„Jos svarbios ne tik kasdienybėje norint geriau suprasti kitą, bet ir dirbant grožio sferoje. Ypač mikropigmentacijos srityje, mat koreguojant veido bruožus, galima pakeisti ir žmogaus gyvenimą“, – teigia ilgalaikio grožio meistrė, „Nano“ akademijos įkūrėja bei lektorė Monika Poškutė.

Pasak jos, teisingai suformuoti antakiai ar lūpos gali ne tik padėti gauti siekiamą karjeros poziciją, bet ir sėkmingai susipažinti su sau tinkamu vyru. Tuo tarpu, jei procedūra bus atlikta netinkamai tai gali padaryti ir neatitaisomą žalą, rašoma pranešime spaudai.

Sutinkame pagal išvaizdą

Kaip teigia mikropigmentacijos specialistė, jokio stebuklo čia nėra. Ne paslaptis, kad nors ir kaip stengtumėmės galvoti priešingai, tačiau sutikus naują žmogų pirmąjį įspūdį mums sukuria jo išvaizda. O didieji pokyčiai įvyksta, kai aplinkiniai dėl išvaizdos pasikeitimų žmogų pradeda priimti kitaip nei anksčiau.

„Aplinkiniai tada gali pradėti kelti naujus lūkesčius. Pamatęs kitokį žvilgsnį darbdavys gali net suteikti aukštesnes pareigas ar pakelti algą. Tad į tai pravartu atkreipti dėmesį, jei žmogus ruošiasi užimti vadovaujančias pareigas, bet jaučia, kad trūksta pasitikėjimo savimi. Tokiu atveju, jei tarkim, jis turi nuolaidžius ir tiesius antakius, kurie vizualiai neatskleidžia tvirto žvilgsnio, galima šiek tiek subtiliai juos koreguoti suteikiant aštrumo ir lyderystės bruožų“, – tikina meistrė.

Tačiau prieš pasiryžtant tokiems pokyčiams labai svarbu išsigryninti, ar tai tikrai derės su asmenybės prigimtimi, mat kitu atveju tai gali padaryti ir neigiamą įtaką.

„Įsivaizduokite, jei padarysime labai aštrią antakių formą, suteiksime žmogui karingumo, o iš tiesų tai bus švelni būtybė, kuri į viską žiūri lengvai. Tuomet gali atsirasti disbalansas tarp to kas yra ir to, ką matome, todėl gali kilti ir nesusipratimų, tad visada svarbu suprasti, koks iš tikrųjų yra žmogus, kokios jo charakterio savybės, gyvenimo būdas, nes gal dėl aplinkos lūkesčių jis ir nori turėti tam tikrų savybių, tačiau jos gali būti kardinaliai priešingos jo prigimčiai “, – mintimis dalijasi M. Poškutė.

Kaip išorėje, taip ir viduje

Išvaizdos pokyčiai daro įtaką ne tik tam, kaip kiti mus priima, bet ir tai, kaip save priimame mes patys. Tad tai ką pakeičiame savo išvaizdoje, tai po truputį gali pradėti veikti ir mūsų vidų.

„Būna, kad norinčiai pasikeisti moteriai užtenka kažkokio mažo išorinio veiksmo ir ji pradeda save ir pasaulį matyti visai kitaip. Pavyzdžiui, nusikirpti plaukus, nusipirkti ryškų lūpdažį, paryškinti antakius ar akims suteikti atviresnį žvilgsnį, tuomet ji pati pradeda skleisti kitokias emocijas. O ir matydama kasdien save veidrodyje pati pamato tai, ko anksčiau galbūt nepastebėdavo. Taip kyla jos pasitikėjimas savimi“, – pasakoja specialistė.

Būtent ši pasitikėjimo savimi ir harmoningos išorės dermė labiausiai traukia bei žavi vyrus.

„Lūpos simbolizuoja moters vaisingumą, seksualumą. Šiek tiek paryškinus jas vyras į moterį gal labiau atkreips dėmesį kaip į sveiką partnerę, tai suteikia pasitikėjimo ir moteriai, kuris taip pat žavi kitus. Tačiau nereikia persistengti, kartais kaip tik reikia nuvalyti ryškų ir iššaukiantį makiažą, kad atsirastų partneris toks, kokio iš tikrųjų reikia ir norisi“, – teigia M. Poškutė ir priduria, kad putlinantis lūpas dažnai lengva prarasti saiką, tuo tarpu mikropigmentacijos procedūromis, pasirinkus profesionalų meistrą, tai galima padaryti daug subtiliau.

Svarbu aklai nesekti tendencijų

Pasak M. Poškutės, šiuo metu galima pastebėti kaip dalis grožio industrijos krypsta į tobulumo siekį ir pavyzdžius bei mados tendencijas, o žiūrint į grupę moterų tampa sunku suprasti kuo jos skiriasi.

„Norėti tam tikrų, madingų lūpų ar antakių formų galima, bet svarbu suvokti, kad tas formas matome pas kitus žmones ir mums tai atrodo gražu, tačiau taip yra dėl bendro vaizdo ir harmonijos veide. Kitam žmogui su visai kita veido struktūra tai gali visai netikti“, – įspėja mikropigmentacijos specialistė.

Tad, anot jos, pirmiausia reikia siekti sąmoningumo ir ramybės viduje, o tik tada ieškoti, kaip patobulinti išorę. Mat jei yra gilesnė problema tai visai ne tokiais būdais ją reikėtų spręsti.

„Svarbiausia atvirai kalbėtis su meistru, kad jis suprastų kokie yra kliento lūkesčiai, asmenybė. Jie abu turi susikalbėti, o jei to padaryti nepavyksta, tai geriau išvis nieko nedaryti, nes rezultatas gali netenkinti nei vienos pusės, o galiausiai net iššaukti visą nesusipratimų laviną gyvenime“, – teigia mikropigmentacijos meistrė M. Poškutė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)