Modelis K. Toleikytė sveiką ir švytinčią veido odą stengiasi išlaikyti visais metų laikais. To reikalauja manekenės profesija – pozuojant prieš fotografo objektyvą ar einant podiumu oda turi atrodyti nepriekaištingai. Neseniai, bendradarbiaujant su Vilniaus universiteto Chemijos ir geomokslų fakulteto mokslininkais, sukurto odos priežiūros prekės ženklo veidu tapęs modelis sako, kad svarbiausia rūpinantis savo oda yra jos neperkrauti, rašoma „MATH Skincare“ pranešime spaudai.

„Dar visai neseniai būdavo įprasta savo vonios kambaryje turėti daugybę skirtingų priemonių, nors kai kurios iš jų atlieka tą pačią funkciją. Pastebėjau, kad vėliau daugelis tų priemonių tik renka dulkes ir yra visai nenaudojamos. Dabar stengiuosi turėti kuo mažiau produktų ir vertinu minimalizmą – ne tik priemonių skaičiuje, bet ir jų sudėtyje“, – sako K. Toleikytė.

Žiemą reikia ypatingos priežiūros

Šaltuoju laikotarpiu daugelis skundžiasi jaučiamu odos sausumu, šerpetojimu bei padidėjusiu reaktyvumu – atsiranda odos dirglumas, ji ima rausti.

Anot specialistės Rugilės Jaudegytės, šias problemas išprovokuoja dideli temperatūrų skirtumai. Dažnu atveju, viduje oras yra šiltas ir sausas, o lauke – šaltas ir drėgnas. Taip pat daug įtakos turi vis stiprėjantis vėjas, kuris nugairina odą ir pažeidžia jos apsauginį lipidinį barjerą. Netekus pagrindinės odos apsaugos – lipidinės plėvelės – oda praranda balansą ir netenka itin daug drėgmės.

R. Jaudegytė tikina, kad išlaikyti sveiką odą ir pagerinti jos būklę šaltuoju sezonu padėti gali keli dalykai: „Pirmiausia, reikėtų naudoti drėgmę sulaikančias kosmetikos priemones, tam kad nebūtų išprovokuojama odos dehidratacija. Maksimaliam rezultatui pasiekti rekomenduočiau naudoti labiausiai koncentruotas priemones – serumus. Serumuose esančios molekulės yra itin smulkios, tad prasiskverbia į giliausius odos sluoksnius ir taip užtikrina efektyvų odos drėkinimą ir atstatymą. Rytui reikėtų rinktis riebesnes, apsauginę plėvelę sukuriančias priemones.“

Ji priduria, kad vien išorės priemonėmis rezultatą pasiekti sunku, tad būtina gerti daug vandens ir pasirinkti tinkamus maisto papildus. „Dar vienas būdas apsaugoti odą šaltuoju metų laiku – kokybiškas ir nekemšantis porų makiažo pagrindas, kuris gali atstoti odos „drabužius“. Žinoma, jo negalima naudoti tiesiai ant odos, būtina prieš tai užtepti bei leisti įsigerti serumui ir kremui. Geros sudėties priemonės apsaugos odą nuo neigiamo aplinkos poveikio“, – tikina odos priežiūros specialistė.

Savo penkiomis išbandytomis sveikos ir spindinčios odos taisyklėmis bei triukais dalijasi ir K. Toleikytė.



1. Duokite produktui laiko

Odos priežiūros produkto rezultatus galime pamatyti gana greitai, tačiau kartais, ypač sprendžiant sudėtingesnę problemą, tai užtrunka iki 4–6 savaičių. Leidžiu savo odai ir produktams „susidraugauti“. Tai nėra sudėtinga, jei galiu pasitikėti produkte esančiais ingredientais, tad patarčiau rinktis tokius, kurie pagrįsti moksliniais tyrimais.

2. Mažiau yra daugiau

Nenaudoju labai daug priemonių – pasirenku sau tinkamiausią prausiklį, vieną ar kelis serumus, kremą ir SPF50 kremą, kuriuos naudoju kasdien, o kitas priemones, tokias kaip kaukės ar šveitikliai, naudoju rečiau. Serumą visada naudoju prieš tepant veido kremą. Šis mažas triukas sustiprina abiejų produktų veiksmingumą. Nepamirštu ir paakių zonos, jai naudoju ir serumą, ir kremą.

Tiesa, paakių zonoje stengiuosi serumą tepti šaltą, o ne kambario temperatūros. Tai padeda kovoti su ryte, po gero miego, kiek patinusiais paakiais. Lūpas taip pat rekomenduoju drėkinti su tuo pačiu veido serumu, kuriuo drėkinate odą. Taip drėgmė lūpose tarsi „užsirakina“ ir lūpos atrodo sveikos bei sudrėkintos, sausėja mažiau, kas ypač aktualu artėjant žiemai.

3. SPF50 kasdien ir kiekvienu metų laiku

Anot odos priežiūros specialistų, jeigu lauke pakankamai šviesu, kad matytumėte, kur einate – tepkite kremą nuo saulės. Noriu, kad mano oda būtų spindinti ne tik šiandien, bet ir gerokai vėliau, tad iš anksto noriu apsaugoti ją nuo saulės žalos, sukeliančios tiek odos ligas, tiek fotosenėjimą.

4. Nepersistenkite su šveitikliais

Mechaninio odos šveitimo atsisakiau apskritai, dabar kas antrą dieną naudoju rūgštinius šveitiklius, kurie švelniai pašalina negyvas odos ląsteles, nejautrindami ir nedirgindami mano odos.

5. Nepamirškite kaklo ir dekoltė

Veidas, kaklas ir dekoltė yra vienas odos vienetas. Jeigu norite, kad odai bręstant, ji keistųsi tolygiai, atsakingai rūpinkitės visomis šiomis zonomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)