Plaukite galvą virintu arba suminkštintu vandeniu

Vanduo iš čiaupo – per kietas plaukams. Skalaukite plaukus virintu arba suminkštintu vandeniu, kitą dieną jie bus dar švarūs. Skalavimo vandens temperatūra turėtų būti apie 38 laipsnius.

Naudokite mažiau priemonių plaukams

Jei netinkamai naudosite priemones silpniems, lūžinėjantiems plaukams stiprinti, plaukai greičiau riebaluosis. Įsidėmėkite – aliejus plaukams patartina naudoti kelis kartus per savaitę, purškiklius ir putas naudokite nedideliais kiekiais.

Rečiau šukuokite plaukus, naudokitės ne šepečiu, o šukomis

Per dažnai šukuojant, nuolat liečiant plaukus rankomis, folikulai aktyviau funkcionuoja, todėl plaukai greičiau riebaluojasi. Plaukus šukuokite rečiau, o vietoje šepečio, šukuokitės šukomis. Stenkitės mažiau liesti jomis galvos odą.

Natūralesnės šukuosenos

Visos šukuosenoms formuoti skirtos priemonės spartina plaukų riebalavimąsi. Norint susirišti plaukus į uodegą ar susisukti į kuodą, galima apsieiti be priemonių. Jei kiekvienos sruogelės gausiai neapipurkšite plaukų laku, dar kitą dieną plaukai bus švarūs, blizgantys.

Naudokite šampūnus be SLS

Įrodyta, kad šampūnai su SLS (sodium laureth sulfate) nėra kenksmingi žmonės, kita vertus, jei jaučiate, kad galvos oda išsausėjo, o plaukai ėmė greitai riebaluotis, įsigykite šampūną be SLS. Tokie šampūnai mažiau putoja, tačiau puikiai išplauna plaukus.

Per stipriai neįkaitinkite plaukų formavimo prietaisų

Greitai besiriebaluojančių plaukų priežastis gali būti ir plaukų džiovintuvas, tiesintuvas, plaukų sukimo žnyplės. Nuo karščio riebalų liaukos išskiria daugiau riebalų, kad apsaugotų odą. 150–180 laipsnių karščio visiškai pakanka formuoti šukuosenoms.

Galvos odos šveitiklis

Toks šveitiklis pašalina negyvas odos ląsteles, nešvarumus, stiprina plaukų folikulus, skatina plaukų augimą. Plaukų odos šveitiklių galima pasigaminti ir namuose.

Dažniau keiskite pagalvės užvalkalą

Pagalvės užvalkalas sugeria riebalus iš odos ir iš plaukų, taip susidaro puikios sąlygos daugintis bakterijoms, plaukai greičiau riebaluojasi. Pagalės užvalkalus reikia keisti kas savaitę.

Saugokite plaukus nuo šalčio ir nuo karščio

Vasarą ir žiemą nešiokite kepurę. Nuo didelio šalčio ar kaitros išsiskiria daugiau riebalų. Todėl plaukų šaknys gausiau riebaluojasi, o galiukai išsausėja, ima lūžinėti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)