Vasarą itin daug raukaisi ir ima erzinti mimikų raukšlės, tačiau turi klausimų dėl botulino toksino efekto? Taigi ar vieną kartą pabandžius išnaikinti pykčio raukšlę su botulino toksino injekcija tikrai nebus galima sustoti ir injekciją privalėsi kartoti? Svajoji apie ryškų pilvo presą, bet net 100 atsilenkimų per dieną nepadeda? Pasipuošei vasariniais bateliais, tačiau suskilinėję kulnai atėmė visą jų žavesį? Su drauge paplūdimyje ketini diskutuoti apie natūralią kosmetiką ir esi girdėjusi teiginius „renkuosi kosmetiką, kurioje kuo mažiau chemijos’’? Netrukus rasite atsakymus į visus šiuos klausimus.

Noriu ryškaus preso. Pradėjus kelionę stipresnės ir sveikesnės savęs link, dažnai kirba mintis, kada gi pradėsite matyti savo pilvo reljefą. Dažnu atveju taip vadinamas „six pack“ ryškėja ne nuo atsilenkimų kiekio, bet nuo bendro jūsų kūno riebalų procento. Šis procentas parodo jūsų bendrą riebalų masę: esminius kūno riebalus ir riebalų sankaupas.

Norėdami turėti itin ryškų presą, jūsų riebalų procentas turi būti: 8-11 proc. vyrams ir 15-17 proc. moterims. Jei jums svarbu ne tik gerai atrodyti, bet ir gerai jaustis, jums reikia išlaikyti mažesnį nei 18 proc. vyrams ir apie 20-23 proc. moterims. Išvaizdai ir savijautai yra itin svarbi kūno audinių proporcija, o per mažas riebalinio audinio turėjimas gali sukelti sveikatos ir organų veiklos sutrikimus.

Svertis ar nesisverti? Dauguma tyrimų tvirtina, kad kasdienis svėrimasis padeda išlaikyti sveiką svorį, nes tai yra strategija, kurią mes vadiname savikontrole ir naudojame įvairiems elgesio pokyčiams keisti ar disciplinai palaikyti. Tačiau dažnai sveriantis atsiranda ir neigiamų pasekmių, kuomet svarstyklėse rodomas skaičius neatspindi pastangų, o tai, natūralu, verčia jus nerimauti ir neigiamai veikia motyvaciją. Jūsų svoris gali svyruoti dėl skysčių suvartojimo, hormonų lygio, aktyvumo, todėl matomas skaičius svarstyklėse ne visada yra progreso požymis. Būtina atsižvelgti į savo energijos lygį, savijautą, kūno formas, miego kokybę, treniruočių progresą, kraujo spaudimą ir pan.

Kas tas botulino toksinas? Botulino toksinas – vaistinis preparatas, kurį suleidus į atitinkamas sritis atpalaiduojami raumenys, tai – vaistas, turintis visus tai patvirtinančius dokumentus ir plačiai naudojamas medicinoje: ortopedijoje, oftalmologijoje, neurologijoje (pvz., migrenai gydyti).

Estetinėje medicinoje botulino toksinas skirtas mimikos raukšlėms koreguoti, o tiksliau – sumažinti tam tikrų raumenų tonusą, dėl kurių veiklos formuojasi raukšlės. Pirmosios mimikos raukšlės dažnai pradeda formuotis ankstyvoje jaunystėje kaip nuolatos pasikartojančios emocinės išraiškos pasekmė, taip pat dėl įgimto polinkio, esant padidintai tam tikrų raumenų veiklai.

Agnė Černičenko, Jolanta Verseckaitė, Justė Pinkevičienė

Vieną kartą suleidus injekciją turėsiu tai daryt visą gyvenimą? Nepatikus injekcijų efektui, praėjus 3–4 mėnesiams, viskas pamažu pradeda grįžti į pradinę stadiją ir pacientas gali daugiau niekada nebeatlikti šių injekcijų. Vis dėlto apie 95 proc. žmonių botulino toksino injekcijas kartoja, nes rezultatu labai džiaugiasi.

Po botulino toksino injekcijų žmogus tikrai gali ir toliau mimikuoti bei šypsotis, tik šypsena nesuformuoja tokių raukšlių kaip iki injekcijos. Svarbu – atlikti botulino toksino injekcijas gali tik gydytojas ir tik licencijuotoje gydymo įstaigoje. Tik gydytojas, kuris specializuojasi šioje srityje, išmano žmogaus anatomiją, žino pavojingas veido sritis, kuriose negalima injekuoti preparato, ir gali pats išspręsti kilusias komplikacijas

Vasariniai bateliai ir suskilinėję kulnai. Ką daryti? Jeigu norite vasarą nustebinti dailiomis pėdomis, o ne suskilinėjusiais kulnais rekomenduojame laikytis TOP 3 grožio taisyklių.

Pirma – pėdų kremas kas vakarą. Kaip nepamiršti, nepatingėti? Laikykite pėdų kremą prie pat lovos, pvz., prie knygos, kurią atverčiate kas vakarą. Taip jis visada apie save primins. Rinkitės kremo konsistenciją, kuri ištepus pėdas gali maloniai susigerti ir į rankų odą (džiugina aromatas, nepalieka kai kuriems pėdų kremams būdingo lipnumo jausmo. Vertinkite pagal individualius poreikius – svarbu, kad tepimo procesas būtų kuo malonesnis, nes tai itin svarbu siekiant išsiugdyti naujus įpročius). Tepkite prieš pat grožio miegą, kad nebereikėtų su pėdsakus paliekančiomis pėdutėmis vaikščioti po namus.

Antra – reguliarus pėdų šveitimas pemza ir šveitikliu. Juk nesunku bent truputį įprastinio prausimosi duše metu atidžiau nuplauti ir pėdas. Svarbu šveiskite atsakingai. Pėdų jautrumas – blogas ženklas, reiškiantis, kad nuospaudos vaikštant gali atsirasti dar greičiau.

Trečia – venkite vaikščiojimo basomis. Ypač paplūdimiuose – karštas smėlis, sūrus jūros vanduo, saulė. Visa tai itin greitai gali pabloginti pėdų odos būklę. Nešiokite šlepetes ir būtinai tepkite apsauginiais kremais su SPF ir pėdas!

Visa kosmetika yra chemija. Tiek organinės kosmetikos apibrėžimuose galite rasti tokius teiginius kaip „cheminių procesų pagalba“ ar „chemiškai modifikuoti“. Taigi, kalbėdami apie kosmetiką nepaverskime žodžio „chemija“ blogio sinonimu, nes tai nėra teisinga. Net natūralus augalas, kurį galite nuskinti tiesiog pievoje, yra cheminiai junginiai, kurie gali būti tiek labai vertingi, tiek neįtikėtinai žalingi. Tam chemijos mokslas, cheminiai procesai ir reikalingi, kad iš augalo ar kitos medžiagos būtų galima išgauti tik gerąsias, mūsų plaukams ar odai reikalingas, medžiagas.

Chemijos yra visur ir visokios – viena jų tarnauja žemei ir žmonijai, kita kenkia. Viena savo gerąsias ir blogąsias savybes gali atskleisti pati natūraliai be žmogaus pagalbos, kitą – su žmogaus įsikišimu, kuris taip pat gali būti tiek su gerais, tiek su blogais ketinimais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)