Pastaraisiais metais pasaulyje populiarėja mineralinė kosmetika, puikiai tinkanti tiek kasdieniam naudojimui tiek pažeistai odai po plastinių operacijų, gydymo lazeriu arba cheminio šlifavimo. Ji pagaminta iš natūralių mineralų, todėl gydo uždegimus, apsaugo nuo kenksmingo saulės poveikio, be to, kaip tvirtina patyrusios vizažistės, ją lengviau paskirstyti ant odos.

Karolina Taraškevič-Bethel parodos lankytojų akivaizdoje sukūrė makiažą Astai Valentaitei, naudodama mineralinę dekoratyvinę kosmetiką „Youngblood“. Kaip teigia A. Valentaitė, veido savijauta panaudojus mineralinę kosmetiką tikrai gera. Asta pataria pasidomėti veido priežiūros priemonėmis ir rinktis labiausiai sau tinkamus pasitarus su specialistais. „Naudoju tik itin kokybišką kosmetiką ir neturiu jokių odos problemų“, – savo puikios išvaizdos paslaptis atskleidė Asta.

„Labai vertinu mineralinę kosmetiką. Buvau viena iš pirmųjų makiažo meistrių pamėgusių šią kosmetiką kai ji tik atsirado Lietuvoje, o ir pati kasdieniniam naudojimui renkuosi kuo natūralesnes priemones“. Karolina tvirtina, kad ją lengva naudoti, ji nekenkia odai: „Per mūsų organizuojamus makiažo sau kursus pastebėjome, jog moterys sėkmingiau pasidažo ir makiažas ilgiau laikosi naudojant mineralinę kosmetiką“, – pasakojo Karolina.

Pasak vizažistės, svarbiausia geram makiažui yra ne išryškintos akys ar lūpos, o sveika veido odos išvaizda. K. Taraškevič-Bethel mano, kad moterims nereikia turėti daugybės kosmetikos, pakanka 5-6 makiažo priemonių. Kasdien svarbiausia yra veido kremas ar makiažo bazė, kuris kartais atstoja veido kremą. Kiekvienai moteriai būtina naudoti maskuojantį paakių pieštuką. Būtent dėl jo moteris gali kasdien atrodyti tarsi ką tik po atostogų ir gerokai jaunesnė. Kita priemonė – sauso pavidalo mineralinis makiažo pagrindas arba skysta kremine pudra, priklausomai nuo odos tipo. Skaistalai, veido formavimo paletė arba bronzantas puikiai tinka ir vietoje akių šešėlių, kurių tikrai nereikia kasdien. Parodos metu Karolina ragino moteris nebijoti rausvinti skruostų. „Su šiomis išvardytomis priemonėmis galima pasidaryti puikų makiažą, o dar pridėjus blakstienų tušą ir mėgstamą lūpdažį, jis tiktų ir iškilmėms“, – sakė vizažo meistrė.

Pasak vizažistės, sudėtingiausia yra parinkti idealiai klientės odai tinkantį makiažo pagrindą. „Kartais tik per penktą klientės apsilankymą, ar makiažo sau pamoką, atrandu idealų variantą“, – pripažino garsi makiažo profesionalė K. Taraškevič-Bethel.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)