Kas Jums yra gražus žmogus?

Supratimas, kas yra gražus žmogus, labai individualus ir subtilus. Kiekvienas matome savaip ir tas grožio suvokimas užkoduotas žiūrinčiojo akyse. Šiais laikais dažniausiai vertinamas tik išorinis žmogaus grožis ir jo apranga. Man gražus žmogus yra spinduliuojantis elegancija, žibančiomis akimis, geros širdies, turtingu vidiniu pasauliu.

Kada jaučiatės pati sau gražiausia? Gal turite kokių nors specialių grožio ritualų?

Gražiausia jaučiuosi tada, kai pabudus ryte už lango žydras dangus ir spindinti saulė nuteikia pozityviai, o tuomet susitvarkiusi, pasiblizginusi lūpas, apsirengusi gražiu apatiniu trikotažu, apie kuri žinau tik aš, esu pasiruošusi gerai dienai (šypsosi). O mano ritualai labai paprasti: dušas, po kurio nusiplaunu veidą šaltu vandeniu, ir kūno bei veido drėkinimas drėkinamaisiais kremais. Vasarą saugau odą nuo saulės ir naudoju apsauginį kremą su 50 SPF. Visais metų laikais prie lovos turiu pasidėjusi lūpų balzamą ir rankų kremą. Tai paskutiniai mano grožio potėpiai baigiantis dienai.

Kaip bėgant laikui keitėsi Jūsų požiūris į grožį ir pačią save?

Grožis yra paskola iš motinos gamtos, kurią anksčiau ar vėliau reikės grąžinti. Kai buvau jauna, turėjau daug kompleksų, tačiau bėgant metams susidraugavau su savimi ir pamilau save tokią, kokia esu. Manau, kad svarbiausia – dvasinė ramybė, tiesiog išmokau į viską žiūrėti pozityviai.

Kokį patarimą būtumėte norėjusi išgirsti jaunystėje?

Mylėti savo kūną ir veidą, gerai drėkinti odą, niekada neiti miegoti nenusivalius makiažo, o nusiplovus veidą šluostyti jį vienkartinėmis popierinėmis servetėlėmis, taip higieniškiau.


Kada pradėjote naudoti kosmetiką? Gal pamenate, kokia kosmetika ir konkretus produktas tai buvo?

Anksčiau geros kosmetikos nebuvo. Pagrindinis produktas, skirtas viskam – ir kūnui, ir veidui, buvo Nivea kremas mėlynoje dėžutėje. Vėliau, būdama 24-erių, atradau Estée Lauder drėkinamąjį kremą, kurį naudojau apie 10 metų. Dar ir dabar kartais nusiperku Estée Lauder kosmetikos, bet jau skirtos brandžiai odai. Pavyzdžiui, šiuo metu naudoju Estée Lauder „Advanced Time Zone“ stangrinamąjį kremą ir „Hydrationist“ intensyvų drėkinamąjį kremą. Apie dekoratyvinę kosmetiką apskritai nėra net ką kalbėti. Mano jaunystės laikais akių pieštukai buvo naudojami ir akių kontūrui, ir lūpoms apvesti, o lūpdažiai – ir lūpoms, ir vietoje skaistalų. Net baisu prisiminti, bet tuomet jautėmės labai gražios.

Kaip manote, makiažas paryškina ar paslepia moterį?

Neabejotinai paryškina. Jei esu nepasidažiusi, bent lūpas visada pasiblizginu. Man atrodo, kad net moters akys spindi labiau, kai lūpos padažytos.

Koks lūpų blizgis Jūsų mėgstamiausias?

Šiuo metu naudoju Dior lūpas putlinantį blizgį „Lip Maximizer“.

Kokie dar produktai slepiasi Jūsų kosmetinėje?

Skysta pudra, skaistalai, akių tušas. Skysta pudra, po blizgio, – antra mano mėgstamiausių produktų sąraše. Kadangi mano veido oda labai pigmentuota, gera skysta pudra – puikiausia priemonė tai paslėpti. Mėgstu Giorgio Armani „Designer Lift“ makiažo pagrindą ir „Neo Nude Fusion“ pudrą, taip pat naudoju Chanel „Sunkiss Ribbon“ skaistalus ir „Le Volume de Chanel“ blakstienų tušą. Antakiams renkuosi Billion Dollar Brows pieštuką, lūpoms – Gerard Cosmetics „Sugar & Spice“.

Kaip renkatės kosmetiką? Pasikliaujate specialistais ar renkatės pati?

Renkuosi pati. Esu gana konservatyvi ir kai kuriuos produktus keičiu labai retai.

Nemėgstate naujovių?

Dekoratyvinę kosmetiką keičiu tikrai retai. Mano akys gana jautrios ir reaguoja į netinkantį blakstienų tušą, jos parausta, šerpetoja akių vokai. Ilgai užtrukau, kol atradau idealiai tinkantį, taigi keisti nesinori. Veido kremus išbandau dažniau. Dabar tiek daug įvairių nuostabių produktų, tad mėgstu pakaitalioti. Žinau, stebuklų nebūna, bet vis ieškau to vieno, tobulo produkto.

Kam skiriate daugiausia dėmesio, laiko ir pinigų?

Veido odai, kremams, makiažui, kosmetologių paslaugoms.


Kaip manote, grožis – privilegija, atverianti visus kelius? O gal, priešingai – kartais kiša koją?

Manau, kad ir viena, ir kita eina greta. Grožis neabejotinai yra privilegija, tačiau, pavyzdžiui, verslo susitikimuose jis kartais trukdo.

Kaip?

Ilgiau užtrunka įrodyti profesionalumą.

Ar egzistuoja riba tarp elementaraus ir perdėto rūpinimosi savimi? Kada yra per daug?

Manau, kad perdėtas rūpinimasis savimi yra tada, kai tam skiriama per daug laiko, kurį galėtume išnaudoti rimtesnei veiklai. Aš pati tikrai ilgai neužtrunku: nueiti į dušą, susitvarkyti plaukus, pasidažyti man pakanka 30 minučių, po kurių esu pasiruošusi visiems gyvenimo iššūkiams.

Kokį grožio patarimą perdavėte savo vaikams?

Miegoti ne mažiau nei 7–8 valandas, nes miegas – pagrindinis grožio recepto ingredientas. Taip pat rūpintis sveika mityba, gerti daug vandens, visuomet būti tvarkingiems ir pasitempusiems. Svarbiausia, mylėti save tokį, koks esi, nes kitas toks neegzistuoja.

Ko palinkėtumėte toms, kurios nesijaučia gražios ir savęs nemyli?

Visuomet prisiminti, kad grožis slypi viduje. Mylėkite save, žiūrėkite į viską pro rožinius akinius, būkite pozityvios ir eikite tik į priekį. Kas rytą pabudusios, susitvarkiusios, pasiblizginusios lūpas, žiūrėdamos į veidrodį pasakykite sau: „Tu esi nuostabi ir vienintelė tokia šiame pasaulyje.“ Nes tai yra tiesa!