– Ar vasarą dekoratyvinė kosmetika kenkia odai?

– Klaidinanti nuomonė, kad vasarą reikia išvis nenaudoti jokios pudros. Ji kaip viršutinis torto sluoksnis – apsaugo nuo išgaravimo, dulkių. Taip pat dažniausiai į pudra įeina ir apsauga nuo saulės. Nereikėtų pamiršti jos tepti. Galima naudoti ir BB kremą, mineralinę pudrą, turite nuspręsti, ko jums reikia.

– Kosmetikos linijos siūlo vandeniui atsparią kosmetiką. Ką jūs apie tai manote?

– Valyti tokį makiažą yra labai sudėtinga ir rekomenduoju tokios kosmetikos nepirkti. Turint vandeniui atsparų tušą būtinai reikia turėti ir dvifazį valiklį, o akis valyti labai švelniai. Dažnai vakare skubame, triname akis ir ryte atsikeliame patinusios ir su alergija. Pati domėjausi grimu, tad iš savo patirties žinau, kad užsitepti grimo gali greitai, bet jį nuvalyti prireikia ir valandos, o tuomet dar ir naudoti papildomą kaukę.

– Ką daryti, kad kosmetika ant veido išsilaikytų ilgiau?

Jeigu labai riebaluojasi oda, tai yra matizuojančios servetėlės, kuriomis galima nuimti tą „riebalą“. Jei teka visas makiažas, tai rekomenduoju rinktis labiau matizuojančias priemones. O tarsi plaukiančiai odai rekomenduoju absorbuojančią kaukę ir drėkinimą.

– Kokia jūsų nuomonė apie įdegio kremus?

– Kosmetikos kompanijos dabar labai konkuruoja tarpusavyje ir stengiasi pateikti vartotojams kuo geresnę kosmetiką. Tad apie šalutinius poveikius kalbėti būtų sunku, nebent oda yra nenušveista ir šerpetojanti, tuomet „nueisite dryžiais“. Pati naudoju įdegio kremus, tai puikiai viską padengia ir tikrai gražiai atrodo įdegis.

– Ar jie gali kimšti veido poras?

– Jei priemonė yra nekokybiška, tai tikrai gali kimšti poras. Tačiau rinkoje yra daug priemonių, kurios nekemša, bet reikia mokėti gražiai jas padengti.

– Kokių kosmetikos priemonių pasiimti su savimi einant į paplūdimį ar važiuojant atostogauti?

– Būtinai drėgnas servetėles, micelinį vandenį arba micelinių servetėlių, toniką. Tonikas tonizuoja ir pakeičia odos PH, tuo tarpu micelinis vanduo ir nuvalo, ir tonizuoja. Taip pat nepamirškite ir kremo nuo saulės, kuris veidui ir kūnui turi būti atskiras. Kūno oda skiriasi nuo veido odos: veidas yra labiau pažeidžiamas ir jei kūnui galima naudoti SPF30, tai veidui reikėtų rinktis didesnę apsaugą. Nepamirškite pasiimti ir po įdegio maitinančią bei drėkinančią priemonę. Jau atostogų vietoje galima nusipirkti kokosų aliejaus ir jis puikiai paminkština odą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)