Vis dėlto taip tikrai yra! Sausųjų šampūnų naudojimas, galvos trinkimas vien kondicionieriumi yra tik pora tai patvirtinančių pavyzdžių. Juos vardijant, būtina paminėti dar vieną – atvirkštinį galvos plovimą. Kalbėti apie jį buvo pradėta kiek anksčiau, tačiau būtent dabar jis masiškai populiarėja. Būdas, kaip teigia jo propaguotojai, iš tiesų daro stebuklus, jei tikslas – prabangiai atrodančios purios sruogos. Kadangi kitokį tikslą sunku įsivaizduoti, pats metas sužinoti, kaip jį pasiekti plaunant plaukus ne įprasta, o atvirkštine tvarka.

Kas yra atvirkštinis plaukų plovimas?

Metodo esmę nusako pats pavadinimas, taigi, jo laikantis vandeniu sudrėkinti plaukai iš pradžių ištepami kondicionieriumi ir tik tada plaunami šampūnu. Juk įprasta daryti atvirkščiai, ar ne?

Kodėl verta jį išmėginti?

Kaip rašoma portale stylecraze.com, atvirkščiai išplauti plaukai paprastai atrodo vešlesni ir puresni. Štai kodėl jį ypač patariama išmėginti toms, kurių plaukai iš prigimties glotnūs arba per laiką išplonėję.

Daugybė moterų skundžiasi, kad plaukai atrodo riebaluoti. Dažniausiai taip atsitinka dėl juose užsiliekančių priežiūros priemonių. Šią problemą patiriančios moterys paprastai sako, kad plaukai yra riebaluoti prie šaknų, bet jų galiukai – visiškai sausi. Atvirkštinis galvos plovimas gali padėti ir šiuo atveju, kadangi iš pradžių naudojant kondicionierių ir tik tada šampūną, nuo galvos odos pavyksta pašalinti visus priemonių likučius.

Metodu turėtų susidomėti ir garbanotų plaukų savininkės bei tos, kurių plaukai dažyti arba paveikti kokios nors ilgalaikio sušukavimo procedūros (ištiesinti ar sugarbiniuoti). Po atvirkštinio plaukų plovimo bus daug lengviau suvaldyti garbanas.

Kokias priemones reikės naudoti?

Viskas, ko reikia, norint išsiplauti plaukus atvirkštine tvarka, – tai šampūnas ir kondicionierius. Siekiant optimalaus rezultato, reikėtų pasirūpinti, kad šie produktai būtų to paties gamintojo. Be to, kondicionierius turėtų būti maksimaliai tirštas: jis turi pakankamai pamaitinti plaukus, kad jie net išplauti šampūnu išliktų it šilkiniai. Nuo visiškai nusiplaunančių ir jokių nuosėdų nepaliekančių kondicionierių plaukai, deja, gali dar labiau išsausėti.

Kaip teisingai plauti galvą atvirkštiniu būdu?

Jei anksčiau jau bandėte plauti galvą atvirkštine tvarka ir nusivylėte arba nerimaujate, kad plaukai po tokio plovimo liks sausi, štai keletas patarimų, kuriuos reikėtų turėti galvoje:

Prieš tepant kondicionierių plaukus reikia sušlapinti. Jei plaukai nebus drėgni, didelė tikimybė, kad kondicionierius ant plaukų nepasiskirstys tolygiai, t. y. nuo šaknų iki galiukų.

Užtepę kondicionierių, palaikykite jį ant plaukų bent penkias minutes ir tik tada nuplaukite. Jei esate nekantri ir nenustygstanti, užsitepusi kondicionierių užsiimkite kuo nors kitu, pavyzdžiui, nusiskusite kojas arba greitai pasidarykite sumuštinį. Tačiau palaikyti kondicionierių ant plaukų būtina, jei norite pajusti jo poveikį.

Iš karto nepulkite plauti viso kondicionieriaus, kai ateis laikas jį nuskalauti. Plaukus šiek tiek sudrėkinkite, o tada išplaukite kondicionierių šampūnu. Šampūno naudokite iki 25 proc. mažiau, nei įprastai plaunant plaukus. Tokio metodo tikslas yra užtikrinti, kad iš plaukų nebūtų pašalintas visas kondicionierius. Jei taip padarysite, plaukai taps sausi, susivėlę ir netvarkingi.

Plaunant galvą atvirkštine tvarka, jūsų plaukai bus sveiki, nepasišiaušę ir itin žvilgantys. Pamatysite, kad jūsų plaukai atrodo daug geriau, net nenaudojant jokių plaukų formavimo priemonių. Galbūt neturėsite laiko plauti galvą atvirkštiniu būdu kiekvieną kartą, kai eisite į dušą, tačiau pasistenkite šią plovimo techniką panaudoti bent kartą per savaitę. Iš pradžių pirmieji bandymai gali ir nepavykti, bet kai įgusite, rezultatai bus stulbinantys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją