– Vienas iš šiandienių galvos skausmų – kaip nusiimti gelinį laką namų sąlygomis? Mirkyti nagus acetone skamba kaip vienas iš galimų, tačiau pakankamai agresyvių būdų.

– Nusiimti gelinį laką namų sąlygomis galite dviem būdais – nudildinti su dilde arba nutirpinti su spec. tirpikliu. Teisingai pastebėta, kad mirkymas acetone yra tikrai agresyvus būdas.

Didžiausia rekomendacija būtų nusiimti gelinį laką būtent su dilde. Pradžioje nagus dildžiuoti galime su 180 grit grubumo dilde, vėliau su 240 grit dilde, kuri yra švelnesnė, tad tuo pačiu ir saugesnė. Labai svarbu dildės nespausti, labai kruopščiai ją kontroliuoti, kad neperdildžiuoti natūralaus nago plokštelės. Galime palikti šie tiek bazės ant nago plokštelės, bet svarbiausia jos neperdildžiuoti. Pabaigoje galime pasinaudoti švelniu blokeliu ar poliruokliu viskam užbaigti ir pamaitinti nagus bei odeles aliejuku ar sviestu.

Kitas galimas būdas – gelinį laką pašalinti su spec. tirpikliu. Čia svarbiausia neperlaikyti tirpiklio ir prieš tai su nagų meistre, kuri jums atliko lakavimą, pasikonsultuoti ar jums naudotos priemonės yra tirpios.

Tai labai svarbu, kadangi daugybė priemonių yra netirpios. Jei tirpios – pradedam. Pašiaušiam nagus su 180 grit dilde, imame vatos tamponėlį, sudrėkiname jį tirpikliu, dedame ant nago ir įvyniojame į foliją. Palaikome pagal gamintojo rekomendacijas (iki 10 min) ir lako likutį pašaliname su apelsinmedžio lazdele. Jei nepavyksta to padaryti, jokiu būdu nekrapštome stipriai, o tiesiog pakartojame tirpinimo procedūrą. Pabaigoje, nagus galime nupoliruoti poliruokliu ir pamaitinti aliejuku ar sviestu.

Justinos vaizdo pamoka:


– Ar karantinas – puikus laikotarpis leisti nagams „pailsėti“ nuo gelinio lakavimo, o galbūt tai, kad nagams reikia poilsio – tiesiog mitas?

– Tai tikrai mitas. Labai svarbu rinktis kompetetingą meistrą, kuris saugos ir mylės jūsų nagus kiekvienos procedūros metu, supras, ką daro ir nedarys žalos nago plokštelei. Kam tada tas poilsis? Nebent psichologiškai norisi. Bet būti manikiūro meistru tikrai nėra taip paprasta, kaip gali atrodyti iš šono. Tai reikalauja tikrai daug žinių, tad rinkitės meistrą atsakingai.

– Kaip galėtume palepinti ir stiprinti savo nagus šiuo periodu?

– Nuolatos naudoti rankų kremą ir odelių aliejuką. Ypatingai dabar, kai tiek dezinfekuojame rankas. Taip pat siūlyčiau kartais pasilepinti nagų SPA. Galite tai pasidaryti ir namuose. Yra specialios rankų kaukės arba mano labai mylima procedūra, kurios metu į rankas įmasažuojamas kokybiškas kūno sviestas, rankos apsukamos maistine plėvele, uždedamos pirštinės ir taip pamaitina rankų odą bei nagai.

– Papasakokite, kaip pasidaryti gražų ir tvarkingą manikiūrą namų sąlygomis. Kokie žingsniai?

– Namų sąlygomis siūlyčiau manikiūru nepiktnaudžiauti, kadangi, kaip ir minėjau anksčiau, tai reikalauja tikrai nemažų žinių. Jeigu jau norisi manikiūrą atlikti namuose, mano rekomendacijos būtų nepersistengti su odelių karpymu ir su nago plokštelės pašiaušimu.

Jei tai būtų gelinis lakavimas namų sąlygomis, etapai tokie:

• Suteikiame nagams formą;

• Susitvarkome odeles;

• Pasišiaušiame nago plokštelę, naudodami blokelį;

• Nuriebaliname nago plokštelę;

• Naudojame gruntą;

• Dengiame bazinį sluoksnį, tada spalvos sluoksnius ir viršutinį sluoksnį. Jei reikalinga, pabaigoje nuvalome lipnų sluoksnį nuo gelio;

• Pamaitiname odeles aliejuku.

– Kaip tinkamai dezinfekuoti įrankius ir kodėl svarbu tą reguliariai daryti?

– Įrankius privaloma dezinfekuoti ir sterilizuoti. Dezinfekcijos ar elementaraus nupurškimo rankų dezinfekciniu skysčiu nepakanka. Tam naudojami specialūs tirpalai ir jau po dezinfekcijos įrankiai dedami sterilizacijai. Kodėl tai svarbu? Nes aplinkoje turime beprotiškai daug mikroorganizmų bei bakterijų, kurios, atliekant manikiūrą, gali patekti į mūsų organizmą. Su tuo nesusidūrus atrodo, kad nėra taip baisu, juk nutinka kitiems, tik ne man. Bet nuoširdžiai nelinkėčiau tokios patirties. Mažiausia, kas gali nutikti, tai supūliuoti pirštas ir taip laikytis apie mėnesį, gan skausmingai, baisiausi scenarijai būtų užkrečiamos ligos, tokios kaip grybelis arba net gangrenavimas.

– Ar vienintelis būdas dabar pakeisti gelinį laką – lakuoti paprastu, milijoną metų džiūstančiu laku?

– Tikrai juokiuosi, nes iškart ir įsivaizduoju tą milijoną metų, mano akimis, tai atrodo lygiai taip pačiai. Iš esmės taip, tačiau dabar rinkoje jau atsiranda ilgiau besilaikančių paprastų lakų, taip pat yra vėjeliai, skatinantys lako džiūvimą. Na, bet atleiskite, aš gelinio lakavimo šalininkė ir tikrai nebesinori atsiminti tų ilgų vakarų su paprastu laku, kai jį saugai, o ryte vis tiek randi patalynės įspaudus. Taip mes taupome laiką, kuris šiuo metu tikrai brangus, ir turime geriausią rezultatą ant savo nagų.


Tarptautinė instuktorė, konkursų prizininkė, studijos „PINK Me Up“ įkūrėja Justina Uždavinytė, asmeninio archyvo nuotr.

– Ar moterys, kurios turi priemonių geliu lakuoti nagus namuose, gali prisidaryti daugiau žalos nei naudos?

– Tikrai taip, tikrai gali. Nusprendus lakuotis nagus namuose, svarbiausia elgtis protingai. Pasirinkti labai lengvai tirpinamą, lengvai aplikuojamą gelinį laką. Ir, kaip jau minėjau prieš tai, jokiu būdu nepersistengti su natūralaus nago pašiaušimu. Mums tereikia paviršių padaryti matinį, o ne pašalinti pusę nago sluoksnių.

– Ar jau teko girdėti atvejų, kai meistrės izoliacijos laikotarpiu priima klientus tiesiog namuose arba salonuose slapčia? Kokios galėtų būti to pasekmės?

– Čia vieša paslaptis. Labai liūdna, kad šitas tikrai baisus laikotarpis kažkam pasirodo kaip geras pasipelnymo šaltinis arba tiesiog juokas. Įvairios grupės yra užpildytos klienčių, kurios ieško meistrių-nelegalių ir meistrių, kurios ieško klienčių. Šita situacija liūdina, nes draudimai atsiranda tikrai ne šiaip sau.

Kirpėjų ir grožio asociacija netgi prašo meistrų viešinti tokius atvejus, kad būtų skiriamos baudos. Nes tai ne tik savęs, bet ir kitų nesaugojimas. Tai pradėčiau nuo pasekmės – užsikrėsti tikrai sunkiu virusu. Na, o administracines nuobaudas jau laikyčiau mažesne pasekme, bet tokias taip pat turime šiuo laikotarpiu.

– Nors iš namų išeiti ir nerekomenduojama, bet gražiai atrodyti juk neuždrausi. Tad neatsilikime nuo tendencijų, koks manikiūras madingas šį pavasario ir vasaros sezoną?

– Manikiūras keliauja kartu su mados tendencijomis, tad šį pavasarį ir vasarą rekomenduoju rinktis rožinę spalvą, ji dominuoja madoje. Taip pat išlieka madingi modernūs dizainai, neperkrauti, gan minimalistiniai sprendimai. Šį sezoną bus madingi skirtingi nagai tiek spalvų, tiek dizainų atžvilgiu. Bet madingiausia yra tai, kas jums labiausiai tinka ir su kuo jūs jaučiatės geriausiai, nepamirškite to.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)