Keičiantis metų laikams, keičiasi ir odos poreikiai.

„Daugiau pokyčių odoje atsiranda orui šiltėjant. Per kurį laiką oda pripranta, kad oras šiltas, padaugėja drėgmės. Tada priemonės, naudojamos žiemos metu, gali tapti per sunkios. Jeigu oda yra mišri arba riebi, rutinos keisti nereikėtų visus metus – žiemą tik pasirūpinti kremu nuo šalčio. O jeigu kalbame apie sausos odos savininkus, jiems rekomenduojama šaltu laikotarpiu maitinti odą. Atšilus to nebereikia, bent jau nebūtina.

Turint mišrią arba riebią odą, atėjus pavasariui verta pereiti prie lengvesnės konsistencijos priemonių. Sausos odos savininkams iki pusės pavasario reiktų laikytis žiemos rutinos. Kai dar labiau atšyla – sausiaodžiams ryte reiktų užsiimti labiau drėkinimu, vakare – maitinimu. O mišriaodžiams visada akcentuoti drėkinimą“, – patarė gydytoja.

Gydytoja Paulina Grušelionytė

Jei žiemą kiekvieno spintelėje turėtų būti apsauginis kremas nuo šalčio, tai kokia priemonė svarbiausia pavasarį?

„Negalėčiau išskirti vienos pavasarinės priemonės. Tačiau jeigu žmogus žiemą nesaugo odos nuo saulės, pavasarį tai jau yra tikrai būtina. Saulė pavasarį labai kandi, kaitri. Reikia būtinai apsaugoti odą, antraip gali atsirasti pigmentinių dėmių, nudegimų. Kita rekomendacija – į rutiną įtraukti antioksidantų. Jie gali būti augaliniai arba vitaminai C ir vitaminas B3, kitaip žinomas kaip niacinamidas“, – informavo P. Grušelionytė.

Gydytoja įvardijo ir rutiną – štai kaip kasdien galite prižiūrėti odą.

„Pirmas žingsnis – prausiklis. Antras žingsnis yra neprivalomas, priklauso nuo odos būklės – tonikas. Trečias žingsnis – taip pat neprivalomas – serumas arba ampulė. Tada būtinai drėkinamasis kremas ir būtinai – apsauginis kremas nuo saulės. Vakare viskas lygiai taip pat, tik apsaugos nuo saulės jau nebereikia, o jei turite sausą odą – dar vakare naudokite ir maitinantį kremą.

Yra labai daug mitų, neva, pavasarį negalima naudoti rūgščių ar retinolių. Tai tikrai netiesa. Viską galima naudoti visus metus, svarbiausia, kad būtų atliekama su protu. Jeigu nežinote, kaip ką daryti, labai rekomenduoju konsultuotis su kosmetologu – jis padės išsirinkti tinkamas rūgščių koncentracijas ir kitus aktyvius ingredientus. Svarbiausia po viso to nepamiršti apsaugos nuo saulės.

Jeigu žmogus vakare naudoja retinolį arba ryte patepa veidą rūgštiniu kremu, o tada neapsaugo odos kremu nuo saulės, oda gali būti pažeista. O jeigu oda kokybiškai apsaugoma, visi serumai ir ingredientai produktuose yra tinkami naudoti tiek žiemą, tiek vasarą“, – teigė medikė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)