Grožio salono „Greenas“ įkūrėja ir natūralių plaukų priežiūros priemonių kūrėja atskleidė kelis būdus, kaip apsaugoti plaukus nuo žiemos speigų, rašoma pranešime spaudai.

„Visų pirma, kai termometro stulpelis nukrenta žemiau nulio, būtina nešioti kepurę. Jei plauko svogūnėlis nėra apsaugotas nuo šalčio – jis gali žūti. Dažnai kalbama, kad būtina apsisaugoti nuo šalčio dėl peršalimo ligų, tačiau nepagalvojama apie plaukų kokybę.

Jei plaukai nėra saugomi, jie automatiškai tampa nebepaklusnūs, šiurkštūs ir sausi. Kepurė uždengia tik galvą, tad ilgų plaukų savininkės turėtų pasirūpinti kaip apsaugoti plaukus per visą jų ilgį.“, – sako plaukų priežiūros specialistė Olga Wiseman.

Šildymo sezonu oras patalpose tampa labai sausas. Dėl to iš plauko drėgmė tiesiog išgaruoja. Norint šaltuoju metų laiku turėti gražius ir sveikus plaukus, reikia juos stipriau drėkinti. Ekspertai pataria kartą per savaitę plaukus palepinti natūralia aliejine kauke. Taip atstatoma plauko drėgmė, kuri suteikia plaukui natūralaus žvilgesio ir paklusnumo.

„Kiekvienai savo klientei patariu išsiugdyti paprastą įprotį. Kartą per savaitę, pavyzdžiui, sekmadieniais, prieš einant į dušą, užsidėti plaukus drėkinančią kaukę. Žiemą labiausiai tinka natūralių aliejų kaukės. Po pusvalandžio išplauti plaukai bus daug švelnesni ir gražesni.“, – pataria O. Wiseman.

Norint pasiekti dar geresnį efektą, galima namuose ar biure naudoti oro drėkintuvus, jie neleis plaukui išdžiūti. Jei yra galimybė, labai sveika kas savaitę apsilankyti pirtyje, bet svarbiausia nepamiršti prieš einant į pirtį plaukus įtrinti drėkinančia kauke. Pirtyje kaukė suveiks dvigubai efektyviau.

Puoselėti plaukus žiemą nėra toks sunkus uždavinys, kuomet žinai ką tiksliai reikia daryti. Prižiūrėti plaukai ne tik sveikai atrodys, bet ir augs lygiai taip pat greitai kaip ir vasarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją