Kartu su F. Lucci diskutavome apie šio sezono makiažo tendencijas, esminius skirtumus tarp lietuvių ir pietiečių makiažo ir vis dar daromas elementarias įvaizdžio klaidas.

Italų vizažistas pastebi, kad šiuo metu itin sunku suvokti, kas diktuoja makiažo tendencijas. Prie to prisidėjo socialiniai tinklai, ištrynę ribas tarp tendencijų sumanytojų ir interpretuotojų.

„Viena karščiausių šio sezono tendencijų, ypač Viduržemio jūros regione, – veido odos spindesys (angl. glow). Skaisčios odos efektą padės sukurti švytėjimą suteikianti priemonė, ja reikėtų tepti skruostikaulius, nosies nugarėlę, po antakiais ir viršutinės lūpos „kupidono lanką“. Taip pat lašelį šios priemonę galima įmaišyti į drėkinamąjį kremą arba makiažo pagrindą.

Makiažo tendencijų pristatymas

Vasara – galimybių metas, todėl taip pat rekomenduoju nebijoti žaisti spalvomis. Kaip pasirinkti idealiai tinkančias spalvas? Eksperimentuoti su šiltais ir šaltais tonais. Pavyzdžiui, šviesaus gymio ir šviesių arba rusvų plaukų lietuvėms rekomenduočiau šiltus atspalvius“, – kalbėjo F. Lucci.

Italų vizažistas teigia, kad atliekant makiažą svarbiausia rasti aukso vidurį. Jei akys padažytos blankiais žemės spalvų šešėliais, o akys teparyškintos tušu, lūpos tarsi prašosi ryškesnių spalvų, ir atvirkščiai, jei akys ryškios, saugiausias variantas yra palikti lūpų spalvą neutralią.

Jei, vis dėlto, norite ir ryškių lūpų, ir akių – naudokite spindinčius akių šešėlius ir šlapių lūpų efektą sukuriančius lūpų dažus. Spindinčios akys ir matinės lūpos – šiokia tokia makiažo atgyvena", – kalbėjo vizažo ekspertas iš Italijos.

Makiažo tendencijų pristatymas

Anot F. Lucci, kad ir kaip domėtumėtės makiažo tendencijomis, visų svarbiausia pasirinkti tai, kas tinka jums. Juk nesidažytumėte lūpų ryškia, jums visai netinkančia fuksijų spalva tik todėl, kad tai yra karščiausias sezono trendas?

„Individualumas – esminė jūsų įvaizdžio detalė. Jei greta pasodintumėte du tokios pat odos, plaukų ir akių spalvos žmones – atrodytų, beveik identiškus, jų makiažas, greičiausiai, skirtųsi kaip diena ir naktis. Makiažas turi ne tik tikti pagal jūsų tipažą, bet ir atspindėti charakterį“, – kalbėjo italas.

6 kartą Lietuvoje viešintis F. Lucci pripažįsta – nors paklaustas, kas yra gražiausios planetos moterys, jis visada giria savo tautietes itales, bet lietuvės stovi tokiame pat aukštame lygyje.

„Su ar be makiažo, lietuvės visada atrodo labai pasitempusios ir elegantiškos. Didžiausias skirtumas tarp lietuvių ir italių – spalvos! Mano krašto moterys dievina išryškinti vieną veido zoną, pavyzdžiui, pastaruoju metu renkasi ryškius lūpų dažus. Jos gali nė nedažyti akių, tačiau lūpų nepamiršta.

Šiaurietės, tarp jų ir lietuvės, yra kiek subtilesnės – jos renkasi aukso viduriuką tarp akių ir lūpų, subtiliai paryškina abi veido zonas, nes tik taip įsivaizduoja išbaigtą makiažą“, – pasakojo F. Lucci.

Makiažo tendencijų pristatymas

TOP 3 klaidos makiažo pagal F. Lucci:

1. Netinkamai pasirinktas makiažo pagrindo atspalvis – dažniausiai vis dar pasirenkamas per tamsus.

2. Nemokėjimas išlaviruoti akių kontūro plunksnele. Vizažistas teigia, kad moterys dažnai nuliūdina savo žvilgsnį – linija turėtų baigtis ties viršutinio ir apatinio akies kampučių susikirtimu ir jokiais būdais ne žemiau.

3. Per storas blakstienų tušo sluoksnis. Anot F. Lucci, moterys dažnai galvoja, jog blakstienos taps ryškesnės, jei tepsime du ar daugiau tušo sluoksnių. Jei ši taisyklė galiojo prieš dešimt ar dvidešimt metų, šiandien blakstienų tušų technologijos pažengusios tiek, kad efektui sukurti užtenka vieno sluoksnio.

Ir, galop, iš Italijos atvykęs vizažistas pataria kuo dažniau šypsotis - šypsena jus puoš geriau nei bet koks makiažas.

Renginio akimirkas išvysite DELFI Stilius fotogalerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)