Anot Doc. Dr. Algirdo Baltuškevičiaus, suskeldėjusią, nuospaudomis pažymėtą, šalčio ir vėjo nugarintą odą atgaivinti padės liaudies medicinoje ypač dažnai naudojama medetka, nurodoma pranešime spaudai.

„Vaistinė medetka, žinoma Calendula vardu, ypač dažnai naudojama kosmetikos pramonėje bei medicinoje. Ji pasižymi stipriu antibakteriniu poveikiu: preparatai su propoliu ir šiuo augalu malšina skausmus, spazmus, gydo sunkiai gyjančias žaizdas, opas, nudegimus, išbėrimus. Be to, medetka gydomos odos ligos, dėmės, dedervinės, grybeliai, dermatitai ir egzemos

Žinoma, tai nepakeičiama priemonė ir pėdų priežiūrai. Tepalas su medetkų ekstraktais ir sviestmedžio aliejumi gerai įsigeria ir intensyviai maitina sausėti linkusią, nužvarbusią ar suskirdusią odą. Toks produktas padeda atkurti apsauginį odos lipidinį sluoksnį ir saugo odą nuo dirginančių išorinių veiksnių“, – dėstė A. Baltuškevičius.

Specialisto Sigito Vasiliausko teigimu, pedikiūrui tinkamas ir cinkas. Tai ir priemonė nuo iššutimo bei bėrimo.

„Cinkas vadinamas grožio ir sveikatos mineralu. Ir ne be priežasties – jis dalyvauja visuose biocheminiuose virsmuose žmogaus organizme. Šio svarbą grožiui paaiškina ir faktas, jog cinkas yra atsakingas už baltymų sintezę. Odos lygumą ir stangrumą palaikantis kalogenas – taip pat baltymas.

Cinko oksidas, kuris pasižymi raminamuoju, apsauginiu poveikiu, yra kaip tik tai, kas padeda sumažinti aknės simptomus, sausina spuogus, žaizdas, nutrinimus. Jis gydo paraudusią, pigmentinėmis dėmėmis pažymėtą odą. Tepalas su juo, papildant šį bičių pikiu, pasitarnauja prieš šveičiant negyvą odą – cinkas ją išdžiovina ir leidžia lengvai pasišalinti“, – pasakojo specialistas

Abiejų specialistų nuomone, svarbiausias – saikingumas. Todėl naudojamų produktų kiekis – privalo būti racionalus.

„Tiek cinkas, tiek medetka, gali sukelti alergines reakcijas, tad labai svarbu nepamiršti, jog šios priemonės tinkamos tik tuo atveju, jei esate nealergiškas. Žinoma, svarbu tepalais naudotis atsakingai ir saikingai. Perdėtas kiekis nepadės, o tik pakenks. Tokiu tepalu užtenka pasinaudoti kelis kartus per dieną ir norimas rezultatas bus pasiektas“, – teigė specialistai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)