Studijos „Laser prime“ meistrė sako, jog dabar – ne metas gundytis plaukų depiliacija vašku ar pincetu, svarstant, jog „karantinas tęsis dar ilgai, plaukeliai spės ataugti, galbūt galiu trumpam sugrįžti jų pešiojimo?“. Reikės apsišarvoti kantrybe ir toliau plaukus šalinti paprasčiausiu būdu – juos skutant, tačiau ne ką mažiau svarbu ir apsiskaičiuoti laiką tarp procedūrų.

– Atliekantiems lazerines plaukų depiliacijos procedūras dabar kyla klausimų – ką daryti, jei vizitas jau ant nosies, o salonai nedirba? Ar pasiekti rezultatai nueis perniek, jei griežtai nesilaikysime grafiko?

– Procedūrų efektyvumas priklauso nuo kelių dalykų, tačiau esminis jų yra plauko augimo ciklas. Yra trys plauko augimo fazės: anagenas, katagenas ir telogenas.

Anagenas – tai aktyvioji plauko augimo fazė. Tik anageno fazėje įmanoma pašalinti plaukus lazeriu. Tuo metu melaninas yra aktyvus ir lazeris jį „aptinka“. Kitomis fazėmis – katageno (pereinamoji fazė) ir telogeno (ramybės fazė,melaninas neaktyvus) – nepavyks pašalinti plaukų lazeriu.

Įvairiose kūno vietose anageno fazė trunka skirtingu laiku, todėl procedūros įvairiose kūno vietose atliekamos įvairiais laikotarpiais. Kalbant paprastai, plaukai įvairiose kūno vietoje auga skirtingu greičiu ir ne visi vienu metu pasiekia tą pačią fazę.

Todėl mano rekomendacija būtų labai paprasta– karantino metu ataugusius plaukelius šalinti tik skutimo būdu, peiliukais. Kalendoriuje reikėtų pasižymėti datą, kada turėjo būti atliekama lazerinė procedūra ir nuo to momento pasižymėti tokį pat laiko tarpą iki kitos procedūros. Reikia tikėtis, kad to laikotarpio pakaks, pasibaigtų karantinas, tokiu atveju pasiekti rezultatai tikrai nenueis perniek. Rezultatui pasiekti reikia ne vienos procedūros, o viso kurso, tad šiuo atveju kursas tiesiog ilgėja laiko atžvilgiu.

– Ar dėl tokios pertraukos ateityje gali tekti darytis daugiau procedūrų?

– Galima taip, tačiau ne visiems. Tai priklauso nuo žmogaus hormonų, plaukų tankumo, plauko augimo greičio ir kitų faktorių, kurie gali turėti įtakos procedūrų kiekiui.

– Koks būtų jūsų patarimas laikotarpiu, kai nėra galimybės pasidaryti procedūrų lazeriu – skusti ir naudotis depiliaciniais kremais?

– Jeigu yra pradėtas plaukelių šalinimo lazeriu kursas ir siekiama gero rezultato, tuomet reikia pamiršti apie plaukų pešiojimą ar depiliaciją vašku. Galimas tik skutimas, kadangi lazeris turi „matyti“ plauką, kad jį pažeistų. Jo nematant, procedūra bus visiškai neefektyvi, o pinigai – išmesti į balą.

– Kaip apsaugoti odą nuo skutimo sukeliamų sudirgimų?

– Kad odos nebertų, skusti plaukelius reikėtų švelniais judesiais, pagal plauko augimo kryptį. Nebūtina naudoti specialių skutimosi gelių, tam pilnai pakanka dušo želės. Dušo želė suminkštins odą, peiliukas slys lengviau. Taip pat svarbu teisingai pasirinkti tinkamą skustuvą – kuo daugiau peiliukų, tuo efektyvesnis skutimasis bei reikia atlikti mažiau judesių. Dažniausiai sudirgimai ir atsiranda nuo trinties toje pačioje vietoje.

Tatjana Aliukonienė, asmeninio archyvo nuotr.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)