Seminaro metu I. Urbanavičienė aiškino, kad svarbiausia sveikos odos savybė yra gerai pridrėkinta oda, kuri turi tvirtą apsauginį barjerą: „Todėl produktuose pirmiausia ieškokite medžiagų, kurios gerai drėkina. Pavyzdžiui, galite pasirinkti hialurono rūgštį – tai vienas geriausių drėkiklių. Taip pat gerai drėkina glicerinas.“

Efektyviai kasdienei odos priežiūrai, pasak knygos autorės, užtenka keturių produktų: prausiklis, šveitiklis, veido kremas ir kremas su SPF apsauga nuo saulės.

„Prie šių produktų galite pridėti ir toniką, bet jis nėra būtinas. Tiesiog pasirinkite gerą prausiklį, kuris neišbalansuos normalios odos pH pusiausvyros“, – sakė lektorė.

Moterys atėjus šaltiems orams dažnai sako, kad negali naudoti drėkinančio kremo, nes mano, kad jis yra netinkamas naudoti šaltuoju sezonu. Tačiau lektorė paneigė šį mitą – tiesa yra ta, kad visi kremai turi drėkinamąjį poveikį.

„Jei kreme yra vandens – jis bus drėkinantis. Ir visiškai nesvarbu ar bus žiema, ar vasara, ar jis vadinsis drėkinantis, ar maitinantis, ar žieminis. Jie visi lygiai taip drėkina, tik vieni daugiau, o kiti mažiau“, – aiškino ji.
Indrė Urbanavičienė

Lektorė teigė, kad šaltuoju sezonu labai svarbu naudoti riebesnį kremą. Į lauką galima išeiti praėjus 20 – 30 minučių po to, kai užsitepame ant veido kremą ir leidžiame jam susigerti. Išlaukti būtina, taip kremas neužšals odos paviršiuje.

Vidutiniškai, pasak lektorės, oda pradeda senti nuo 25-erių metų, tačiau dabar gyvenimo tempas tapo labiau įtemptas ir greitesnis, todėl oda gali imti senti dar anksčiau.

Norint ilgiau išsaugoti jaunystę – odą svarbu apsaugoti nuo kenksmingo aplinkos poveikio.

„Įsivaizduokite, obuolys dienos šviesoje susitraukia ir pūva. Tas pats vyksta ir su mūsų oda, kai ją veikia aplinka, tarša ir saulės spinduliai. Naudodami kosmetiką, kuri turi daug antioksidantų, mes galime išsaugoti savo odą jauną ilgesnį laiką.

Labai naudinga naudoti kosmetikos produktus, kurie savo sudėtyje turi vitaminus. A, B3, C, E. Vitaminas E yra pats geriausias antioksidantas. Visi natūralūs aliejai ir ekstraktai yra taip pat neblogi antioksidantai“, – pasakojo knygos autorė.
Skaisti veido oda

Tačiau natūralius aliejus gali naudoti tik tie, kurių oda yra normali arba sausa bei tie, kuriems nesikemša poros. Ekspertė taip pat tikino, kad labai sausai odai natūralūs aliejai gali atstatyti odos drėgmės balansą.

Pasak I. Urbanavičienės, reikėtų nepamiršti, kad apsauga nuo saulės yra būtina visais metų laikais: „Žiemą galite naudoti makiažo pagrindą su SPF 20 apsauga nuo saulės, bet saulėtą dieną būtinai naudokite SPF 50 apsaugą. Tokią dieną sniegas gali gerai atspindėti šviesą ir padaryti odai žalos“.

I. Urbanavičienė paaiškino, kad, visų pirma, patartina ant veido užsitepti paprastą kremą, po to kremą su SPF apsauga nuo saulės, palaukti bent 7 minutes, kol kremas susigers į odą, ir tik tada galima veidą dengti makiažo pagrindu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)