Iš tiesų, kosmetiką dovanoti praktiška. Juk norisi tikėti, kad visi žmonės prausiasi ir tai daro dažnai. Taigi, jeigu perkame tokius universalius produktus kaip dušo želė ar šampūnai, panašu, kad ši dovana anksčiau ar vėliau bus tikrai sunaudota, o ne, pavyzdžiui, perdovanota. Bet išskirtinę šv. Kalėdų dvasią juk kuria ne praktiškumas, o išskirtinių emocijų sukūrimas. Manau, kad dovanos visų pirma turėtų būti dėmesio kitam simbolis, o ne tik būtiniausių prekių padalinimas. Todėl tam, kad paruoštumėte ne tik praktišką, bet ir jaukią, Jūsų meile ir pastangomis spinduliuojančią dovaną, turiu kelias jau patikrintas idėjas, kuriomis pasidalinsiu.

NR. 1. Dovanok ne tik grožį, bet ir skonį

Detaliau panagrinėjus kosmetikos naudojimą, nesunku pripažinti, jog tai susiję su maloniais pojūčiais – kvapu, švelnios konsistencijos pajautimu, akims maloniu skaisčios odos ar blizgančių plaukų vaizdu (prie šio pojūčio galime priskirti ir pakuotę).

Deja, kosmetika negali patenkinti kito labai svarbaus pojūčio – skonio. Bet Kalėdoms puikiai tinka kosmetikos produktai, kurių sudėtyje yra uogų, vaisių, riešutų ar, pavyzdžiui, arbatai tinkamų žolelių ekstraktų. Išrinkę kosmetikos produktą su riešutų aliejumi, pakuokite jį su maišeliu riešutų, radę kosmetikos su bruknių ekstraktu, šalia pridėkite džiovintų, žalių ar pasmaguriauti leidžiančių uogų cukraus pudroje, prie kosmetikos, papildytos kanapių sėklų aliejumi, pridėkite šiuo metu itin populiarios, žiemos vakarais šildančios kanapių arbatos.

O atvirutėje parašykite, jog šiais metais linkite pajusti vienus maloniausių žmogiškųjų pojūčių – švelnų prisilietimą, nuostabų aromatą, akis džiuginantį gražios odos ar plaukų rezultatą bei nuostabų skonį.

Nr. 2. Dovanok prisilietimą prie legendos

Grožio rinka pasižymi išskirtiniu emocionalumu. Neretai girdime, kad pirkdami kosmetiką esame stipriai paveikti emocijų – rankos tiesiasi prie gražesnių pakuočių, o pamačius, jog produktą reklamuoja nuostabiai graži aktorė, atrodo, pakaks vieno kremo potėpio, ir gal ne tik veido oda paskaistės, bet ir bruožai patobulės.

Žinoma, ironizuoju, bet paneigti fakto, kad kosmetikos rinka yra emocionali, ne tik negalėčiau, bet ir nenorėčiau. Tikiu, kad pozityvios, malonios ar net viltingos emocijos prisideda prie linksmesnio ir ilgesnio gyvenimo. Todėl išskirtinių istorijų gerbėjoms siūlau dovanoti kosmetiką, apipintą legendomis.

Pavyzdžiui, viena iš idėjų – nuostabi Coco Chanel biografija ,,Intymus gyvenimas‘‘. Knyga leis ne tik artimiau pažinti šią mados ir grožio ikoną, bet ir pavers Jūsų pagrindinę dovaną – raudonus lūpų dažus, kvepalus ar „Chanel“ vonios putas – kur kas daugiau, nei tik kosmetika. Dovana sukurs ypatingą emociją, nes leis prisiliesti prie tikrų tikriausios legendos. Šią idėją galite taikyti visų išskirtinių asmenybių biografijoms ir jų prekės ženklo kosmetikai (nuo kvepalų iki blakstienų tušo).

P. S. Nepamirškite atvirutėje emocingai papasakoti apie šios dovanos idėją! Tam geriausiai tiks bent viena įkvepianti pasirinktos legendos citata.

Nr. 3. Kuponas ,,naujiems ilgalaikiams ritualams‘‘

Ši idėja puikiai tiks tiems, kurių metai buvo itin darbingi, ir būtent jų akys prie šventinio stalo sustojusia akimirka džiaugsis labiausiai.

Vonios putos, veido ar plaukų kaukės – produktai, kurie paskatins priminti, kad privalome mokėti sustoti, atsipalaiduoti ir pasimėgauti. O jeigu tai dar padeda džiaugtis skaistesniu veidu, labiau žvilgančiais plaukais ar itin švelnia kūno oda, kitą kartą jūsų brangų žmogų sustoti motyvuos pats rezultatas.

Todėl atvirutėje neslėpkite, kad su šia dovana turite slaptą svajonę, viltį ir ilgalaikių tikslų, kad dovanojate paskatinimą naujiems ritualams kurti, dažniau rasti laiko, kuris būtų skirtas tik jam ir jo nuostabiam kūnui. Šios kategorijos kosmetikos produktai puikiai dera su ramybe spinduliuojančiomis žvakėmis, Jūsų pačių keptais imbieriniais sausainiais, o gal tiesiog su pavadinimu dainos, kurią linkite įsijungti, kai mėgausis savo naujais grožio ritualais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją