50-ies T. Søgaard kosmetikos pasaulyje nėra naujoke – įvairius ingredientus į kosmetikos buteliukus privatiems prekių ženklams ji maišė daugiau nei du dešimtmečius. Kurti kitiems buvo jos kasdienybė, tačiau ne pačio maloniausio atsitiktinumo dėka šiandien ji turi savo kosmetikos liniją, kuria prekiaujama 23 šalyse.

„Prieš dešimtį metų išgyvenau asmeninę krizę – skyrybas ištverti buvo taip sunku, kad svoris ėmė kristi ne mėnesiais, ne savaitėmis, o dienomis. Aš nemiegojau, nuolat verkiau, net nevalgiau. Nė nekalbėsiu apie tai, kaip svorio pokyčiai atsiliepė mano veido odai – ji sukrito, suglebo. Turėjau imtis veiksmų, padėti savo odai atsigauti“, – natūralių kosmetikos dirbtuvių metu pasakojo T. Søgaard.

Kaip tarė – taip ir padarė. Savo namų virtuvėje kosmetikos kūrėja pasigamino net 7 jos odai tinkančius organinius produktus: dieninį ir naktinį veido kremą, veido valymo pienelį, šveičiamąją veido kaukę, serumą, aliejų ir ypatingai drėkinantį balzamą. Tam, anot kūrėjos, teprireikė ingredientų, kuriuos ji turėjo savo virtuvėje ir greta namo esančiame darželyje.

Natūralios kosmetikos dirbtuvės

„Aplinkiniai ėmė pastebėti teigiamus mano veido odos pokyčius, klausinėjo, kokias priemones naudoju ir ar galėčiau tokias pat pagaminti ir jiems. 2015 m. buvau paprašyta sukurti po 25 vienetus visų 7 mano naudojamų produktų. Turėjau pagalvoti ir apie pakuotes, ir apie etiketes... Laimė, pagal specialybė aš – grafikos dizainerė, tad sunku nebuvo“, – juokėsi kūrėja. Dabar, praėjus 3 metams, jos kosmetika prekiauja daugiau nei 350 parduotuvių Danijoje.

Anot T. Søgaard, sprendimą kurti organinę kosmetiką iš dalies nulėmė jos noras saugoti gamtą. Dėl šios priežasties ji taip pat nepakuoja savo produkcijos į kartonines dėžutes. Tai, anot jos, – tik šiukšlė, iš kurios nėra jokios naudos. Kūrėja taip pat pasisako už atvirumą kosmetikos pramonėje, dėl to aiškiai nurodo, kokie ingredientai slypi kiekviename buteliuke. Bėda ta, kad žmonės vis dar nėra linkę skaityti produktų etikečių.

„Jei norite atrasti tikrai gerus produktus, turite būti sąmoningi ir domėtis, ką tepate ant savo odos. Internete apstu informacijos šia tema“, – kalbėjo T. Søgaard.

Kaip atskirti, ar produktas, kurį apžiūrinėjate parduotuvėje, yra organinis? Anot kūrėjos, jei prie ingrediento matote mažą vieną žvaigždutę, tai – organinis produktas (tik natūralios augalinės kilmės žaliavos, užaugintos be cheminių priedų, pvz. trąšų ar pesticidų).

Jei matote dvi žvaigždutes, tai natūralus produktas, kitaip tariant, neperdirbtas, tačiau nėra užtikrinama, ar medžiaga auginta ekologiškai, ar nėra sintetinių priedų.

3 ingredientai, kuriuos išvydę ingredientų sąraše, priemonę turėtumėte padėti atgal į lentyną:

1. Mineralinis aliejus (mineral oil, paraffinum liquidum). Pigus naftos subproduktas, užkemša poras.

2. Parabenai (parabens). Tai konservantai, kurie per bandymus su gyvūnais siejami su vėžiu ir hormonų veiklos sutrikimais.

3. Ftalatai (phthalates). Tai kosmetikos priemonėse esantys tirpikliai.

O štai jei norite išsaugoti savo jaunystę ir tarsi „užkonservuoti“ grožį, anot T. Søgaard, reikėtų naudoti priemonės su šiais ingredientai: hialurono rūgštis, organiniai aliejai (pavyzdžiui, jojobos aliejus) ir vitaminai A, C, E.

Tina Søgaard

Kosmetikos kūrėja taip pat pasidalijo keliais paprastais natūralių priemonių receptais, kurie pasitarnaus jūsų grožiui.

1. Norite natūralaus lūpų šveitiklio? Pamirkykite pirštą į alyvuogių aliejų ir tuomet – į cukrų. Masažuokite lūpas kelias minutes, taip nušveisite negyvas ląsteles, o lūpos liks itin švelnios.

2. Alyvuogių aliejų sumaišykite su druska, cukrumi arba kavos tirščiais. Štai jums ir kūno šveitiklis!

3. Jei turite pigmentinių dėmių, pasitarnaus ananasas. Ananaso minkštimą sutrinkite šakute ir tepkite lokaliai, ant dėmių. Palaikykite 5 minutes ir nuplaukite drungnu vandeniu. Kartokite 2-3 kartus per savaitę. Reguliariai kartojant dėmės pašviesės.

Išvyskite daugiau nuotraukų iš natūralios kosmetikos dirbtuvių:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)