoju daryti pertraukas ir plaukus tonuoti nenaudojant jokių agresyvių dažymo būdų ir priemonių“, – teigia A. Kačinskas.

Ir vis tik išlieka klausimas, kaip spalvą palaikyti kuo ilgiau, kad ji taip greitai nenusiplautų?

Plaukų specialistas išskiria šias taisykles:

Kokybiški profesionalūs šampūnai namuose. Jokių giliai valančių šampūnų, taip pat skirtų apimčiai palaikyti. Su tokiu kraiteliu, sako, galima ir per porą kartų nuplauti spalvą.

„Esu daręs bandymą – nudažiau plaukų sruogą pilku atspalviu ir panaudojau 220 laipsnių karščio plaukų tiesintuvą. Spalva akimirksniu „išdegė“ iš sruogos. Tikriausiai supratote, kur link suku – tiesintuvas yra puikus pagalbininkas norintiems blukinti spalvą. Prie plaukų spalvos priešų dar paminėčiau galvos pilingus, sauną, maudynes ežere, baseino pramogas, vandenį. kuriame yra chloro ar geležies. Kartais nesusimąstome, kad net ir vanduo iš krano, kuriuo plauname galvą, gali turėti įtakos mūsų plaukų spalvai“, – sako A. Kačinskas.

Apie keratino procedūras, kurių nerekomenduoja niekam

„Norėčiau pasidalinti savo kasdiene patirtimi apie kai kurias plaukų procedūras ir jų pašalinį poveikį, po kurių plaukai būna stipriai pažeisti. Kaip pavyzdį imkime keratininį tiesinimą, kurį dar vadina keratininiu plaukų gydymu.

Deja, bet su gydymu ši procedūra niekuo nėra susijusi. Po šios procedūros plaukai praranda savo elastingumą, pakinta plauko struktūra. Nors trumpalaikėje perspektyvoje plaukai atrodo gerai, tik laiko klausimas, kada pajusite visą šios procedūros „gėrį“ – plaukų lūžinėjimą, trupėjimą, vėlimąsi.

„Duosiu labai paprastą pavyzdį, kas nutinka, kai plaukai apdorojami keratinu. Procedūrai naudojamas įkaitintas tiesintuvas, o juk visi suprantame, kad niekas plaukų negydo juos deginant aukšta temperatūra. Plaukai laminuojami ir į plaukus tiesiogine to žodžio prasme „įkepamas“ keratinas. Po kurio laiko keratinas pasišalina, o plauko žvynelis tampa pasišiaušęs, sausas. Pasekmės: trupantys plaukų galiukai, vėlimasis, masės praradimas“, – teigia A. Kačinskas.

Anot plaukų meistro, tokią procedūrą vadinti atstatomąja arba dar skambiau – gydomąja – labai neteisinga.

Plaukų tiesinimas
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)