Mitas: Atlikus lūpų injekcijų 100 proc. pastebimos „ančiuko lūpos“.

Statusas: Paneigtas.

Paaiškinimas: Kalbų, kad injekcijos į lūpas sukuria nenatūralų lūpų vaizdą, jos tampa dirbtinai išpūstos, natūraliai nebejuda ir yra akivaizdžiai pastebimos aplinkiniams, girdime bene kasdien, tačiau tiesa yra visai kitokia.

Lūpos turėtų būti ir dažniausiai yra koreguojamos labai subtiliai ir nepastebimai. Tokie yra šių dienų grožio standartai. Niekas neturėtų net įtarti, kad lankėtės pas plastikos chirurgą.

Pasauliniuose kongresuose nuolatos kalbama apie svarbą išlaikyti tinkamas injekcijų proporcijas pvz., 10–15 mm atstumas tarp nosies ir viršutinės lūpos laikytinas norma. Geriausias rezultatas laikomas toks, kai lūpų tūris padidėja 50 proc. nuo pradinės apimties, o prasčiausias – 200 proc., deja, dažnai matome ir tokių vaizdų, kai tūris viršija bet kokias rekomenduojamas normas.

Tik remiantis nustatytomis rekomendacijomis pasiekiamas natūralus vaizdas. Tokiu atveju moteris atrodo su pilnesnėmis, simetriškomis bei drėgnesnėmis lūpomis, o aplinkiniai net neįtaria apie atliktą procedūrą. Be atsakingo rekomendacijų laikymosi lūpų korekcijos rezultatas taip pat priklauso ir nuo kitų veiksnių: specialisto ir jo braižo, hialurono rūgšties preparato ir paties paciento bei jo lūpų būklės bei formos.

Rezultatas: Kartais pasitaiko, kad nepatyręs specialistas atlieka procedūrą nepakankamai kokybiškai ir vėliau, bandydamas koreguoti padarytas klaidas, išdidina lūpų tūrį tiek, kad aplinkiniai iškart atkreipia dėmesį. Taigi, prieš ruošiantis procedūrai ir renkantis specialistą, pasidomėkite, kokia jo patirtis. Net ir medicininį išsilavinimą turintis specialistas gali neturėti konkrečios patirties, todėl paklauskite, kiek metų specialistas atlieka būtent injekcines procedūras.

Taip pat labai svarbu rinktis tik kokybiškus, sertifikuotus ir patikrintus preparatus. Nerekomenduojama eksperimentuoti ir gundytis pigiais produktais.

Kokybiškas hialurono rūgšties produktas turi savo kainą, nes gamintojai daug investuoja į medicininius tyrimus, įrodančius produkto saugumą. Nekokybiški užpildai gali sukelti uždegiminius procesus ir padaryti nepataisomos žalos, todėl verta pasidomėti, su kuo dirba specialistas, ir visuomet gauti dokumentus po atliktos procedūros.

Lūpų putlinimas

Iš prigimties asimetriškas lūpas koreguoti sudėtingiau. Kartais net labai patyrusiam specialistui pasitaiko, kad po procedūros žmogų tenka išleisti su laikinai asimetriškomis lūpomis. Taip gali nutikti, jei dūrių metu lūpos ima smarkiai kraujuoti. Tuomet sunku suprasti, ar viena lūpos pusė padidėjo dėl to, kad suleista hialurono rūgšties užpildų, ar dėl to, kad susikaupė nedidelis kraujo kiekis. Tokiais atvejais labai svarbu laiku sustoti ir nesistengti koreguoti susidariusios asimetrijos.

Pratęsti procedūrą rekomenduojama ne anksčiau nei po dviejų savaičių, kai lūpų patinimas atslūgsta ir tampa matomas tikrasis rezultatas. Jei po procedūros lūpos yra nelygios, nereiškia, kad procedūra atlikta nekokybiškai, tačiau gali būti, kad procedūra komplikavosi ir jos metu buvo daugiau kraujavimo nei įprastai. Visuomet grįžkite ir kalbėkitės su gydytoju, kuris atliko jums procedūrą. Kiekvieno kūnas individualus ir kiekvieno organizmas į bet kokias gydymo ar grožio injekcijas reaguoja skirtingai.

Pastaba: Socialiniuose tinkluose ar portaluose apstu skelbimų, kviečiančių pasidaryti lūpų korekciją, lyg tai būtų itin paprasta procedūra, tačiau prisiminkite – Lietuvoje šias procedūras gali atlikti tik gydytojai, o jų, atliekančių šias korekcijas, tikrai nėra tiek daug, kiek mirgančių skelbimų.

Nei slaugytojos, nei kosmetologės, turinčios medicininį išsilavinimą, neturi teisės to daryti. Hialurono rūgšties injekcijas gali atlikti tik licencijuotos įstaigos gydytojai, nes tik jie imasi ir komplikacijų po estetinių injekcijų sprendimų. Kiekvienas specialistas kartais susiduria su mažesnėmis ar didesnėmis komplikacijomis, tačiau gydytojo išsilavinimas suteikia žinių, kaip šias komplikacijas spręsti ir koreguoti. Nepatyrusio specialisto rankose hialurono rūgšties švirkštas gali turėti labai liūdnų pasekmių, pavyzdžiui, nuo dūrių gali susiformuoti kraujosruvų ar net hematoma.

Suleidus hialurono rūgšties užpildų į svarbias kraujagysles arba prileidus didesnį kiekį užpildų prie kraujagyslių, šios gali būti užkemšamos arba užspaudžiamos. Tokiu atveju sutrinka kraujo pritekėjimas į tam tikrą audinių plotą ir šis gali apmirti. Dėl tokios komplikacijos gali atsirasti sunkiai gyjančių žaizdų arba, sudėtingesniu atveju, žuvus audiniams, tenka juos šalinti chirurginiu būdu. Kiekviena komplikacija – individuali, todėl labai svarbu neužsiimti savigyda ir bendrauti su gydytoju ar gydymo įstaiga, o ne kosmetologe.

Agnė Černičenko, asmeninio archyvo nuotr.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)