Riebi, sausa, jautri ir mišri – šiuos odos tipus žino kiekviena moteris. Priskirti save konkrečiam tipui galima pagal porų dydį, odos storį, veido spalvą, blizgesį ar matiškumą. Kosmetologė ne kartą įsitikino, kad geriausių rezultatų pasiekia tos, kurios kruopščiai atlieka namų darbus. Sostinės grožio salone dirbanti specialistė pataria tik grįžus namo iš karto nusivalyti makiažą. Nelaukite vakaro, kai eisite miegoti, leiskite savo odai būti švariai kiek įmanoma daugiau laiko: „Vis dažniau išlendant saulei būtinas kremas su SPF filtru. Jis apsaugo nuo pigmentacijos. Moterys galvoja, kad toks kremas yra būtinas tik atostogų metu. Tačiau saulė pavasarį pati aktyviausia. Beje, grįžus namo šį kremą taip pat reikėtų nuplauti. Visi filtrai kemša poras, geriausia odai, kai ji gali laisvai kvėpuoti.“

Visiems odos tipams egzistuoja tos pačios priežiūros taisyklės: prausimas, tonizavimas ir kremo tepimas. V. Graliauskienė kartą per savaitę rekomenduoja atlikti odos šveitimą. Net ir riebiai odai kosmetologė siūlo švelnios tekstūros šveitiklį. „Po šios procedūros oda neturi būti subraižyta, traumuota. Žinoma, labai gerai užsitepti veido kaukę. Šią procedūrų geriausia yra atlikti po šveitimo. Nepersistenkite, kaukė turi būti tepama kartą per savaitę. Riebios odos savininkėms puikiai tinka molio kaukės, suteikia odai matiškumo. Piknaudžiauti tuo nereikėtų, nes oda labai greitai gali išsausėti“, – patarimais dalinasi kosmetologė.

Jei jūsų oda yra iš prigimties riebi, nereiškia, kad ją reikia sausinti. Galbūt jums atvirkščiai trūksta drėgmės ir prasidėjusi odos dehidratacija arba uždegimas. Tai pasakyti geriausiai gali specialistai. „Riebiai odai dažnai yra rekomenduojami produktai su rūgštimi. Jei naudojami rūgštiniai produktai, tad reiktų neužmiršti apsaugos. Sausos odos savininkėms vasaros metu patariu naudoti ne maitinamąjį, o drėkinamąjį kremą. Labai dažnai moterys kreipiasi dėl inkštirų, prašo juos panaikinti. Tą padaryti atkakliu darbu gali tik specialistai, namų sąlygomis rezultatų pasiekti nepavyks“, – sako specialistė.

V. Graliauskienė įsitikinusi, kad geriausiai tinkančias kosmetikos priemones padeda išsirinkti kosmetologė. Tai, kas tinka jūsų draugei, nebūtinai tiks ir jums. Specialistė pataria – visada prašykite mėginuko, išbandykite kosmetikos priemonę namuose, o tik tada pirkite. Net ir specialistas gali suklysti, juk gali netikti kremas, erzinti kvapas ar nepatikti pati kremo konsistencija, o jūs išmesite pinigus. Profesionalė prisiklauso ir istorijų, kurios ne vienam specialistui atima žadą. Merginos, norėdamos turėti gražią odą, prisiklauso pačių įvairiausių patarimų ir mėgina juos savo kailiu.

„Ne kartą girdėjau, kaip klientės pasakojo, jog riebios odos problemas sprendžia į pagalbą pasitelkusios spiritą, arba šampūnu, rankų muilu plauna veidą, priemone, skirta kūno šveitimui, šveičia veidą, jį susidrasko. Man oda pasišiaušia išgirdus tokias istorijas. Šarmas labai blogai veikia odą, ją išsausina. O jei dar gero kremo neužsitepa... Labai svarbu tinkamai oda rūpintis namie. Tik kosmetologė jums nepadės. Galite išleisti šimtus eurų, tačiau jei nieko nedarysite namuose, rezultatų nebus“, – sako V. Graliauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)