Ar tavo kosmetikos priemonėse neauga bakterijos?


Karštomis dienomis, kai net patalpose oro temperatūra įkaista itin smarkiai, verta patikrinti turimų kosmetikos priemonių laikymo sąlygas. Dažniausiai kosmetikos priemones rekomenduojama laikyti 5–25 laipsnių temperatūroje, tačiau kiekvienos priemonės laikymo sąlygos tikrai gali būti skirtingos, taigi atidžiai perskaitykite gamintojo pateikiamą informaciją. Karštis gali pakeisti priemonės stabilumą, t. y. priemonė gali tapti netolygios konsistencijos, gali padidėti mikrobiologinės taršos rizika (priemonėje pradeda augti bakterijos, kurios gali padaryti žalos mūsų odai).

Itin dažnai pastebima vartotojų daroma klaida – kremų su SPF apsauga laikymas paplūdimiuose. Priemonės dažnai būna tiesiog numestos ant rankšluosčių prieš tiesioginę saulę, o juk tam, kad SPF filtrai būtų efektyvūs, itin svarbus priemonės stabilumas – kad nė vienas kosmetikos priemonės komponentas nekeistų savo kokybinių parametrų. Karštis tikrai gali paveikti priemonės masės tolygumą, taigi net plika akimi, išpurškę priemonės ant delno, kartais galite pamatyti konsistencijos pokyčių – atsiranda mažų grūdelių, pakinta konsistencijos spalva, matomas aliejinės ir vandeninės fazių atsiskyrimas, pakinta kvapas ir t. t. Taigi paplūdimiuose privalome priemones slėpti nuo tiesioginių saulės spindulių.

Patarimas. Jeigu labai karšta, dėkite priemonę iki kamštelio į vėsų vandenį (svarbu, kad vandens nepatektų į priemonę), tam galite panaudoti, pvz., vaikišką smėlio kibirėlį.

Naudok vėsias kosmetikos priemones


Kosmetikos priemonių kūrėjai, atlikdami priemonių stabilumo tyrimus, vertina juos ne tik aukštoje, bet ir šaltoje temperatūroje, taigi dauguma kosmetikos priemonių tikrai gali būti laikoma šaldytuvuose (bet ne šaldymo kamerose), kuriuose palaikoma standartinė 3–8 laipsnių temperatūra. Tiek šaltas veido prausiklis, tiek veido kremas karštomis dienomis tepsis kur kas maloniau ir suteiks gaivumo jausmą. Į šaldiklį galite įdėti tiesiog du arbatinius šaukštelius – atšalusių šaukštelių ,,pilveliais“ puikiai atvėsinsite paakius ir pamasažuosite veidą (veido volelius, skirtus masažams, taip pat galite laikyti šaldytuve ir naudoti prireikus atsivėsinti).
Kosmetikos priemonės

Prakaitas

Prakaitas gali pabloginti jūsų veido odos būklę, nes jame yra druskų. Jis gali sausinti jūsų odą, dirginti, paskatinti įvairaus tipo bėrimus. Taigi karštomis dienomis prausti savo veidą reikėtų dar atsakingiau ir dažniau. Nupraustą veidą būtina padrėkinti. Tobula veido odos švara – būtina sąlyga gerai odos būklei palaikyti, tačiau per dažnas plovimas aktyviomis priemonėmis gali būti žalingas. Jei matote, kad dažnai prakaituojate ir tenka dažniau prausti veido odą, įvertinkite, ar turimų valiklių sudėtis nėra per aktyvi dažnesniam odos plovimui. Priemonės turi būti švelnios, jų sudėtyje turi būti drėkinamųjų medžiagų.

Gryni aliejai – pirmojo pagalba nudegus?

Kad ir kiek būtų kalbama apie apsaugas nuo kenksmingų saulės spindulių, vis tiek kai kurie žmonės nesisaugo ir degina savo odą, o nudegę ieško įvairių jos nuraminimo būdų. Viena iš dažniausių daromų klaidų – gryno aliejaus, pvz., alyvuogių, ar balzamo, vazelino tepimas ant nudegusių odos vietų. To daryti negalima, nes aliejus sulaiko karštį ir neleidžia odai atvėsti. Jei jau nudegėte, patariama odą atvėsinti vėsiu vandeniu ir tepti specialiai nudegusiai odai skirtais arba drėkinamaisiais kremais, geliais. Vienas populiariausių komponentų, kurį mėgsta kosmetikos priemonių gamintojai kurdami priemones, naudojamas po deginimosi, – alavijų ekstraktas (aloe vera), taigi priemones su šia sudedamąja dalimi išbandyti tikrai vertėtų.

Lūpos ir plaukai

Apie kūno ir veido odos apsauginius kremus su SPF kalbama vis dažniau, tačiau neretai pamirštama priminti, kad SPF apsauga itin reikalinga ir lūpų odai. Taigi, ar tikrai turite lūpų balzamų su ne mažesne kaip 30 SPF apsauga? Jeigu nesaugosite lūpų nuo kenksmingų saulės spindulių, jų oda, taip pat kaip ir veido oda, sens greičiau, o, rimčiau nudegę, jausite tokius pat simptomus kaip nušalę: lūpos ims šerpetoti, rausti, perštėti. Plaukai taip pat privalo būti apsaugoti, tačiau kosmetikos priemonių kūrėjai vis dėlto baiminasi, kad nors rinkoje ir yra plaukams skirtų priemonių su SPF apsauga, beveik neįmanoma padengti visus plaukus pakankamu kiekiu filtrų. Taigi, privaloma dėvėti kepures, skrybėles ne tik dėl saulės smūgio rizikos, bet ir dėl plaukų grožio. Juk nenorite vasarą pabaigti su suskilinėjusiais, nušiurusiais plaukais, kuriuos reikės tiesiog nukirpti?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją