„Tarp daugybės instrukcijų, kaip plauti rankas <...> nė karto nepaminėta, jog neįmanoma tinkamai nusiplauti rankų, jei jūsų nagai per ilgi“, – rašė moteris. Panagės – puiki terpė bakterijoms, virusams, nešvarumams, o jei turite įprotį kramtyti nagus, visa tai patenka į burną.

„Jeigu įbedate pirštus į delną ir per nagus jo nepasiekiate, reiškiasi, negalite tinkamai išsiplauti panagių, nebent šveičiate jas šepetėliu“, – teigė ji.

Pasak moters, šiuo metu daugelis žmonių reguliariai naudoja dezinfekavimo priemones, tačiau turint ilgus nagus, priemonės galimai nėra tokios veiksmingos.

„Jei pačių pirštų galiukais nepatrinate delno, jūsų rankos po plovimo nebūna visiškai švarios, kad ir kiek laiko jas muilavote ir trynėte“, – pabrėžė moteris.

Savo įrašą ji baigė prašymu: „Šios sudėtingos situacijos pasaulyje metu būkite supratingi – kirpkite nagus trumpai.“

„Seselėms negalima lakuoti ar prisiauginti nagus, nes juose būna neįtikėtinas skaičius bakterijų. Tai pasakytina ne tik pandemijos atveju, – rašė viena moteris. – Tas pats pasakytina apie sužadėtuvių ir sutuoktuvių žiedus.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)