„Išties, rūgštinis šveitimas yra nuostabi procedūra, kuri sprendžia daugybę odos problemų, bet ją turi atlikti tik sertifikuotas specialistas ir tik su itin kokybiškomis priemonėmis. O jei žmogus nori atlikti palaikomąją procedūrą namie – kosmetiką su rūgštimi patariu pirkti tik vaistinėje, o ne kosmetikos parduotuvėje“, – sako kosmetologė ir grožio terapeutė Sonata Granovska.

Nereikia tikėtis čia ir dabar

Pašnekovės teigimu, rūgštinis šveitimas sprendžia labai daug odos problemų, o profesionalui parinkus tinkamą rūgštį galima kovoti su spuogais, pigmentacija, raukšlėmis bei randeliais.

„Po šios procedūros oda tampa kur kas gaivesnė, elastingesnė ir lygesnė. Bet čia kaip ir visoje kosmetologijoje nereikia tikėtis efekto čia ir dabar. Tai ilgas ir sunkus darbas. Visada žmonėms siūlau prisiminti, kiek metų reikėjo, jog oda susiraukšlėtų ar keli spuogeliai pavirstų sunkia aknės forma. Todėl ir sugrąžinti odai grožį nėra lengva – bet beveik visada įmanoma“, – įsitikinusi specialistė.

Moteris prausia veidą

Sprendžia daug problemų

Anot S. Granovskos, minėta kosmetologijos procedūra skirstoma į tris tipus: paviršinį, vidutinį ir gilųjį rūgštinį šveitimą. „Profesionalas vos pažvelgęs į odą iškart nustatys, koks tinkamas kiekvienam žmogui. Tarkime, Paviršiniai pilingai skirti odos kokybės gerinimui, drėgmės balanso atstatymui, skaistumui palaikyti. Vidutiniai ir gilieji – rimtesnėms odos problemoms spręsti – tokioms kaip pigmentacija, senėjimo procesas, aknė, randai“, – pasakoja grožio specialistė.

Vis tik, pasak pašnekovės, dažnai į kosmetologės kabinetą užsuka žmonės, kurie tikisi greito efekto ir skatina veido procedūras daryti labai dažnai, kad oda taptų greičiau graži.

„Aš visuomet vertinu situaciją. Tiesiog pasakau, kas gali grėsti, jei per dažnai bus daromos procedūros. Neatsargiai ar neprofesionaliai naudojami cheminiai šveitimai gali išprovokuoti odos sudirginimus, dermatitus, pažeisti odos vientisumą ir per daug suploninti odą, o to pasekoje gali išryškėti kapiliarai“, – sako kosmetologė.

Kaip naudoti namie?

„Camelia“ vaistininkė Kristina Zacharevič tikina, jog geriausias metas atlikti profesionaliam rūgštiniam šveitimui yra šaltasis metų laikas: nuo spalio iki kovo mėnesio.

„Na, o jei kosmetologas rekomenduoja atlikti palaikomąją procedūrą namie svarbu atkreipti dėmesį į kelis dalykus: visų pirma, rinktis priemonę kurioje rūgšties koncentracija nesudaro daugiau nei 10 procentų, ir griežtai laikytis instrukcijos nurodytos informaciniame lapelyje. Jei parašyta, jog priemonę galima laikyti iki 10 minučių, tai jokiu būdu nelaikyti jos ilgiau“, – moterų dėmesį atkreipia vaistininkė. Dar svarbu vengti atlikti procedūrą mėgaujantis karšta vonia ar iškart po pirties – rūgštis gali per stipriai sureaguoti.

Pagalba sudirgus odai

Vis tik jei netyčia panaudojus rūgštinį šveitimą pastebite, kad oda raudona, ją niežti, ji lupasi ar šerpetoja – nedelsiant nutraukite produkto naudojimą ir pradėkite odos regeneraciją.

„Jei pastebite minėtus požymius – jums greičiausiai kontaktinis dermatitas. Tiesiog oda netinkamai sureagavo į kosmetiką ir tam priežasčių gali būti daug. Visgi tokiu atveju reiktų pradėti odą tepti kremu, praturtintu hialurono rūgštimi, pantenoliu, alontoinu, alijošiumi, E ar B3 vitaminais“, – sako vaistininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)