Mitas/faktas: Odos priežiūra namuose prilygsta kosmetologo procedūroms?

Statusas: Paneigtas

Paaiškinimas: Be gausybės informacijos internete, rinkoje yra ir daugybė kosmetikos produktų bei priemonių, žadančių stebuklingus rezultatus. Natūralu, jog kyla klausimas: ar mums tikrai reikalingas kosmetologas? Galbūt kuo puikiausiai savo oda galime pasirūpinti patys?

Atsakymas, žinoma – taip. Žinant savo odos tipą ir būklę, turint tinkamus odos priežiūros įpročius ir naudojant tinkamą kosmetiką, net ir be specialisto pagalbos įmanoma džiaugtis gražia ir sveika oda, tačiau kosmetologo įžvalgos ir patarimai yra itin svarbūs o dažnu atveju – būtini. Namuose galime turėti daugybę kosmetikos priemonių, tačiau neturime jokios medicininės įrangos ir preparatų, profesionalių priemonių, skirtų būtent profesionaliam darbui atlikti. Bandant namų sąlygomis gydytis aknę, iškilusį spuogą, eksperimentuojant su rūgštiniais preparatais ar užsiimant odos uždegimo savigyda galima prisidaryti daugiau žalos negu naudos, todėl norint iš tiesų sveikos ir gražios odos, rekomenduojama kreiptis ir reguliariai lankytis pas medicininį išsilavinimą turintį kosmetologą.

Kosmetologas, dar vadinamas grožio terapeutu, nustato tikrąjį odos tipą, atlieka procedūras, masažus, padeda spręsti gydytojo dermatologo diagnozuotas odos problemas, atlieka profesionalias veido valymo procedūras ir padeda parinkti kasdienes odos priežiūros priemones. Be to, jis gali kompetentingai įvertinti odos būklę, nuolatinius jos pokyčius ir pristabdyti senėjimo procesus.

Shutterstock nuotr.

Rezultatas: Ką daryti šiandien, kai visos estetinės medicinos klinikos uždarytos ir galimybės lankytis pas odos specialistus tiesiog nėra? Visų pirma, neeksperimentuokite ir neieškokite specialistų, kurie galėtų Jus priimti namuose ar, dar blogiau, atvykti pas jus. Ramiai išlaukite šį karantino laikotarpį ir išmokite atsakingai prižiūrėti odą namų sąlygomis. Antra, leiskite odai pailsėti nuo dekoratyvinės kosmetikos. Trečia, susidarykite odos priežiūros planą ir, jeigu įmanoma, naudokite vienos linijos kosmetikos produktus, kuriuos buvo paskyręs specialistas. Kosmetologų rekomenduojamas odos priežiūros planas susideda iš šių žingsnių:

Pirmas žingsnis, kuris yra itin svarbus ir lemia odos būklę – tai odos valymas ir prausimas. Oda, kaip šalinimo organas, dirba visą naktį. Ant jos kaupiasi dulkės, regeneruojasi epidermis, šalinami ekskrecijos produktai, šlakai, toksinai ir t. t., todėl būtina ją nuvalyti. Ryte drungnu vandeniu ir prausikliu nuprauskite veidą, kaklą, dekoltė ir nusausinkite vienkartine servetėle arba kasdien keičiamu rankšluostėliu, skirtu tik veido odai. Vakare nuvalykite per dieną susikaupusius nešvarumus, pvz., miceliniu vandeniu ar prausikliu ir viską nuplaukite vandeniu.

Antras žingsnis – odos drėkinimas ir maitinimas. Tam naudokite veido, paakių serumus ir veido bei paakių kremus. Tiek rytinį, tiek vakarinį kremą turėtumėte rinktis pagal odos tipą ir būklę. Trečias žingsnis – odos šveitimas ir puoselėjimas kaukėmis. Kartą per savaitę atlikite odos šveitimą ir iš karto po to naudokite veido kaukę. Po odos šveitimo veido kaukės veikliųjų medžiagų pasisavinimas bus aktyvesnis ir naudingesnis jūsų odai, matysite geresnį rezultatą. Veido kaukes galite naudoti 1–3 kartus per savaitę – spręskite pagal galimybes ir poreikį.

Be šių esminių odos priežiūros žingsnių rekomenduojama kasdien atlikti veido raumenų mankštą, o bent kartą per savaitę – lengvą masažą. Be to, kiekvieną dieną vėdinkite namus ir pasirūpinkite kokybišku miegu. Tai taip pat labai svarbios taisyklės, norint džiaugtis gražia, sveika ir jauna oda.

Pastaba: Rinkitės odos priežiūros specialistus su medicininiu išsilavinimu bei dirbančius licencijuotose gydymo įstaigose. Tam, kad gydymo įstaiga gautų licencijuotos įstaigos statusą, reikia atitikti begalę teisės aktais paremtų reikalavimų: patalpos turi atitikti medicininės paskirties patalpų reikalavimus, būtina turėti Visuomenės sveikatos centro išduodamą higienos dokumentą ir, galų gale, privaloma akreditavimo tarnybos išduodama licencija ir leidimas vykdyti veiklą.

Deja, įprasti kosmetologijos kabinetai tokių reikalavimų neatitinka, todėl medicininėse gydymo įstaigose odos gydymo, odos valymo, kosmetologines procedūras, susijusias su jūsų sveikata ir grožiu, atlikti yra kur kas saugiau, o estetines injekcijas – griežtai tik gydymo įstaigoje pas gydytoją.

Agnė Černičenko

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)