Ir nors šventiniu periodu labai norisi pasigražinti, specialistai atkreipia dėmesį, kad rūpintis reikia ne vien išore, bet ir vidumi. Kitaip tariant, žiūrėti, ką dedame į burną, nes baltos mišrainės, silkės pataluose ar citrusiniai vaisiai, o tiksliau tai, kuo jie purškiami, labai akivaizdžiai atsiliepia odai. „Sausį, prabėgus visoms šventėms, kosmetologai turi veido valymo metą. Jei tik žiūrėtume, kuo maitinamės ir ką tepame ant veido, pakaktų pasidaryti švelnų odos valymą arba jo nereikėtų iš viso. Tačiau kai pas mane ateina klientai labai dehidratuota veido oda, vienos procedūros metu aš jau nesugebu jos sutvarkyti. Tuomet odą pradedu atstatinėti – atlieku švelnų, drėkinantį ir odą tam tikrais elementais prisotinantį pilingą, būtinai – šalčio terapiją, bet ant odos tepu ne visus koncentratus, o tik drėkinu, nuraminu, sukuriu priešuždegiminį poveikį, naudoju specialias kaukes. Tuomet, jeigu įmanoma ir žinau, kad pacientas gali dirbti namuose, skiriu truputį namų darbų odai atsistatyti. Manęs dažnai klausia, ką gi daryti, kad oda nuolat atrodytų gerai? Visų pirma – ją reikia drėkinti, bet užterštos odos drėkinti negalime. Todėl pradėti reikėtų kad ir nuo pasikeitusio odai režimo, daugiau miego, mažesnio alkoholio vartojimo, geresnės mitybos, nes šventės – laikas, kai vartojama daugiau saldumynų ir kito maisto, kuriam sunku pasakyti „ne“. Su juo gauname didesnį blogųjų angliavandenių kiekį, ir oda tikrai labai aktyviai į tai reaguoja. Todėl reikia ją valyti, kad nebūtų bėrimų ir dehidratacijos tuo pačiu metu. Nes kuo oda labiau dehidratuota, tuo daugiau riebalų ji gamina, todėl mus ir išberia“, – sako „Nordclinic“ kosmetologė Andrėja Krasnevičienė.

Specialistė atskleidžia, kad būtent gražus veido ovalas rodo, jog oda nenuvargusi, jaučiasi gerai. Žiemos metu ji siūlo ypatingą dėmesį skirti ir dekolte, kaklo bei, žinoma, pagurklio zonai, rūpintis, kad jos būtų tinkamai drėkinamos, negailėti kaukių.

Procedūros turi kaupiamąjį poveikį


„Šiais metais mes siūlome keletą įdomesnių procedūrų, kurios yra neinvazinės, neturinčios visiškai jokio poprocedūrinio periodo. Tai radijo bangos, kitaip – veido kontūravimas ir odos patempimas, kai vienos procedūros metu atliekamos dvi itin vertingos funkcijos. O geriausia, kad abi programos skirtos atlikti čia ir dabar, tad nereta pacientė atkeliauja pietų pertraukos metu, nes viską atlikus po penkių minučių galima naudoti pudrą. Nėra jokios invazijos ar adatėlių, paraudimas minimalus, ir kol moteris išeina iš klinikos, jo jau nebesimato, bet iš karto matosi efektas – oda tampa lygesnė ir stangresnė. Taip pat šios procedūros turi kaupiamąjį poveikį, kai pirmiausiai matome pirminį patempimą nuo šilumos, kuri gerina kolageno skaidulos funkciją, tad oda pradeda gaminti daugiau kolageno, o po to stangrėja, tampa labiau sudrėkinta, sumažėja poros“, – pasakoja A. Krasnevičienė. Šios procedūros poveikis itin gerai matomas mišriaodėms arba turinčioms į riebumą linkusią odą.
Kosmetologė Andrėja Krasnevičienė

Kosmetologė sako, kad kai kurios moterys pamėgusios ir vadinamuosius šoko koncentratus, kurių poveikis būna itin stiprus, o interneto platybėse jie labai giriami. „Manęs dažnai klausia apie koncentratus, kuriuos panaudojus oda staiga tampa lygi ir skaisti. Bet girdžiu ir atsiliepimų, kad nuo jų pacientės sulaukia alerginių reakcijų, ir vakarėlis prasideda nebe svečiuose, o geriausiu atveju namuose. Blogesniu tenka skubiai ieškoti medikų pagalbos. Kita naujovė, kurią noriai naudoja pacientės – kremas su… asilės pienu. Tam tikros priemonės iš to pieno naudojamos kosmetologijoje, nes jis turi daug gerųjų savybių, yra labai panašus į moters pieną, o dar į sudėtį įeina vynuogių sėklų ekstraktas, kuris labai gerai veikia kapiliarus“, – pasakoja kosmetologė A. Krasnevičienė.

Veido procedūros
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)