Prieš porą dienų visos „Auksinių gaublių“ teikimo ceremonijoje ant raudonojo kilimo pasirodžiusios dailiosios lyties atstovės demonstravo vieningumą ir reiškė palaikymą „Time‘s Up“ judėjimui pasirinkdamos juodos spalvos aprangą. Vis tik aktorė Emma Stone visas aplenkė pasirūpindama, kad jos pasirinktas makiažas taip pat taptų subtiliu pareiškimu.

Nuostabaus solidarumo akto dalyvė E. Stone tapo gyvu už bričių teisę balsuoti kovojusios sufražisčių organizacijos priminimu. Subtilaus tikslo aktorė siekė pasirinkusi tam tikrus makiažo atspalvius, atspindėjusius šio moterų judėjimo spalvinę gamą.

Socialiniame tinkle „Instagram“ E. Stone vizažistė Rachel Goodwin aktorės gerbėjams atskleidė slaptą pasirinkto makiažo reikšmę. „Šį vakarą įkvėpimo sėmiausi iš simbolinių moteriško sufražisčių judėjimo spalvų. Norėjau sukurti makiažą, savotiškai atspindinį moterų teisių ir solidarumo žinutę.“ – rašo ji.

Šiuo tikslu buvo pasirinktos violetinė, žalia ir balta makiažo spalvos. Violetinė – orumo, žalia – vilties, o balta – grynumo simbolis. Smaragdo spalvos akių šešėliai, tamsus dūminis apvadas ir violetinis lūpdažis – štai toks derinys suteikė 29-erių aktorei galimybę atrodyti tiesiog nepakartojamai ir tuo pačiu neakivaizdžiai išreikšti paramą tiek praeityje likusiam, tiek ir mūsų dienomis aktualumo neprarandančiam feminizmui.

Panašu, kad „Auksinių gaublių“ teikimo ceremonijos proga surengtas įspūdingas solidarumo pliūpsnis tėra tik pradžia. Artėjant „Oskarų“ teikimo ceremonijos datai tikimasi sulaukti kur kas daugiau siurprizų iš žinomiausių pasaulio aktorių.

Emma Stone ir Shirley MacLaine
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)