Kad kalbos apie grožio miegą ne iš piršto laužtos, suprasti nesunku. Kai miegame, atsigauna mūsų oda (beje, didžiausias žmogaus organas), o miego stygius tuoj pat matosi ant veido. Vadinasi, svarbi trukmė. Aišku, taip pat svarbi kokybė, o norint užsitikrinti ne tik pakankamą, bet dar ir tinkamą odos poilsį, reikia įprasti prie tam tikrų ritualų, rašoma portale her.ie.

Tuojau sužinosite, ko imtis ir ką naudoti, kad rytais oda tiesiog švytėtų, o atspindys veidrodyje aiškiai bylotų – jūs kupina energijos ir pailsėjusi.

1. Nusiprauskite veidą

Vakarais visas organizmas, neišskiriant nė odos, pereina į atsigavimo režimą, mėgina atgauti gyvybingumą teikiančią energiją, kuri per dieną tolydžio eikvojama. Prieš gulantis į lovą, privalu kruopščiai nusiprausti arba nusivalyti veidą, kad ant odos neliktų makiažo priemonių likučių, riebalų, nešvarumų ir bakterijų. Nuvalymas yra odos paruošimas nakčiai skirtiems produktams, padedantiems odai maksimaliai atsigauti.

Nuplautą, nuvalytą ir tonizuotą odą rekomenduojama patepti senėjimą lėtinančių savybių turinčiu serumu, o tada – drėkinamuoju kremu.

2. Palepinkite odą būtiniausiais ingredientais

Glikolio rūgštis, retinolis ir peptidai skatina kolageno aktyvumą. Raminamieji ingredientai, kaip antai baltosios arbatos ekstraktas, azulenas ir ramunėlių preparatai mažina uždegiminius procesus, atpalaiduoja. Patartina rinktis tokias nakčiai skirtas odos priežiūros priemones, kuriose būtų šių ingredientų.

3. Miegokite ant nugaros

Puiku, jei esate pratusi miegoti ant nugaros – taip, kad veidas nesiremtų į pagalvę. Specialistai neretai pataria pagalvę šiek tiek kilstelėti, kad iš veido lengviau nutekėtų skysčiai ir kuo mažiau tintų paakiai.

4. Naudokite šilkinius pagalvių užvalkalus

Šilkas, kitaip nei medvilnė, netraukia iš odos drėgmės, todėl veido oda lieka standi, atrodo gaivi ir nesuglebusi. Kadangi šilkas yra slidus, atrėmus į jį veidą ne taip intensyviai formuojasi raukšlės, be to, prie šilko nekimba plaukai, todėl jie nešiūra ir neskilinėja.

5. Neįsikniaubkite į pagalvę

Įprotis įsikniaubti į pagalvę prilygsta intensyviam raukšlių formavimui, trunkančiam 2 500 valandų per metus.

6. Pastatykite miegamajame oro drėkintuvą

Oro drėkintuvas ypač praverčia žiemos mėnesiais, kai nuo šalto oro lauke ir dirbtinai prišildyto patalpose oda tampa jautresnė ir išsausėja. Jeigu įprasite nakčiai įjungti drėkintuvą, oda praras mažiau drėgmės.

7. Koreguokite odos priežiūros ritualus pagal metų laiką

Kintant metų laikams, kinta ir odos būklė. Pavyzdžiui, žiemą svarbiausiu rūpesčiu tampa drėkinimas, todėl reikėtų rinktis kuo intensyviau drėkinančias priemones arba veidui skirtą aliejų. Vasarą, kai šilta, puikiausiai tiks želė konsistencijos kremas arba ypač švelni drėkinamoji priemonė.

8. Dažnai skalbkite pagalvių užvalkalus

Miegant organizmas netenka daug drėgmės ir ji susigeria į patalynės užvalkalus. Tikra tiesa, kad pagalvės užvalkalai neretai tampa tikru odos poras kemšančių nešvarumų šaltiniu. Tie nešvarumai – tai plaukų kondicionieriaus likučiai, natūraliai iš galvos odos išsiskiriantys riebalai, ant kūno nugulantis purvas ir kt.

9. Susikurkite ramią, miegui nuteikiančią aplinką

Idealus miegamasis – tai zona, kurioje nėra nei televizoriaus, nei kokių nors kitų įrenginių. Tai kambarys, kuriame turite atsitverti nuo šurmuliuojančio pasaulio ir pailsėti. Kai pagerės miego kokybė, pagerės ir odos būklė. Tiesiog pabandykite elgtis tinkamai ir įsitikinsite, kad tai tiesa.

10. Miegokite tiek, kiek reikia

Jokia gudrybė nesuveiks, jeigu teks kęsti miego stygių. Nepakankamai išsimiegant oda atrodo blyški, pavargusi, nes miego trūkumas neigiamai veikia kraujo apytaką. Taip pat atminkite, kad stingant miego didėja tikimybė patirti stresą, o jis, savo ruožtu, provokuoja įvairaus pobūdžio odos sudirgimą, pavyzdžiui, aknės, egzemos ir psoriazės pasireiškimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)