Kaip nepersistengti kuriant savo stilių pranešime spaudai dalinosi ilgalaikio makiažo meistrė Ana Šilo.

1. Mono antakis – įvaizdžio ateitis?

Mono antakis – tai speciali makiažo technika, kuri vizualiai sujungia bei paryškina antakius.

„Natūralaus plaukuotumo mada populiarėja milžinišku greičiu. Natūralumo šalininkai ypatingai pabrėžia moterų plaukuotumo naudas. Pasak jų, viskas, kas yra gamtos duota, nepamainomai gerina mūsų gyvenimo kokybę. Pažastų, kojų ar bikini zonos skutimas – tai tik nepagrįsta mada, tačiau niekas nekalba apie higieną. Juk anksčiau gyvenimo kokybė buvo žymiai prastesnė, o medicina labai pajudėjo į priekį ir yra žinoma, kad saikingas skutimasis užkerta kelią bakterijų dauginimuisi“ – savo įžvalgomis dalinosi permanentinio makiažo meistrė.

Anos nuomone, mono antakis – tai yra tik dar viena šios iškreiptos teorijos atšaka. „Moteris yra grožio ir švaros įsikūnijimas. Norėdamos sukurti gerą ir naudingą įvaizdį reikėtų naujas madas vertinti sveiku protu ir visada išlaikyti tvarkingos moters natą. Juk Holivudo žvaigždės išbando šias tendencijas norėdamos kelti savo populiarumą.“

2. BB Glow lyg moterų svajonių išsipildymas?

BB glow – tai kosmetologinė procedūra, kurios metu su adata į odą įvedamas serumas. Jo paskirtis išlyginti raukšles, užmaskuoti dėmes bei strazdanas. Sakoma, kad atlikus procedūrą galima užmiršti apie kreminę pudrą visiems metams. Deja, nėra stebuklų ir šioje procedūroje.

Mikropigmentacijos meistrė įspėja, kad norint pasiekti norimo rezultato vienos procedūros neužteks. Procedūra atliekama 3-5 kartus, po kurių veido oda „suserga“, parausta bei šerpetoja. „Įvedamo serumo sudėtyje rasime tonavimo kremo, kuriame apart kitų komponentų gausu geltono ir balto pigmento. Su laiku geltonas pigmentas išblunka, tačiau baltas lieka visam laikui. Tai svarbu žinoti prieš nusprendžiant atlikti procedūrą, nes greičiausiai visada teks naudotis šia paslauga, kad veido oda neatrodytų išblukusi.“ – savo žiniomis dalinosi Ana Šilo.

BB glow procedūra kol kas yra mažai ištirta ir sunku būtų rasti mokslinių straipsnių dėl minėtos procedūros poveikio sveikatai. Neretai pasitaiko alergijos, todėl galima daryti prielaidą, kad ši procedūra vis dėl to nėra saugi.

3. Ombre antakiai – galima persistengti

Ombre technika sėkmingai naudojama ne tik makiažui, bet ir plaukų ar nagų dažymui. Tinkamai atlikti ombre antakiai vizualiai atrodo labai natūralūs ir tvarkingi, nekrenta į akis.“ – teigia permanentinio makiažo meistrė. Kaip ir kiekvienas puikus sprendimas gali būti „perspaustas“. „Pakliuvus pas nekompetetingą meistrę antakiai yra per daug šėšėliuojami ir vizualiai antakiai tampa labai atitolę vienas nuo kito. Tai yra lyg mono antakio priešingybė.“

Pasak Anos, ombre technika skirta tam, kad ilgalaikis makiažas atrodytų kaip įmanoma natūraliau ir švelniau, todėl pabrėžti šėšėliavimo nereikėtų. Taip veidas atrodys visada tvarkingai ir bus paryškintas moters natūralus grožis.

4. Lūpų putlinimas nėra sėkmės garantas

Nors vakarų Europoje lūpų putlinimo tendecijos mažėja, Lietuvoje ši procedūra išlieka labai populiari. Amerikoje buvo atliktas tyrimas, kuriame vyrai išsakė savo nuomonę apie lūpų putlinimą. Dauguma teigė, kad moterys, atlikusios šią procedūrą, iš šalies atrodo vulgariai bei nepatikimai. Sakė, kad nedrįstų bučiuoti tokią moterį, nes bijotų, kad pernelyg paspaudus galėtų moteriai pakenkti. Taip pat vyrai minėjo, kad moterys, kurių veidai yra smulkūs ir atliko lūpų putlinimo procedūrą atrodo keistai. Vyrai nesupranta, kodėl moterys taip nori pabrėžti savo lūpas, jei iš esmės labiausiai įsimintina veido dalis yra akys.

Pasak ilgalaikio makiažo meistrės lūpų putlinimo procedūrai skiriama per daug dėmesio. „Liūdniausia yra tai, kad dar paauglystėje merginos, stebinčios socialinių tinklų žvaigždes, kurios sukuria idealaus ir nerūpestingo gyvenimo vaizdą tiki, kad idealus, ryškus makiažas ir putlios lūpos susijusios su sėkme. Užmirštama, kad veido bruožai niekaip nesusiję su jausmingumu bei patrauklumu. Moteris turi atrodyti tvarkingai, bet ne vulgariai.“

5. Skruostikaulių ir smakro ryškinimas – moteriškumo ženklas?

Nekaltai vadinamas „skruostikaulių ir smakro ryškinimas“ jau pačiame pavadinime slepia šios procedūros esmę – suteikiama norima forma veidui injekcijomis. Juk tai reiškia, kad moterys, savo noru, slepia savo natūralias veido linijas. Su kiekviena nauja mados tendencija moteris tolsta nuo pačios savęs. Ryškūs skruostikauliai bei smakras tai tik kažko sukurtas moteriškumo ženklas.

„Savo darbe daug laiko praleidžiu bendraudama su moterimis. Neretai jos prisipažįsta, kad visas ryškias veido procedūras atlieka dėl vyrų dėmesio trūkumo. Todėl noriu atkreipti dėmesį, kad prieš pasiryžtant kažkokiai procedūrai reikia įvertinti, kokius žmonės norime suburti aplink save. Juk jeigu atrodysime vulgariai – tokius žmones ir pritrauksime.“ – savo įžvalgomis dalinosi A. Šilo.

Svarbu įvertinti mados tendencijas

Ana pabrėžia, kad savo kasdieniam darbe nori paryškinti moterų natūralų grožį, o ne jį paslėpti. Jos atliekama permanentinio makiažo procedūra tai tik būdas sutaupyti laiko ir visada atrodyti tvarkingai.

„Įvaizdis atspindi mūsų asmenybę. Juk pirma, ką mato žmonės, yra mūsų išvaizda, o tik vėliau susipažįsta su mūsų vidumi, todėl įvaizdis – tai žinutė, kokią norime perteikti aplinkiniams apie save. Šiais, virtualaus pasaulio laikais, idealios kūno linijos ar makiažo perteklius tampa gyvenimo tikslu, todėl labai svarbu įvertinti mados tendencijas ir rinktis tai, kas tinka būtent jums.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją