„Esu ne kartą girdėjęs gandų apie lietuvaičių grožį, džiaugiuosi šiandieną turėdamas galimybę pats tuo įsitikinti. Matydamas renginio dalyves, galiu pasakyti, kad jūsų merginos ne tik natūraliai nuostabaus grožio, tačiau ir turi puikių makiažo įgūdžių“, – kalbėjo garsus vizažo guru, į Lietuvą atvykęs 10-ojo kosmetikos ir parfumerijos tinklo gimtadienio proga.

Vizažisto Neilo Youngo workshopas

Didžiosios Britanijos kilęs Neilas Youngas, daugelį metų dirbantis su įvairiais pasauliniais prekių ženklais, tokiais kaip „Givenchy“ ir „Chanel“, į Baltijos šalis atvyko pirmą kartą. Renginio metu vizažistas dalijosi savo patirtimi ir pademonstravo, kaip susikurti didelių pastangų nereikalaujantį, tačiau efektingą vakarinį makiažą.

Vizažistas mielai sutiko pasidalinti savo triukais ir su DELFI Stilius skaitytojais.

1. Visada, visada pasidažykite blakstienas tušu! Tai padės atverti jūsų akis, šiek tiek pakoreguos jų formą, be kita ko, atrodysite lyg po 10 valandų nakties miego. Tiesa, moterys dažnai blakstienas dažo tik iš vienos – apatinės – pusės, tačiau pamiršta, kad derėtų tą patį padaryti ir su viršutine blakstienų puse. Atrodytų, jos nė nematyti, bet kelissyk sumirksėkite ir pastebėsite, kad apatinė jūsų blakstienų dalis ryški, o viršutinė – blyški ir nepadažyta.

2. Būtinai įsigykite švytėjimo suteikiančią priemonę. Ja tepkite iškiliausią skruostų dalį, kupidono lanką (viršutinės lūpos dvigubą išlinkimą), nosies tiltelį ir galiuką, vidinius akių kampučius ir po antakiais. Taip priduosite veidui sveiko švytėjimo.

Neilas Youngas

3. Prieš atlikdamos makiažą visada pasitepkite lūpas drėkinančiu balzamu. Iš esmės, lūpas balzamu drėkinkite kuo dažniau, taip palaikysite jų formą ir putlumą. Ne paslaptis, kad su amžiumi lūpos plonėja ir tai nutiks dar greičiau, jei nesusirūpinsite jų priežiūra.

4. Nepamirškite reguliariai atlikti veido odos šveitimą, pagal odos būklę - kartą ar du per savaitę. Taip nušveisite negyvas odos ląsteles nuo veido paviršiaus ir makiažas dengsis kur kas tolygiau.

5. Makiažo pagrindą rinkitės ne pagal savo kaklo spalvą, nes tai viena blyškiausių jūsų kūno dalių. Pagalvokite, juk nuo smakro visada krenta šešėlis, natūralu, kad kaklas yra šiek tiek šviesesnis už kitą kūno dalį. Makiažo pagrindo paskirtis - sulyginti jūsų veido odos spalvą su visu likusiu kūnu, tad rinkdamosi pudrą ją verčiau derinkite prie dekoltė zonos spalvos.

6. Dieniniam makiažui verčiau naudokite bronzantą ir skaistalus, pamirškite kontūravimo priemones. Kontūravimas tapo standartinio grožio elementu. Šiais laikais visos moterys kontūruoja veidą nepriklausomai ar reikia joms to, ar ne. Patikėkite, kontūravimo reikia tikrai ne kiekvienai moteriai. Visų svarbiausia prieš atliekant makiažą yra suprasti savo veido struktūrą, nebandyti maskuoti ar keisti savo bruožų, anaiptol – juos išryškinti.

7. Moterų pamėgtos „Youtube“ makiažo pamokos yra puikios, tačiau nebandykite aklai atkartoti to, ką matote savo kompiuterių ekranuose. Makiažas tai tam tikra saviraiškos forma, todėl didžiausia šių laikų grožio tragedija – tai, kad tampame pernelyg vienodi. Savo veidus „štampuojame“ pagal tą pačią makiažo formulę, mūsų veidas tampa... nebe mūsų.

Vizažisto Neilo Youngo workshopas

Vizažistu dirbu 24 metus ir galiu drąsiai sakyti, kad geras meistras turi savo braižą, tačiau supranta, kaip svarbu paryškinti kiekvieno žmogaus individualumą. Daugybė meistrų dirba pagal tam tikrą „štampą“ ir viskas, kas lieka iš moters – tik skrupulingai nupaišytas naujas veidas.

8. Paskutiniai mano patarimai – nesidažykite taip, kaip dažėtės prieš 10 metų. Mes nuolat keičiamės, todėl keistis turėtų ir jūsų makiažas. Taip pat nepersistenkite su antakiais, jie turėtų būti subtiliai paryškinti, jokiais būdais ne nupaišyti!

Vizažisto atlikto vakarinio makiažo eigą išvysite DELFI Stilius fotogalerijoje:

N. Youngo vizažo subtilybėmis domėjosi modelis Simona Starkutė, „Miss Lietuva 2013“ Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė, drabužių kūrėja Rūta Mackevičiūtė, vizažo meistrės Justina Gafarovaitė, Neringa Čukinienė ir Alina Silivanova, taip pat Sofio Gelashvili, Agnė Pačekajė, bei populiariausios tinklaraštininkės Ieva Swan, Inga Žuolytė ir daugelis kitų kviestinių svečių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)