Nors apsisprendimas nesegėti liemenėlės yra asmeninis pasirinkimas, kurį laiką nenešiodamos šios apatinio trikotažo dalies jūs galite pajusti tam tikrus pokyčius. Leiskite jus šiek tiek apšviesti:

Pagerėja odos būklė

Kai liausitės segėti liemenėlę, jums nebereikės nerimauti dėl paraudimų ir petnešėlių įsirėžimo į odą, o tai gali būti įprastas reiškinys, jei liemenėlę (ypač su vielutėmis) segite ilgai. Nenešiojant liemenėlės, oda ir audiniai aplink krūtinę pradeda nebejausti spaudimo. Taip pat sumažėja tikimybė, jog ant odos nuo liemenėlės audinio privis bakterijų ir mikrobų, ypač karštomis vasaros dienomis.

Padeda atsipalaiduoti

Dingusi būtinybė segėti liemenėlę padeda geriau atsipalaiduoti, ir tai yra viena iš priežasčių, kodėl moterys, nusprendusios nebenešioti liemenėlės, sako, jog jaučiasi išsilaisvinusios. Moksliniai tyrinėjimai rodo, kad neturėdamos stipriai paminkštinto prilaikymo, krūtys išmoksta natūraliai adaptuotis ir gali laisviau pakilti bei didėti.

Krūtys nenutįsta

Daug kas mano, kad nesegint liemenėlės, krūtys nutįsta. Tačiau naujesni tyrimai rodo, kad nenešiojant liemenėlės, atvirkščiai, krūtys būna apsaugotos nuo nutįsimo. Dėl papildomo raumeninio audinio, kurio liemenėlė nesuspaudžia, krūtys atrodo putlesnės, o jų nutįsimo procesas sulėtėja. 2017 metais atliktas tyrimas pastebėjo, kad liemenėlės nenešiojančių moterų krūtys buvo „pilnesnės“ nei jas nešiojančių.

Nors šiuo klausimu reikia atlikti daugiau tyrimų, gali būti, kad nesegint liemenėlės, krūtys yra skatinamos augti.

Geresnė cirkuliacija ir kraujotaka

Paprasčiau tariant, kai nėra jokių vielučių, tinklelių ar kietų medžiagų, kurios trina ar spaudžia jūsų odą, krūtinės srityje pagerėja audinių kraujotaka. Tai padeda išsaugoti odos stangrumą. Atminkite, kuo ankštesnė liemenėlė, tuo didesnė tikimybė, kad jūsų oda bus trinama ir spaudžiama, o tai galiausiai atsilieps paviršinių audinių kraujotakai.

Sumažėja skausmai

Dar vienas slaptas liemenėlės nenešiojimo privalumas yra tas, kad krūtinės srityje ir nugaroje sumažėja skausmai. Nors tai labai priklauso nuo to, kokią liemenėlę dėvite (ar ji gerai priglunda, ar yra patogi), ši apatinio trikotažo dalis gali kelti spaudimą krūtinės ląstai, nugaros raumenims ar net kaklui. Pridėjus netinkamą laikyseną, atsiranda skausmas. Taigi gyvenimo būdas be liemenėlės gali padėti išspręsti šią problemą. Tačiau moterims, turinčioms didesnes krūtis, atvirkščiai, liemenėlės padeda sumažinti tokius skausmus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)