– Ar veido užpildai gali būti šiuolaikinė alternatyva plastinėms operacijoms?

– Iš pradžių, kas yra užpildai? Tai hialurono rūgštis, kuri atsakinga už mūsų odos drėgmę. Būtent dėl šios medžiagos naujagimių oda yra skaisti, švytinti. Su metais hialurono rūgšties atsargų organizme mažėja, švytėjimas dingsta, oda sausėja, glemba. Žiūrint, kokiame gylyje hialurono rūgštį naudoji – ši medžiaga gali tapti tūriniu komponentu, kitaip tariant – padėti atstatyti tūrį, arba padėti atstatyti odos drėgmę. Tad viskas priklauso nuo to, ko nori pacientas – ar jis nori skaisčios veido odos, ar priduoti veidui tūrio.

Gamintojas visada sakys, kad užpildai išsilaiko metus arba dvejus, bet efektas iš tiesų priklauso nuo to, kaip greitai žmogaus organizmas geba skaidyti hialurono rūgštį. Tikrai esu matęs pavyzdžių, kai hialurono užpildai išsilaiko dvejus metus, taip pat – kai moteris efekto nebematė jau po trijų mėnesių. Hialurono rūgšties užpildų išsilaikymo vidurkis, sakyčiau, yra apie metai laiko.

– Esu girdėjusi, kad rinkoje yra ir kalcio užpildų. Kuo jie skiriasi nuo hialurono rūgšties užpildų?

– Tai ilgalaikiai, daugiau permanentiniai užpildai. Kalcio užpildai labiau primena implantą, atstatantį veido tūrį. Šie užpildai yra naudojami ir Lietuvoje, tačiau aš asmeniškai jų nemėgstu.

– Kalbant apie hialurono rūgšties injekcijas, kiek jos yra saugios?

– Klausimas dvilypis: kiek yra saugi pati injekcija ir kiek – hialurono rūgštis? Hialurono rūgštis tikrai saugi, nes tai – mūsų kūne natūraliai gaminama medžiaga. Tik leidimo metu hialuroną gali suleisti ne ten, kur reikėtų. Čia jau reikia išmanyti žmogaus anatomiją.

Jei pataikai į kraujagyslę ir suleidi į ją hialurono rūgštį – užkemši kraujagyslę. O užkimšus kraujagyslę galima padaryti labai blogų dalykų. Yra aprašyta net apakimo, odos nekrozės atvejų. Pati injekcija yra kiek pavojinga, tačiau tam ir mokomės, kad žinotume, kur galima ir kur negalima durti. Tačiau net ir patyrusiam vilkui pataikius į kraujagyslę, jis žinos, ką daryti, kad ištirpdytų hialuroną kraujagyslėje – tam yra speciali medžiaga hialuronidazė.

Vygintas Kaikaris

– Dabar ypač padaugėjo meistrų, kurie licencijos dirbti su injekcijomis neturi. Atsiranda burnos higienistų, veterinarinės medicinos specialistų, kurie atlieka estetines procedūras.

– Kiekviename garaže galima pasidaryti po injekciją, bet ir pasekmių gali būti blogų. Lietuvoje nėra mechanizmo, kuris galėtų teisiškai suvaldyti tokias veiklas. Kaune kadaise buvo nelegaliai dantis taisęs žmogus – lyg šaltkalvis, lyg stalius. Ir jis turėjo pacientų, pas ji žmonės ėjo tvarkyti dantų. Jeigu galite, neikite pas tokius žmones. Siūlau eiti pas specialistus, kurie turi licenciją atlikti estetines procedūras.

– Kokias estetines problemas galime išspręsti hialurono injekcijos pagalba?

– Kartą pas mane yra atėję tėvai su mažamečiu. Vaiko ausytės buvo tikrai labai atlėpusios ir aš paklausiau, ką dėl jų darysime. O jie man sako: „ne dėl ausų, pas jį čia apgamėlis ant piršto negražus“. Esmė tame, kad kiekvienas mes turime savo estetikos suvokimą. Kai ateina pacientas, visada reikia paklausti, dėl kokios problemos ji atėjo – o tada žiūrėti, kuo galima padėti.

Kaip turime savo kirpėją, taip turime turėti ir dermatologą, kuris sugebėtų odą palaikyti skaisčią, jaunatvišką kuo ilgiau ir atitolinti visas invazines procedūras.

Moterys, kurios nori ilgiau išlaikyti odą jauną, turi pradėti nuo biorevitalizacijos – tai odos drėgmės ir skaistumo atstatymas hialurono rūgšties preparatu. Taip pat hialurono pagalba pagalime užpildyti nosies-lūpos raukšlę, raukšleles aplink akis, pakoreguoti kaktos raukšles. Taip pat hialurono užpildai gali būti naudojamos lūpų putlinimui ir drėgmės atstatymui, skruostų, žandikaulio kampo, smakro užpildymui.

Visą pokalbį apie hialurono rūgšties užpildus žiūrėkite vaizdo įraše:


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)