Tarp klienčių – daug sėkmingų moterų

Tie, kurie galvoja, kad lūpas nori paputlinti tik tuštutės arba tos moterys, kurių gyvenimo tikslas yra puoselėti savo išvaizdą, labai klysta. E. Krol-Kasputienė pasakoja, kad tarp jos klienčių yra daug aukštas pareigas užimančių, sėkmingų verslo, mokslo srities atstovių. Jos darosi procedūrą ne todėl, kad nori padidinti savo lūpas, o tam, kad lūpos atrodytų jaunesnės, sumažėtų raukšlių, o žiemos metu nešerpetotų.

„Parinkus tinkamą techniką, pokyčiai bus minimalūs, tačiau veidas atrodys jaunesnis. Bendraudami mes nevalingai pirmiausia atkreipiame dėmesį į žmogaus veido centrą. Lūpos yra veido centras, todėl jos labiausiai krenta į akis kai yra tuščios, sausos ir susiraukšlėjusios. Žmogus atrodo vyresnis, nei yra iš tiesų“, – teigia specialistė.

Yra tikinančių, kad kartą pasikoregavus vieną ar kitą veido probleminę zoną, norėsis tą daryti vėl ir vėl. Moteris džiaugiasi matydama gražų atspindį veidrodyje, pagerėja jos gyvenimo kokybė ir nuotaika. Moteris tampa graži pati sau. „Išbandžiusios vieną grožio injekciją, klientės nori pabandyti dar kažką.

Todėl labai dažnai moterys po hialurono rūgšties injekcijų grįžta atkurti skruostų tūrį, užpildyti raukšles apie akis, nori nosies kuprelės ar smakro korekcijos, atgaivinti pavargusią paakių odą. Atsiranda priklausomybė pasiekti savo grožio etaloną, moteris nori tapti tobula“, – pasakoja E. Krol-Kasputienė.

Norisi natūralumo – tik ne vulgarumo

Šiandien pačios populiariausios yra natūraliai putlesnės lūpos, atrodančios jaunai, gaiviai, be raukšlių. Ančiuko snapu vadinamos lūpos jau praeitis, tokių prašo vienetai merginų ar moterų. Dažnai E. Krol-Kasputienei tenka įkalbinėti pašalinti netinkamai suleistą produktą, kuris yra raumenyje ir atrodo tikrai neestetiškai.

„Gražu yra tai, kas natūralu ir nesimato akivaizdžiai. Mano tikslas yra vyresnio amžiaus moteriai atkurti atvaizdą, kokį ji regėjo prieš gerą dešimtmetį. Tikrai nenoriu jos „papuošti“ gigantiškais skruostais, kurių ji niekuomet neturėjo. Didelės lūpos atrodo vulgariai, tačiau dažnai tai būna ne tik moters noras, bet ir neteisingai atlikto darbo padarinys. Labai svarbu tinkamai parinkti užpildą, atsižvelgti į natūralią lūpų formą, pacientės amžių.

Žinoma, kai kurios moterys nori drastiškų pokyčių ir perkalbėti jas būna labai sunku. Jei moters veidas smulkaus sudėjimo, o ji prašo didelių lūpų, stengsiuosi pakeisti jos norą. Tačiau, jei klientė aukšta, stambių veido bruožų, o lūpos – plonytės ir dėl jų kyla kompleksų, didesnės lūpos ją tik pagražins. Visur turi būti balansas, o svarbiausia yra atsižvelgti į įgimtus veido bruožus“, – apie procedūrą kalba specialistė.

Tendencijos

Procedūra ne iš pigiųjų

Grožio srities atstovė teigia, kad dažniausiai norimas rezultatas pasiekiamas per du vizitus. Tačiau tam reikia išmanyti specialią užpildo leidimo techniką, kuri leidžia džiaugtis pastebimu ir ilgai išliekančiu rezultatu.

Procedūros kaina priklauso nuo produkto, leidžiamo į lūpas. Taip pat svarbu jo kiekis. Kuo gražesnių lūpų norima, tuo plačiau teks atverti piniginę. Pasiūla yra labai didelė, todėl specialistas turėtų įsigilinti, kokio efekto tikisi klientė, ir pritaikyti labiausiai tinkantį užpildą. Ši procedūra yra nepigi, kaina svyruoja nuo 140 iki 240 eurų.

Populiarėja procedūros šalinimas

E. Krol–Kasputienė pastebi, kad į ją kreipiasi vis daugiau klienčių, kurios nori lūpas ne pasididinti, o susimažinti ir išleisti blogai suleistą produktą. Tą galima pasiekti specialiais fermentais išardžius hialurono molekules. Pas savamoksles, neturinčias kompetencijos specialistes apsilankiusios merginos atvyksta su pagalbos prašymu. Dažnai produktas būna suleistas ne ten, kur reikia: lūpų raumenį, per giliai arba neužtektinai giliai. Lūpose būna dideli guzai, nelygumai, jos tampa asimetriškos, kartais net gigantiškos.

„Jei nesėkminga procedūra buvo atlikta daugiau nei prieš kelis metus, labai dažnai niekuo nebegaliu padėti... Jei produktas buvo suleistas labai seniai, pavyzdžiui prieš trejus ar penkerius metus, lūpų viduje yra nebe hialurono rūgštis, o susidarę kieti dariniai. Juos galima tik išpjauti, todėl klientes siunčiu pas plastikos chirurgą. Apsisprendusioms pasidaryti invazinę procedūrą, patariu labai gerai pagalvoti, pas kokią specialistę einate“, – apie nepavykusias grožio procedūras kalba E.Krol-Kasputienė.

Populiariausios – „Instagram“ modelių lūpos

Kai kurios klientės į kliniką atvyksta jau žinančios, kokį rezultatą po vizito nori matyti veidrodyje. Daugelis iš jų rodo žinomų moterų nuotraukas. Dažniausiai tai būna „Instagram“ modeliai, ypač Rusijos garsenybės.

„Deja, bet dažniausiai negaliu žadėti to, ko tikisi klientės. Esu prieš stipriai matomą rezultatą. Negalima iš karto suleisti didelį kiekį užpildo. Liko apie penki procentai klienčių, kurios prašo tokių didelių lūpų. Grožio standartai keičiasi visame pasaulyje, o tai jaučiasi ir Lietuvoje“, – pasakoja specialistė.

Procedūra gali baigtis labai liūdnai

Vieną E. Krol-Kasputienės klientę, kuri buvo alergiška lidokainui, ištiko anafilaksinis (alerginis) šokas. Lidokainas – tai medžiaga, esanti leidžiamo preparato sudėtyje. Atvykusi lūpų pasidalinti klientė užpildė sutikimo formą ir pažymėjo, kad nėra alergiška lidokainui. Būtent jį odontologai leidžia, norėdami nuskausminti dantį prieš pradedėdami gydyti dantį. Procedūros metu moteris pradėjo dusti. Panašu, kad ji nieko nežinojo apie alergiją, pamiršo arba nenorėjo sakyti.

„Dirbant tokį darbą labai svarbu turėti medicininį išsilavinimą ir mokėti tinkamai suteikti pirmąją pagalbą. Incidentas buvo išspręstas tik pasitelkus medicinos žinias. Todėl, jei sugalvosite išbandyti invazines grožio procedūras, išsiaiškinkite, pas ką einate, ar neturite alergijų, galinčių sukelti net ir mirtį“, – sako E. Krol–Kasputienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)