– Kaip vasarą prižiūrėti odą?

– Reikia padėti į šoną visus veido prausiklius su alkoholiu ar rūgštimi. Dauguma dabar naudoja vitaminą C, serumus arba kremus, tai reikia būtinai juos atidėti į šoną. Rūgštis blokuoja melanino gamybą, o vėliau išeiname ant saulės ir nėra jokio apsauginio sluoksnio, esame visiškai „pliki“ prieš saulę.

Taip pat, būtinai reikia tonizuoti odą, atskirai drėkinti paakių zoną, naudoti drėkinantį valiklį paakiams, kuo jautresnei odai ir jei oda pradeda labiau riebaluotis, tai rinktis riebesnei odai skirtą serumą ir kremą. Turintiems sausą odą, reikėtų rinktis kosmetiką jautresnei odai.

– Ką daryti, kai oda labai riebaluojasi?

– Savo praktikoje pastebėjau, kad Lietuvoje daug žmonių stokoja vitamino D, o dėl jo ne taip gerai įsisavina cinkas, kuris yra atsakingas už riebalų sintezę. Pavyzdžiui, trūkstant cinko oda ima labiau riebaluotis, ant odos kaupiasi riebalų plėvelė, o iš tiesų oda būna tiesiog dehidratuota ir dėl išsausėjimo ji ima taip drėkintis ir riebaluojasi. Tai pats blogiausias pasirinkimas būtų ją dar labiau sausinti.

Rekomenduočiau 2 kartus per savaitę būtinai naudoti drėkinančias kaukes. Vasarą siūlau naudoti giliai poras valantį valiklį, kuris puikiai išvalo „riebalą“, bet nepažeidžia hidrolipidinės odos plėvelės. Ją pažeidus mes dar labiau dehidratuojame odą. Iš drėkinančių priemonių rekomenduočiau naudoti serumą arba lengvesnės konsistencijos, pavyzdžiui gelinį, kremą.

– Kaip išsirinkti serumą?

– Pati esu mišriaodė, tad naudoju du serumus. Skruostams ryte naudoju drėkinantį, o kaktos, nosies ir smakro sričiai naudoju matizuojantį serumą.

Parduotuvėje labai sunku kažką išsirinkti. Rekomenduočiau bandyti mėginėlius ir po poros dienų žiūrėti, kaip atrodo oda: ar neatsiranda riebumo, ar netraukia praėjus dviems valandoms. Jei taip, tai yra rodiklis, kad jums kažkas netinka. Vasarą drėkinimo tikrai reikia daugiau. Rekomenduoju ir gerti kuo daugiau vandens bei vartoti papildus.

– Kaip išsirinkti tinkamas priemones?

– Patarčiau nepagailėti laiko ir pinigų ir kreiptis į kosmetologą. Tuomet sutaupysite tikrai nemažai pinigų, vien dėl to, kad parinksite sau tinkamas priemones. Labai dažnai pas mane ateina klientės ir sako, kad pagaliau sutaupė, nes anksčiau parduotuvėje prisipirkdavo netinkančių produktų.

– Ko neturėtų būti kosmetikos priemonių sudėtyje vasaros metu?

– Rūgščių, dažnai naudojamos salicilo rūgšties. Retinolio, nes jis paveikia melanino sintezę. Migdolų rūgštis yra naudojama vasarą, bet ji veikia ne taip intensyviai.

– Jei ryte užsitepama apsauginio nuo saulės kremo, o po to tepamas makiažo pagrindas, ar oda gali normaliai kvėpuoti?

– Rekomenduočiau geriau rinktis CC arba BB kremą. Dabar rinkoje gausu priemonių, kurios ne taip riebintų odą. Kuo didesnis SPF, tuo kremas riebesnis. Pavyzdžiui banglenčių sportu užsiimantys žmonės ant veido tepa tarsi baltą masę, nes jie nuolatos saulėje, oda veikiama druskos. Užsitepus tokią priemonę ir tuomet pudrą, tai oda tikrai nekvėpuos. Bet jei priemonė yra lengvesnės konsistencijos, tai tuomet oda tikrai kvėpuoja. Vasarą rekomenduoju naudoti mineralinę pudrą, nes ji gražiai maskuoja, yra natūralesnės konsistencijos ir labai puikiai sugeria riebalų perteklių, kas karštuoju metų laiku yra aktualu.

– Kodėl taip išpopuliarėjo CC ir BB kremai?

– Nes vasarą labai dažnai moterys keliauja, o tai ideali priemonė, kai į vieną kremą telpa tiek maskavimas, tiek drėkinimas. Man pačiai, kai teko būti Turkijoje, tai CC kremas buvo geriausia priemonė. Tiesiog pamiršti, kad gali įdegti ar pudra „nutekės“. Tiesa, priemonę reikėtų būtinai nuvalyti po 3-4 valandų ir tepti iš naujo, nes jos poveikis nėra visai dienai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)