16
Kitas

Sausos odos priežiūra

Kodėl šaltas oras daro įtaka mūsų odai?

Žiemą oras yra sausas, o drėgmės lygis labai mažas, todėl oda sausėja ir pleiskanoja. Dėl didelio temperatūros kontrasto lauke bei patalpose oda negali išlaikyti drėgmės. L. Kairienė teigia, kad praradus drėgmės lygį, odos ląstelės nesugeba atsinaujinti, o tai silpnina odos apsaugą. Temperatūrų svyravimai sukelia įtrūkimus išoriniame odos sluoksnyje, ją dehidratuoja, galiausiai sukelia uždegimą.

Būtent todėl šaltuoju sezonu reikėtų rinktis sunkesnės konsistencijos maitinamąsias ir drėkinamąsias priemones, kurios ne tik pamaitina odą, tačiau ir sulaiko drėgmės lygį odoje.

Kokias priemones rinktis?

Prieš kalbant apie tinkamą odos priežiūrą šaltuoju laikotarpiu, specialistė nori priminti esminę taisyklę: dienos metu odą reikia maitinti, o naktį drėkinti. Dienos metu, kai dažnai būname šaltame ore, geriausia rinktis riebų, aliejinio pagrindo maitinamąjį kremą. Sunkios konsistencijos kremas sudrėkina odą, o susidariusi apsauginė plėvelė sulaiko drėgmę odoje.

Dienos metu drėkinamieji kremai tinka tik tuo atveju, jei visą laiką praleidžiate šiltoje patalpoje. Tačiau vandens pagrindo drėkinamųjų kremų vertėtų vengti esant lauke, kadangi lengva kremo konsistencija nesukuria apsauginės plėvelės ir drėgmė iš odos greitai išgaruoja dar labiau ją sausindama.

Paįvairinkite odos priežiūros rutiną

Odos priežiūros ekspertė pabrėžia, kad žiemos metu, bet kokios odos tipo savininkas privalo šiek tiek paįvairinti odos priežiūros rutiną. Norint išlaikyti sveiką ir gražią odą, specialistė rekomenduoja stipraus poveikio valomuosius tonikus pakeisti į švelnesnes priemones – valomuosius kremus.

Valomieji tonikai dar labiau sudirgina šalto oro paveiktą jautrią odą, todėl juos reikėtų naudoti kuo rečiau. Taip pat, svarbu nepamiršti kasdieninio, nuo saulės apsaugančio kremo naudojimo. Nors saulės ir nematyti, ultravioletiniai spinduliai gali prasiskverbti tiek pro langus, tiek pro debesis iki giliausio odos sluoksnio. Moksliniai tyrimai rodo, kad sniegas atspindi maždaug 80% saulės spindulių, taigi būnant lauke mūsų oda gauna didelę dozę kenksmingų spindulių.

16
Kitas

Sausos odos priežiūra

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)