Vitaminai odai

Sveika oda – tai normali oda, tačiau dabar tai retai pasitaikantis atvejis. Mūsų odos problemas dažnai įtakoja dažnai besikeičiančios oro sąlygos, gyvenimo būdas, maistas bei netinkamai parinktos kasdienės kosmetikos priemonės.

Žiemos laikotarpiu oda praranda savo natūralų spindesį, ji tampa pilkšva, nes trūksta vitaminų. Vitaminų trūksta ne tik kūnui, bet ir veido odai. Tad yra labai svarbu savo maisto racioną papildyti šviežiomis daržovėmis ir vaisiais, gerti kuo daugiau vandens. O kosmetikos priemonės turi būti itin kruopščiai parinktos.

Rekomenduojama naudoti priemones, kuriose daug antioksidantų bei natūralios hialurono rūgšties, kurios ne tik drėkina odą, bet taip pat suteikia jai sveiko žvilgesio. Antioksidantai saugo organizmą nuo žalingo vadinamųjų laisvųjų (deguonies) radikalų poveikio. Šios medžiagos saugo nuo pavojingų ligų, nuo kenksmingo, užteršto aplinkos poveikio. Svarbiausi antioksidantai yra vitaminas E, C, beta karotinas ir selenas. Tuo pačiu antioksidantai yra puiki kovos priemonė su senėjimu.

Veido oda

Veido masažai

Žiemos metu patartina apsilankyti masažo kabinete ir pasirūpinti veido masažo seansais, kas tikrai nėra brangu, bet labai reikalinga ir efektinga. Po žiemos, trūkstant vitaminų, oda praranda elastingumą ir gyvybingumą, tampa suglebusi, jautri, praradusi sveiką jaunatvišką žvilgesį. Nuo seno žinoma, kad veido masažo nauda tiek kūnui, tiek veidui yra puikus vaistas nuo bet kokių senėjimo, odos spalvos praradimo, stangrumo problemų.

Masažo metu yra stiprinami ir veido raumenys, skatinama kraujotaka, tuomet oda po truputį vėl atgauna tonusą, tampa sveikesnė, stangresnė ir žvilga, rašoma pranešime spaudai.

Rekomenduojama rinktis tokius masažus, kurie atliekami su tinkamai, pagal odos tipą ar problematiką parinktomis priemonemis. Pavyzdžiui, jei skundžiatės odos tempimu, jautrumu, sausėjimu, pasidarykite veido masažą su kuo natūralesnėmis kosmetikos priemonėmis, kuriose gausu hialurono rūgšties, bei kitų, natūralių, odos jautrumą mažinančių priemonių.

Kosmetikos priemonės, skirtos sudirgusiai odai, nuramina odą, izoliuoja nuo išorinių dirgiklių, atstato natūralų apsauginį barjerą. Tam labai tiks alginatinės kaukės, kurios gydo, nealergizuoja, apsaugo odą nuo dehidratacijos, nuo neigiamo laisvųjų radikalų poveikio. Rinkitės tokias alginatines kaukes, kuriose alginatas gaunamas iš jūros dumblių. Alginatinių kaukių procedūras galima pasidaryti ir namie.

Veido oda

Priežiūra namie

Kad žiema nebūtų tokia atšiauri mūsų odai, tinkamai prižiūrėkite ją ir namie- ryte bei vakare. Kuo daugiau ją drėkinkite, raminkite, maitinkite. Veido odą kruopščiai nuplaukite pieneliu, nuvalykite toniku. Kartą savaitėje užsidėkite veido kaukę bei naudokite kremus, serumus pagal odos tipą ar problemą. O kartą per mėnesį visada apsilankykite pas savo kosmetologę, kuri parinkusi tinkamą procedūrą, išvalys odą bei atliks procedūrą odos skaistumui, gyvybingumui atgauti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)