– Kokių tipų veido prausikliai šiuo metu yra rinkoje?

– Pagrindinės prausiklių grupės, egzistuojančios rinkoje: geliniai prausikliai, putos, pieneliai, muilai.

Pagalbiniai, kurie gali būti naudojami pakartotinam odos prausimui dienos eigoje arba akių bei lūpų makiažo pašalinimui, valikliai yra šie: micelinis vanduo, valomosios servetėlės, emulsijos. Taip pat būtina paminėti veido šveitiklius: gomažas, mechaniniai, fermentiniai šveitikliai.

– Kuo skiriasi kiekvieno tipo prausiklis ir kokiai odai yra tinkamas?

– Prausiklius, kaip ir daugelį odos priežiūros priemonių, reikia rinktis pagal odos tipą, būklę bei sezoną. Šiltuoju metų laiku rinkitės stipriau valančius prausiklius, nes oda išskiria daugiau riebalų bei prakaito, ore tvyro daug dulkių bei kietųjų dalelių. Šaltuoju metų laiku rekomenduojamas švelnesnis odos valymas ir tam, kad nepažeistumėte apsauginio odos barjero, reikalinga didesnė apsauga odai.

Pieneliuose yra daugiau riebalų, tokie prausikliai tinkamiausi jautrioms bei sausoms odoms.

Riebiai odai vertėtų įsigyti putas, gelius, bešarmius muilus. Mišri oda gali būti linkusi į riebumą arba į sausumą, pagal tai reiktų rinktis iš putų, gelio ar bešarmio muilo.

Normaliai odai tinkami visi prausikliai, pasirinkimą derinkite su kitomis naudojamomis veido priemonėmis, svarbu atstatyti drėgmę po prausimosi. Jei prausiklis valo giliau, rinkitės stipriau drėkinančias, atstatančias priemones.

Micelinį vandenį, šlapias servetėles, emulsijas galite naudoti kaip pagalbininkus, nerekomenduoju šių priemonių naudoti vietoje įprastų prausiklių.

Veido oda

Tinkamui odos valymui bei atsinaujinimui nepamirškite pilinguoti veidą, taip ne tik užtikrinsite pakankamą švarą, tačiau ir padėsite odai atsinaujinti. Labiausiai paplitę ir pamėgti klientų yra enziminiai šveitikliai, juos galima naudoti visiems odos tipams. Jie puikiai valo ir nedirgina odos, tinkami ir jautrioms odoms.

Gomažinių bei mechaninių pilingų nereiktų naudoti jautriai, uždegiminei odai bei esant išplitusiai aknei. Šie šveitikliai agresyvesni, tačiau puikiai tinka storoms, riebioms odoms.

– Kokių ingredientų išvydus prausiklio sudėtyje reikėtų priemonę padėti atgal į lentyną?

– Labiausiai odą dirginančios medžiagos yra konservantai, sintetiniai kvapikliai, dažikliai. Tokių ingredientų yra daug. Juos mokėti perskaityti ir suprasti klientui yra per sudėtinga, tokios medžiagos būna nurodytos ingredientų sąrašo gale, tačiau jas išmanyti privalo profesionalas ar pardavėjas, kuris jums padės pasirinkti gaminį.

Klientai dažnai klausia, kaip pačiam išsirinkti veido odos priežiūros krepšelį. Laimėsite ir sutaupysite, jei kreipsitės tiesiai į profesionalus, nes dažnai klientai suklysta net bandydami nuspėti savo odos tipą. Taip pat, šiais laikais yra nemažai alergiškų, tam tikrų produktų netoleruojančių žmonių, todėl mano patarimas yra neeksperimentuoti, o apsilankyti pas specialistus, kurie parinks jums tinkamiausius produktus.

– Ar tiesa, kad prausiklį, kaip ir kremą, reikia reguliariai keisti?

– Prausiklį galima keisti dėl pasikeitusių klimato sąlygų, kintančio amžiaus, odos būklės ar atliekamų tuo metu profesionalių procedūrų. Jei klausiate, ar egzistuoja vienas ilgaamžis tobulas odos priežiūros krepšelis, atsakyčiau, jog priemones geriausia kas tam tikrą laikotarpį pakeisti.

– Amžina dilema – ar po prausiklio iš tiesų reikalingas tonikas, ar tai tik prekybininkų triukas?

– Tonikas yra puiki veido odos priežiūros priemonė, tačiau ar ji reikalinga visiems ir visada, galime panagrinėti. Toniko paskirtis yra užbaigti odos valymo etapą ir atstatyti odos pH. Tai reiškia, jog prausiantis kietu vandeniu, odos pH iš lengvai rūgštinio (nuo 4,5 iki 6) kyla (7 – neutralus) ir perkopęs neutralią pH ribą, tampa šarminiu.

Šarminė terpė odai yra nepatogi ir nemaloni, taip pat tai puikios sąlygos daugintis bakterijoms, plisti uždegimams. Taigi, jei jūsų oda jautri, probleminė, jei namų vanduo kietas, naudokite toniką – taip padėsite odai atstatyti pH ir sustiprinsite odos hidrolipidinę plėvę, kuri yra nepakeičiamas jūsų apsaugos barjeras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją