– Ar tiesa, kad dažnas trumpų plaukų dažymas gali sendinti?

– Yra trys plaukų senėjimo tipai:

1) Vidinis: kai plaukai tampa žili arba balti, ir ilgi plaukai – kuo ilgesni, tuo senesni plaukai;
2) Aplinko poveikis: karštis, formavimas karštais įrankiais, UVA/UVB ir laisvųjų radikalų poveikis, per dažnas šukavimas;
3) Cheminės poveikis: dažymas, cheminiai šukavimai, tiesinimai.

Senstantys plaukai paprastai būna trapesni arba silpnesni, sausi, praradę gyviyingumą, žvilgesį ir rečiau išlaiko spalvą. Taigi, taip, bet koks cheminis apdorojimas sendina tiek trumpus, tiek ilgus plaukus.

– Kokios priežiūros žingsnių reikia trumpiems plaukams? Ar juos taip pat sudėtinga prižiūrėti, kaip ilgus?

– Tam tikra prasme prižiūrėti trumpus plaukus netgi paprasčiau – nereikia tiek daug laiko džiovinti ar iššukuoti. Taip pat nereikia didelio kiekio produktų. Nepaisant to, vis tiek reikia tinkamų plaukų priežiūros ir modeliavimo priemonių.

– Kaip rūpintis trumpais plaukais, kad jie taip dažnai nesiriebaluotų?

– Pagrindinė gudrybė, kad bet kokie plaukai ilgiausiai būtų sveiki ir švarūs, yra geros kokybės produktai! Plaudami plaukus paimkite nedidelį kiekį produkto į delną, emulguokite, užtepkite ant drėgnų plaukų ir galvos odos, įmasažuokite ir nuskalaukite. Tai darykite 2-3 kartus.

Tada rankšluosčiu nusausinkite plaukus ir užtepkite kondicionieriaus, palikite 3 minutes, tada gerai išskalaukite! Galima naudoti produktus, kurie pakels plaukus nuo šaknų, o tai padės išlaikyti plaukus švarius šiek tiek ilgiau. Taip pat naudokite geros kokybės šukuosenos formavimo priemones, kurios padės išlaikyti šukuoseną.

Jei plaukai riebaluojasi, o jūs neturite laiko jų plauti, sausas šampūnas jums bus puikus pagalbininkas! Jis sugeria visus riebalus, todėl plaukai tampa gaivūs ir natūraliai blizga. Tiesiog užpurkškite jo ant galvos odos (dalimis), palikite kelioms minutėms ir iššukuokite – plaukai vėl bus gaivūs ir švarūs!

– Ką daryti, jeigu plaukų galiukai lūžinėja?

– Pirmiausia – reguliarus kirpimas. Taip atsikratysite skilinėjančių galiukų. Po to taip pat reikia gerai prižiūrėti namuose – geriausia naudoti priemones, skirtas atkurti pažeistus plaukus. Jos padės atgaivinti plaukus, kad jie vėl taptų blizgūs ir sveiki.

Jei plaukai yra silpni ir trapūs, bet jų nereikia atstatyti po dažymo ar kitos procedūros sukeltų pažeidimų, galima rinktis stiprinančias priemones. Jų maitinamieji ingredientai silpnus, lūžinėjančius plaukus paverčia stipriais, ilgais, nes pagerina tempimo jėgą ir padidina elastingumą, kartu sumažina plaukų slinkimą dėl lūžinėjimo.

– Kaip rūpintis šviesintais plaukais, kad jie neskiltų?

– Natūraliai šviesių plaukų sruogos paprastai yra smulkesnės nei brunetės plaukų sruogos. Todėl natūraliai šviesūs plaukai yra linkę labiau šiauštis, bei mažiau atsparūs aplinkos poveikiui. Jei plaukai yra dažyti arba šviesinti, jie paprastai būna trapūs ir sausi. Taip yra todėl, kad jiems trūksta drėgmės.

SIūloma rinktis priemonių kolekciją, kuri drėkintų, o vasarą dar ir naudoti purškiklį ar kondicionierių, saugantį nuo UV spindulių.

– Kaip dažnai reikia dažyti ir kirpti trumpus plaukus?

– Konkretaus laiko grafiko nėra, nes tai priklauso nuo kirpimo, spalvos ir nuo to, kaip prižiūrime plaukus namuose. Norint dažyti šaknis, tinkamiausias laikas yra 4-6 savaitės. Norint pašviesinti sruogas – nuo 1 iki 3 mėnesių. Tiesiog pasiteiraukite kirpėjo, koks laikas būtų tinkamiausias jūsų kirpimui ir – dažymui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją